Powerplay idag » Onsdag 15 januari » Analys & Tips | Dragskott
Speltips Powerplay » Onsdag 15/1

Bild från Bildbyrån

Powerplay » Onsdag 15/1

Analys, tips och spelförslag inför Powerplay hos Svenska Spel onsdag den 15 januari.

💰 Banken!

  • Björklöven

💣 Knallen!

  • Almtuna

1. Björklöven - Södertälje 1
Björklöven jagar en utökad serieledning. Formen är tämligen god; sju vinster i följd inger respekt. Södertälje blir en tuff utmaning. SSK kan ståta med sex vinster på de sju senaste matcherna och är på rätt sida av topp åtta-strecket. Björklöven är grymt hemmastarka, Södertälje har inte övertygat i bortaplanssammanhang och västerbottningarna kan stoltsera med 2-0 i inbördes möten. Tipset utgörs av att Björklöven vinner igen. Mycket till följd av lagets stabila defensiv.

2. Bik Karlskoga - Västerås 1X2
Prestigematch i anrika Nobelhallen. Bik Karlskoga jagar revansch efter tre raka nederlag. Västerås - med fem förluster på de sex senaste matcherna - är också formsvaga. Bik är hemmastarka, men VIK är bortastarka. Det står 1-1 i inbördes möten och är upplagt för en rysare mellan två lag med en mycket hög grundkapacitet. Tipset utgörs av att sammandrabbningen inte avgörs redan under ordinarie speltid.

3. Modo - AIK 1
AIK på hemmaplan är en match som Modo ska vinna under normala omständigheter. Formen är fenomenal (åtta vinster på de nio senaste matcherna) och Öviksgänget är väldigt hemmastarka. Gnaget har dessutom åkt på åtta (!) raka förluster och är usla i bortaplanssammanhang. Modo har dessutom 2-0 i inbördes möten. Tipset är att hemmalaget vinner redan under ordinarie speltid. Mycket till följd av det offensiva övertaget.

4. Almtuna - Tingsryd 1
Almtuna är synnerligen formsvaga. Sex förluster på de sju senaste matcherna säger en hel del. Tingsryd, som har torskat fyra av de fem senaste matcherna, har inte heller rosat marknaden på sistone. Taif vann dock det senaste mötet lagen emellan och har gjort en bättre säsong än Uppsala-gänget hittills. Ais har å andra sidan besegrat Tingsryd tidigare under säsongen och är ett lag med mycket karaktär. Känslan är att Almtuna drar det längsta strået på hemmaplan, där laget är hyfsade.

5. Mora - Timrå 12
Moras jakt på att rycka ifrån i bottenstriden och närma sig topp åtta-strecket går vidare. Timrå blir ett kraftprov. Tik kan stoltsera med fyra vinster på de fem matcher och är obesegrade under ordinarie speltid i dessa bataljer. MIK - med två raka trepoängare i bagaget - är på stark uppgång och har mycket potential i allmänhet. Timrå är bortastarka och har 2-0 i inbördes möten, men Mora är på gång och känns underskattade. Tipset utgörs av att masarna utökar vinstsviten.

6. Västervik - Karlskrona 1X2
Västervik är ute efter revansch efter tre förluster på de fyra senaste matcherna. Möjligheterna är goda. VIK har 4-2 i poängfördelning mot Karlskrona den här säsongen och grundkapaciteten är hög. Västervik är å andra sidan ett halvdant hemmalag och KHK är på gång (fyra segrar på de fem senaste matcherna). Blekinge-laget har dessutom ett stort offensivt övertag. Känslan är att Karlskrona får med sig minst en pinne från Plivit Arena.

7. Vita Hästen - Kristianstad 1X
En väldigt oviss match. Vita Hästen jagar revansch efter två nederlag på de tre senaste matcherna. Kristianstad har förvisso blandat och gett på sistone, men är på rätt väg i och med bortavinsten mot Västerås nu senast. Östgötarna har 2-0 i inbördes möten och är ett helt okej hemmalag, samtidigt som KIK inte direkt är suveräna i bortaplanssammanhang. Känslan är dock att Kristianstad - som är ett starkt lagkollektiv - krigar till sig minst en poäng på onsdagskvällen.

8. Huddinge - Troja/Ljungby 1X2
En väldigt oviss sammandrabbning. Huddinge - som hemmabetvingade Skövde nu senast och har snittat två pinnar per match - har gjort det bra i AllEttan Södra rent helhetsmässigt så här långt. Namnkunniga Troja/Ljungby blir en tuff utmaning. Smålänningarna inledde visserligen AllEttan uselt, men har håvat in tio poäng på de fyra senaste matcherna och är på gång. Tipset utgörs av att HIK drar det längsta strået. Mycket till följd av lagets tämligen höga offensiva kapacitet.

Gå direkt till Powerplay

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år.
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

Gilla rek om du håller med Dragskott

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
15 aug.
16:42
V75 2 Romme Platsspel
Trav
Spel: Urban Kronos placering 1-3
 
15 aug.
18:20
V75 6 Romme Vinnarspel
Trav
Spel: Hell Bent For Am vinner
 
15 aug.
21:00
Manchester City vs Lyon
Champions League
Spel: Manchester City & under 3,5 mål
 
16 aug.
05:30
Stipe Miocic vs. Daniel Cormier
UFC
Spel: Stipe Miocic vinner
 
16 aug.
21:00
Sevilla vs Manchester United
Europa League
Spel: Under 2,5 mål
 
1 sep.
12:00
Transferspeltips
Fotboll
Spel: Gareth Bale till Manchester United
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Trav i Romme - ta del av ett riskfritt spel

LÖRDAG, 15 AUGUSTI: Trav i Romme och nu kan du som inte har konto hos Betfair Spelbörs ta del av ett riskfritt spel värt 100 kronor. Läs mer

Riskfritt spel till Man City vs Lyon

Champions League 14 augusti 2020

LÖRDAG, 15 augusti: Till mötet i Champions League mellan Manchester City och Lyon har Betfair Spelbörs en kampanj som gör att alla nya spelare kan ta del av ett riskfritt spel. ... Läs mer

Sanel utsedd till månadens Tipster på Bettingstugan

12 augusti 2020

Varje månad utser vi på Bettingstugan månadens Tipster bland våra spelläggare och efter en stark period blev det Sanel som tog hem det priset under juli månad. Vi tog ett kort ... Läs mer

Stryktipset Duellen - Final

11 augusti 2020

Stryktipset Duellen har kommit fram till sitt slut för denna gång och det är dags för ett avgörande. I finalen väntar en tuff och spännande duell mellan Dalibor Rajic och Daniel ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.33)

11 augusti 2020

Traditionen fortsätter! Inför denna helg har Mattias Folkesson och Anders Limpar plockat sina bästa spikar och skrällar till lördagens omgång av Stryktipset. Läs mer