Speltips Powerplay » Onsdag 19/5

Bild från Bildbyrån

Powerplay » Onsdag 19/5

Analys, tips och spelförslag inför Powerplay hos Svenska Spel onsdag den 19 maj.

Onsdagens Powerplay innehåller idel matcher i Stanley Cup-slutspelet. Många spännande sammandrabbningar att vänta!

⏰ Spelstopp: 23:59

1. Boston - Washington 1
En av åtta Stanley Cup-åttondelsfinalmatcher på onsdagens Powerplay-kupong. Här har Boston goda möjligheter. Det står 1-1 i matcher, men Bruins har ett övertag när det gäller defensiven och vann nu senast. Känslan är att Boston vinner redan under ordinarie speltid. Mycket till följd av det defensiva övertaget.

2. Carolina - Nashville 1X
Carolina gjorde det riktigt bra i det första åttondelsfinalmötet, som vanns med 5-2. Hurricanes svarade dessutom för en betydligt bättre grundserie än Nashville. Lägg därtill att Carolina i grunden har ett bättre lag. 1X känns spelvärt.

3. Edmonton - Winnipeg 1X2
En väldigt oviss batalj. Det skiljde inte så mycket mellan lagen i grundserien rent helhetsmässigt. Det första åttondelsfinalmötet är upplagt för en riktig rysare - trots att Oilers har vunnit flera matcher i följd lagen emellan. Befogat med en helgardering.

4. Colorado - St Louis 12
Colorado gjorde det väldigt bra i det första åttondelsfinalmötet lagen emellan. St Louis ska dock på intet sätt räknas bort. Laget besitter en hög högstanivå och är ganska bra i bortaplanssammanhang. Känslan är att något av lagen vinner under ordinarie speltid.

5. Tampa - Florida 1X2
Möte mellan två lag som har potential att gå hela vägen i Stanley Cup-slutspelet. Tampa vann det första åttondelsfinalmötet med uddamålet. Florida vann dock tre raka inbördes möten inför slutspelet och är ett väldigt skickligt lag. Det känns vettigt att offra en helgardering.

6. New York Islanders - Pittsburgh 12
En av de mest svårtippade tillställningarna. New York Islanders vann förvisso det första mötet, men det var efter övertid och satt onekligen hårt åt. Pittsburgh gjorde en bättre grundserie och är ett lag med ett ordentligt offensivt övertag. Här kan det gå hur som helst. Tipset är att något av lagen vinner under ordinarie speltid.

7. Toronto - Montreal 1
Toronto har ett jätteläge. Maple Leafs gjorde en betydligt bättre grundserie än Montreal och har i grunden ett bättre spelarmaterial. Lägg därtill att Toronto har vunnit tre av de fyra senaste mötena lagen emellan. Hemmaplansfördelen är dessutom betydelsefull. Spikläge!

8. Minnesota - Vegas 1X2
Två lag med en hög grundkapacitet drabbar samman. Vegas har ett bättre lag och var vassare i grundseriesammanhang, men Minnesota är hemmastarka. Lägg därtill att Wilds har ett mentalt övertag efter plusstatistiken i inbördes möten i grundserien. Det är upplagt för en rysare. Här blir det en helgardering.

Gå direkt till Powerplay

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år.
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100