Speltips Powerplay » Onsdag 15/1

Bild från Bildbyrån

Powerplay » Onsdag 15/1

Fullproppad omgång i Hockeyallsvenskan och en härlig batalj i Allettan Södra. Powerplay-kupongen denna onsdag ser mycket intressant ut på förhand. Björklöven och MODO målas upp som stora favoriter. Går det att fälla någon av dessa giganter? Mot åtta friska!

💰 Banken! - MODO

Hockeyallsvenskans bästa hemmalag mot seriens överlägsna jumbo. Med tanke på att AIK läcker som ett såll för tillfället ska inte stockholmarna ha en suck i Fjällräven Center. Helt given spiketta!

💥 Knallen! - Södertälje

Björklöven ser ut att bli alldeles för betrodda hemma i A3 Arena. PP-tipparna verkar ha missat att Södertälje har en formkurva som pekar spikrakt uppåt samt en stekhet förstalina. Den högra halvgarderingen rensar magiskt. Jobba Tälje!

1. Björklöven - Södertälje 1X2

Vi inleder i Umeå där känslan är att vi kan slå fast att Björklöven kommer vara ett av de två lag som spelar final senare i vår. Fagervall och company toppar ligan med åtta poängs marginal och stoltserar dessutom med sju raka trepoängare. Den grönklädda klubben streckas just nu upp till 80 procent vilket dock är för högt. Södertälje är även de i magisk form, åtta vinster sista tio har tagit den klassiska sportklubben upp till en playoff-plats. Trion Liljewall, Olesen, och Blomstrand har tillsammans stått för 40 (!) poäng på åtta matcher. Plocka med samtliga tecken och håll en tumme för skrällen!

2. BIK Karlskoga - Västerås 1

I Dynamit-Alfreds hemstad ska det liras högklassig hockey mellan tabellgrannarna Karlskoga och Västerås. BIK har agerat slapphänt i defensiven den senaste tiden, 14 strutar i baken sista tre har renderat i trippla förluster. Värmlänningarna har en av ligans absolut bästa forwardsuppsättningar med lirare som Immo, Forsberg, Ahl och Kokkonen. Nu har klubben dessutom värvat Linus Karlsson från Karlskrona och därmed spetsat anfallet ytterligare. Borde dock inte Bikarna ha satsat på en back istället? Västerås har inte alls sett bra mot slutet då de gått på pumpen mot lag som Kristianstad och Almtuna. Känslan är att Karlskoga studsar tillbaka på vinnarspåret nu. Ettan är en vettig spik upp till 55 procent.

3. MODO - AIK 1

Tillbaka upp till Norrland där det just nu ser ut som att MODO ska knipa platsen bakom Björklöven. Ångermanläningarna har en handfull poäng tillgodo på närmast jagande lag, Timrå. Via 5-0 hemma mot Vita Hästen, där siffrorna inte riktigt speglade matchbilden, har nu MODO gjort mest mål av samtliga lag i ligan. 144 stycken på 36 matcher är smått otroliga siffror. 91 kassar i baken är dock inte lika imponerande, det är nästa dubbelt så många som rivalerna från Umeå. AIK kan börja rikta in sig på spel i kvalserien. 15 poäng upp till Västervik ovanför giljotinen är några pinnar för många. Visst kan Gnaget sprattla till någon gång ibland, men det lär inte räcka för att undvika kvalet. AIK hade inte en suck borta mot Mora i helgen och det är knappast troligt att de ska knycka några poäng av seriens bästa hemmalag. Ettan är gjuten i betong.

4. Almtuna - Tingsryd 1X2

I Gränby Ishall ska två formsvaga gäng göra upp om tre viktiga poäng. Tingsryd har endast plockat en trepoängare på nio omgångar och därmed halkat ner under playoff-strecket. I derbymötet med Karlskrona ledde TAIF med 2-0 i slutet av andra perioden, men tappade till en 3-4-förlust. Positivt för smålänningarna var att österrikaren Benjamin Nissner noterades för dubbla strutar. Efter sex torskmåltider sista sju kamperna kommer Almtuna allt närmare det så försmädliga kvalstrecket, endast en pinne skiljer ner till Kristianstad. Jämnt, tätt och ovisst i studentstaden. Krysset är inte helt otänkbart, helst samtliga tecken om plånkan tillåter.

5. Mora - Timrå 2

Mora följde upp bortaknallen i Karlskoga med att slå tillbaka AIK med 5-2 hemma i Jalas Arena. Ny fight i hemmaborgen när Timrå kommer på besök. Gästerna är i gryende form. På de senaste fem fighterna har medelpadingarna plockat 13 av 15 möjliga poäng och pangat in hela 27 pytsar. I vanlig ordning ligger firma Dahlén/Lundin bakom mycket i offensiv väg. I 8-4-triumfen mot Almtuna stod den sistnämnda för tre mål och en assist. Jens Lööke är fortsatt ett frågetecken med sin underkroppsskada. TIK är i grunden ett klart bättre lag än Mora och erbjuds tvåan omkring 50 procent kan den lämnas allena med gott samvete.

6. Västervik - Karlskrona 1X2

Västervik är i allra högsta grad indragna i bottenstriden. Bra en ynka pinne skiljer ner till Kristianstad under giljotinen. Kustlaget är extremt ojämna i sina prestationer. VIK har exempelvis slagit både MODO och Björklöven på bortais under säsongen, men också blivit nollade av Kristianstad två gånger på hemmabana. Som en blixt från klar himmel lämnade Linus Karlsson Karlskrona för Karlskoga. Mycket märkligt agerande av KHK att släppa en så pass skicklig forward mitt under pågående säsong till en konkurrent. De orangea skalbaggarna har annars sett fina ut mot slutet, men det är hemma i Blekinge lejonparten av poängen bärgas. Svårsiat i Plivit Arena där den breda penseln snabbt åker fram.

7. Vita Hästen - Kristianstad 1X

I Östergötland ska Tony Zabels hästar upp i duell med nykomlingarna från Kristianstad. KIK har gjort det bra mot flera lag på den övre halvan och plockat en del poäng trots att de allt som oftast varit utspelade. Skåningarna skrällde rejält genom att bortabesegra Västerås i lördags. Dennis Svensson, som så sent som i fjol lirade SM-final med Djurgården, agerade stor matchhjälte med dubbla fullträffar. Spelare för spelare är Vita Hästen ett betydligt bättre lag, men visst kan gästerna sno med sig någon pinne om de kan hålla stången under matchens inledande period. Noterbart är att lagens senaste fem inbördes möten slutat 3-2 med östgötarna som segrare i fyra. 1X räcker gott i “Himpa”.

8. Huddinge - Troja/Ljungby 12

De båda Allettorna är jämnare än någonsin. Alla slår alla och ingen går säker som det ser ut nu. Efter att sex omgångar avverkats i den södra serien skiljer det fyra poäng mellan ettan KRIF och åttan Halmstad. Med tanke på vilka trupper både Huddinge och Troja förfogar över ska de definitivt var med och hugga om den så åtråvärda förstaplatsen. Talangfabriken Huddinge har kanske hela ligans starkaste offensiv med spelare som Måns Krüger, Filip Norman och Dennis Nordström. Hemma i Björkängshallen är de normalt sett urstarka, endast en förlust har noterats på de åtta senaste här. Troja är en tuff motståndare, men de har inte riktigt levt upp till förväntningarna så här långt. Till rådande streckning är ettan en tänkbar chansspik men här backas den upp av tvåan.

Gå direkt till Powerplay

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år.
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100