Powerplay idag » Onsdag 15 januari » Analys & Tips | Dragskott
Speltips Powerplay » Onsdag 15/1

Powerplay » Onsdag 15/1

Analys, tips och spelförslag inför Powerplay hos Svenska Spel onsdag den 15 januari.

💰 Banken!

  • Björklöven

💣 Knallen!

  • Almtuna

1. Björklöven - Södertälje 1
Björklöven jagar en utökad serieledning. Formen är tämligen god; sju vinster i följd inger respekt. Södertälje blir en tuff utmaning. SSK kan ståta med sex vinster på de sju senaste matcherna och är på rätt sida av topp åtta-strecket. Björklöven är grymt hemmastarka, Södertälje har inte övertygat i bortaplanssammanhang och västerbottningarna kan stoltsera med 2-0 i inbördes möten. Tipset utgörs av att Björklöven vinner igen. Mycket till följd av lagets stabila defensiv.

2. Bik Karlskoga - Västerås 1X2
Prestigematch i anrika Nobelhallen. Bik Karlskoga jagar revansch efter tre raka nederlag. Västerås - med fem förluster på de sex senaste matcherna - är också formsvaga. Bik är hemmastarka, men VIK är bortastarka. Det står 1-1 i inbördes möten och är upplagt för en rysare mellan två lag med en mycket hög grundkapacitet. Tipset utgörs av att sammandrabbningen inte avgörs redan under ordinarie speltid.

3. Modo - AIK 1
AIK på hemmaplan är en match som Modo ska vinna under normala omständigheter. Formen är fenomenal (åtta vinster på de nio senaste matcherna) och Öviksgänget är väldigt hemmastarka. Gnaget har dessutom åkt på åtta (!) raka förluster och är usla i bortaplanssammanhang. Modo har dessutom 2-0 i inbördes möten. Tipset är att hemmalaget vinner redan under ordinarie speltid. Mycket till följd av det offensiva övertaget.

4. Almtuna - Tingsryd 1
Almtuna är synnerligen formsvaga. Sex förluster på de sju senaste matcherna säger en hel del. Tingsryd, som har torskat fyra av de fem senaste matcherna, har inte heller rosat marknaden på sistone. Taif vann dock det senaste mötet lagen emellan och har gjort en bättre säsong än Uppsala-gänget hittills. Ais har å andra sidan besegrat Tingsryd tidigare under säsongen och är ett lag med mycket karaktär. Känslan är att Almtuna drar det längsta strået på hemmaplan, där laget är hyfsade.

5. Mora - Timrå 12
Moras jakt på att rycka ifrån i bottenstriden och närma sig topp åtta-strecket går vidare. Timrå blir ett kraftprov. Tik kan stoltsera med fyra vinster på de fem matcher och är obesegrade under ordinarie speltid i dessa bataljer. MIK - med två raka trepoängare i bagaget - är på stark uppgång och har mycket potential i allmänhet. Timrå är bortastarka och har 2-0 i inbördes möten, men Mora är på gång och känns underskattade. Tipset utgörs av att masarna utökar vinstsviten.

6. Västervik - Karlskrona 1X2
Västervik är ute efter revansch efter tre förluster på de fyra senaste matcherna. Möjligheterna är goda. VIK har 4-2 i poängfördelning mot Karlskrona den här säsongen och grundkapaciteten är hög. Västervik är å andra sidan ett halvdant hemmalag och KHK är på gång (fyra segrar på de fem senaste matcherna). Blekinge-laget har dessutom ett stort offensivt övertag. Känslan är att Karlskrona får med sig minst en pinne från Plivit Arena.

7. Vita Hästen - Kristianstad 1X
En väldigt oviss match. Vita Hästen jagar revansch efter två nederlag på de tre senaste matcherna. Kristianstad har förvisso blandat och gett på sistone, men är på rätt väg i och med bortavinsten mot Västerås nu senast. Östgötarna har 2-0 i inbördes möten och är ett helt okej hemmalag, samtidigt som KIK inte direkt är suveräna i bortaplanssammanhang. Känslan är dock att Kristianstad - som är ett starkt lagkollektiv - krigar till sig minst en poäng på onsdagskvällen.

8. Huddinge - Troja/Ljungby 1X2
En väldigt oviss sammandrabbning. Huddinge - som hemmabetvingade Skövde nu senast och har snittat två pinnar per match - har gjort det bra i AllEttan Södra rent helhetsmässigt så här långt. Namnkunniga Troja/Ljungby blir en tuff utmaning. Smålänningarna inledde visserligen AllEttan uselt, men har håvat in tio poäng på de fyra senaste matcherna och är på gång. Tipset utgörs av att HIK drar det längsta strået. Mycket till följd av lagets tämligen höga offensiva kapacitet.

Gå direkt till Powerplay

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år.
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

Gilla rek om du håller med Dragskott

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
21 jan.
19:00
Rögle - Skellefteå AIK
SHL
Spel: D. Zaar över 0,5 poäng
 
21 jan.
19:00
Fredrikshavn - Aalborg
Metal Ligaen
Spel: Aalborg vinner.
 
21 jan.
20:30
Sheffield United - Manchester City
Premier League
Spel: Sheffield +1,5 asian hcp
 
21 jan.
20:30
Everton - Newcastle
Premier League
Spel: under 2,5 mål
 
21 jan.
20:30
Bournemouth - Brighton
Premier League
Spel: X2 & u 3,5 mål i matchen
 
22 jan.
19:00
Västerås - Tingsryd
HockeyAllsvenskan
Spel: Västerås vinner
 
22 jan.
19:00
Timrå IK - Kristianstads IK
HockeyAllsvenskan
Spel: Timrå -1.5
 
22 jan.
21:15
Manchester United - Burnley
Premier League
Spel: Man Utd-vinst & u 3,5 mål i matchen
 
23 jan.
19:00
Frölunda - Brynäs
SHL
Spel: Frölunda -1.5
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Kvällens riskfria spel: 450 kr på Chelsea - Arsenal!

Premier League 21 januari 2020

Veckomatch i Premier League och kvällens höjdpunkt hittar vi i London då Chelsea tar emot Arsenal. Betfair Exchange erbjuder alla nya kunder ett riskfritt spel på matchen. Skapa ... Läs mer

Bettingstugan presenterar Best Bet IV - "The mental strength ladder"

21 januari 2020

Best Bet är tillbaka! Nu med den fjärde upplagan. Tre tävlingar har gett tre mästarlag. Nu är det dags att testa psyket hos de lag som vågar (?) ställa upp! The mental strength ... Läs mer

De vinner Fotbolls-EM 2020 - Enligt oddsen!

EM 2020 20 januari 2020

Vi spanar in vinnaroddsen inför sommarens stora höjdpunkt - Fotbolls-EM 2020! Här får du de bästa oddsen och information om hur du bäst investerar dina pengar för att få ... Läs mer

Allt inför din resa till Fotbolls-EM 2020

EM 2020 19 januari 2020

Biljetterna delas nu ut i rask takt från Uefa och har du varit en av de lyckligt lottade sitter du med en biljett! Här är allt du behöver veta om tider, spelplatser och ... Läs mer

Upphöjda odds till nattens UFC med McGregor och Cerrone!

Förhöjda odds UFC 18 januari 2020

Comeback för McGregor! Denna gång mot Cerrone i en av UFC:s hetaste matcher under 2020. McGregor avstod helt från matcher under 2019 men kommer nu som favorit till galan i Las ... Läs mer