Speltips Powerplay » Onsdag 19/2

Bild från Bildbyrån

Powerplay idag 19/2 » Tips, Analys & spelförslag

Hockeyallsvenskan i fokus då det spelas full omgång av den svenska andraligan denna onsdag. En ruskigt spännande batalj i AllEttan Norra ska också avhandlas där Väsby går för seriesegern och därmed en plats i en kommande hockeyettan-final. Toppmöte i Värmland är först ut. Kan Karlskoga rent av fälla Björklöven? Häng med på onsdagens Powerplay-genomgång!

💰 Banken! - AIK

Första gången på hela säsongen som AIK får betraktas som ett bra spel. Västervik ser rejält stukade ut och tappat massor av slagkraft framåt. Med Melin vid rodret vinner Gnaget!

💥 Knallen! - Almtuna

Räkna aldrig bort Almtuna hemma i Gränby! MODO blir extremt betrodda och då är det solklart läge att gå emot. Finfin etta.


1. BIK Karlskoga - Björklöven 1X2

Nobelhallen bjuder in serieledarna från Umeå på onsdagsmöte. Löven kommer av allt att döma vinna Hockeyallsvenskan och

därmed få hemmafördel i en kommande finalmatch. Fagervalls gäng med Hutchings, Crandall och Alexander Viklund har varit strålande bra hela säsongen. Kenttä har åter trollat från sin sportchefsposition. BIK i Värmland är dock ingen lätt motståndare. Tor Immo och Fredrik Forsberg har varit outstanding i den blåvita tröjan och kan stoltsera med 96 poäng tillsammans. 17 av 23 matcher på den egna isen har slutat med seger för värdarna. När tvåan målas på en aning hårt blir valet därför självklart att hela upp denna batalj.

2. Almtuna - MODO 1X2

Almtuna har fyra pinnar till godo i den dramatiska nedre streckstriden. Uppsala-laget ser ut att få göra upp om den viktiga tolfteplatsen med nykomlingen Kristianstad. Inför mötet med svåra MODO löste i alla fall Gudmundssons mannar en seger mot SSK senaste gången laget lirade i Gränbyhallen. Gästerna från Ö-vik vann komfortabelt mot Västerås senast. Björn Hellkvist styr ett bortagäng som är oerhört framtunga. Bara BIK kan konkurrera om målproduktionen framåt. Defensiven är däremot inte riktigt av samma skrot. Almtuna vann senaste gången lagen möttes här och med mycket fördelaktiga streck till vänster är det helt klart läge att måla rakt över.

3. Kristianstad - Karlskrona 1

Efter solsken kom regn! Kristianstad pulveriserade Mora fullständigt i förra hemmabataljen. 9-2-viktorian följdes dock upp med en bedrövlig insats från nykomlingens sida då Södertälje enkelt vann med 5-1 hemma i Scaniarinken. Nu får Gath och hans KIK en bättre uppgift. Karlskrona känns överlag trötta och har bara vunnit en av de tio senaste matcherna. En trend som gör att Blekinge-laget är utanför play off-platserna. Chansen att ettan dessutom blir något understreckad gör skåningarna än mer självklara på kupongen. Spännande spikförslag!

4. AIK - Västervik 1

Känslan är att Västervik givit upp slaget om topp 8. Bordson, Nowick och Plant är lagets tre bästa spelare poängmässigt och samtliga herrar har lämnat den småländska skutan under senaste transferfönstret. Lite märkligt kan ändå tyckas då VIK helt klart varit på gång och löst sju segrar på tio försök. AIK är en historia i sig. Solnaiterna kan börja förbereda sig för Kvalserien nedåt och Roger Melin får nu uppdraget att rädda kvar de gulsvarta. En ganska bra värvning av värdarna då Melins lugn kan bli helt avgörande. Att ettan ska ritas ner först på Hovet denna kväll känns självklar.

5. Tingsryd - Mora 1

Efter en längre period av bra insatser av Mora har nu masarna rasat ihop fullständigt. 13 mål i baken på två matcher är ett uselt facit och frågan är om Valtonen och hans dalkarlar kan återhämta sig inför tuffa bortabataljen med Tingsryd. Ett TAIF som inte heller sett speciellt bra ut på sistone. Hemma i Nelson Garden Arena vann dock de grönvita med 5-1 senast det lirades match här. Nyförvärvet från Hanhals, Robin Carlsson, målade den gången och 23-åringen har visat sig vara ett riktigt fynd. Mora har förlorat två raka bataljer lagen emellan och ettan känns klart bäst även den här gången.

6. Vita Hästen - Södertälje 1X2

Två lag som kommer stöta på varandra i playoff-serien senare i vår är Vita Hästen och Södertälje. En försmak av det som komma skall väntas i Himmelstalundshallen. SSK radar upp fina prestationer och har dessutom kryddat upp laget ordentligt. Filip Ahl och August Berg har tillkommit under säsongen och gästerna från kringelstaden kommer bli en joker i fajten uppåt. En annan joker i leken är Norrköpings-laget. Enkel 4-0-seger mot Mora borta och Zabels manskap har gått över förväntat hela säsongen. Hugget som stucket hur denna drabbning slutar och stora penseln gör sig allra bäst.

7. Västerås - Timrå 1X

Västerås trend är inget vidare. De gulsvarta har vunnit en av de fem senaste matcherna och övertygade inte i 3-2-viktorian mot Karlskrona. Nu ställs värdarna mot tuffa Timrå. Dahlén och hans lagkompisar krossade AIK senast hemma där Jonathan slog till med sitt 27:e mål för säsongen. Ett helt otroligt facit. Vikarna har dock varit stabila mot TIK. I början av året vann Paananen med 2-1 och det kommer troligen bli tillknäppt och målsnålt även denna gång. 1X känns allra bäst där en överstreckad tvåa hålls helt utanför.

8. Östersund - Väsby 12

Det har dragit ihop sig vad gäller AllEttan Norra. Sista omgången i ligan och för Väsbys del är det bara seger som räknas. Gästerna har satt sig i en kanonfin position i striden mot Borlänge om att bärga förstaplatsen. Det kommer dock inte bli någon vandring i parken för besökarna. Östersund har också massor att spela för. Tredjeplatsen är viktig att försöka lösa och där slåss jämtarna i sin tur mot Hudiksvall. 3-1 slutade förra mötet med VIK:s siffror först. Ännu jämnare nu men när respektive lag behöver vinna så hoppar vi krysset. Gaffla på!

Gå direkt till Powerplay

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100