Powerplay idag » onsdag 24 februari » Analys & Tips | Dragskott
Speltips Powerplay » Onsdag 24/2

Bild från Bildbyrån

Powerplay » Onsdag 24/2

Analys, tips och spelförslag inför Powerplay hos Svenska Spel onsdag den 24 februari.

1. Kristianstad - Björklöven 2
Det skiljer hela 44 (!) poäng mellan lagen, men det råder inga tvivel om att den här sammandrabbningen är tämligen oviss. Kristianstad har vunnit ett av två möten lagen emellan den här säsongen och är ett lag med mycket karaktär. Björklöven kan dock ståta med tre vinster på de fyra senaste matcherna och har i grunden ett bättre lag. Lägg därtill att västerbottningarna är bra i bortaplanssammanhang. Tipset utgörs av att Björklöven håvar in tre poäng. Mycket till följd av lagets starka forwardssida.

2. AIK - Timrå 1X2
En lurig match att tippa. AIK jagar revansch efter två raka nederlag. Möjligheterna är hyfsade. Stockholmarna har gjort det bra rent helhetsmässigt de senaste veckorna och är hemmastarka. Timrå blir såklart ett enormt kraftprov. Medelpadingarna är förvisso formsvaga, men har gjort en kanonsäsong hittills och har i grunden ett bättre spelarmaterial. Tik har dessutom betvingat Gnaget tidigare under säsongen. AIK vann emellertid när lagen möttes senast och tipset är att hemmalaget krigar till sig minst en pinne.

3. Almtuna - Västerås 12
Mycket svårtippat. Almtuna - som kan stoltsera med fem vinster på de sex senaste matcherna - är heta. Västerås har oerhört mycket att jobba på efter fem raka nederlag. Uppsala-laget har dessutom plusstatistik på VIK den här säsongen hittills. Västmanlänningarna har visserligen i grunden ett bättre lag, men känslan är ändå att Ais styr upp det här igen. Till viss del med tanke på det vassa målvaktsspelet.

4. Södertälje - Tingsryd 1
Sexpoängsmatch i topp fyra-striden. Södertälje är formstarka (fyra segrar på fem bataljer). Tingsryd förlorade visserligen nu senast borta mot Almtuna, men har varit starka sett till helheten de senaste veckorna. Taif vann dessutom det senaste mötet lagen emellan. SSK har å andra sidan 2-1 i inbördes möten och är ett riktigt bra hemmalag. Sportklubben bör dessutom dra vinning av att Tingsryd - som också spelade under tisdagen - kommer ha en bortaresa i benen. Känslan är att det sistnämnda och hemmaplansfördelen avgör.

5. Västervik - Bik Karlskoga 1X2
Västervik - med två raka vinster i bagaget - är på gång. Bik Karlskoga blir ett kraftprov. Värmlänningarna kan ståta med två raka segrar och har gjort en mycket bättre säsong än VIK så här långt. Karlskoga-gänget är dessutom bortastarka. Västervik är dock ett rätt så bra hemmalag och har en hög högstanivå. Lägg därtill att VIK kan ståta med 2-1 i inbördes möten. Tipset utgörs av att Västervik vinner igen.

6. Mariestad - Troja/Ljungby 1X2
Match i AllEttan Södra. Mariestad har blandat och gett den senaste tiden. Troja/Ljungby har också varit ojämna på sistone. Skaraborgarna har ett högre poängsnitt och är hemmastarka, men Troja har i grunden ett bättre spelarmaterial. Här är det oerhört ovisst. Befogat att offra en helgardering.

7. Visby/Roma - Vimmerby 12
Ytterligare en match i den södra AllEttan-serien. Visby/Roma har en enorm utmaning framför sig. Gotlänningarna har inte direkt övertygat i hemmaplanssammanhang i AllEttan hittills och Vimmerby toppar serien. Två lag med mycket skicklighet möts. Känslan är att något av lagen vinner under ordinarie speltid.

8. Skövde - Mörrum 12
Onsdagens tredje match i AllEttan Södra på kupongen. Skövde är visserligen på rätt väg, men har varit halvdana i AllEttan rent helhetsmässigt så här långt. Mörrum - tillika laget med ett poängsnitt på en pinne per match - har inte heller övertygat. Även här är känslan att något av lagen vinner under ordinarie speltid.

Gå direkt till Powerplay

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år.
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

Gilla rek om du håller med Dragskott

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
26 feb.
19:30
Odense - Herlev
Metal Ligaen
Spel: Herlev vinner
 
27 feb.
20:00
Melodifestivalen 2021 - deltävling 4
Melodifestivalen
Spel: The Mamas 1-2
 
28 feb.
13:00
IFK Göteborg - GIF Sundsvall
Svenska Cupen
Spel: båda lagen gör mål & ö 2,5 mål
 
28 feb.
15:00
Oskarshamn AIK - Hammarby IF
Svenska Cupen
Spel: Hammarby ö 2,5 mål
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Melodifestivalen 2021 deltävling 4 - han vinner!

Melodifestivalen 23 februari 2021

Det är dags för den sista deltävlingen i Melodifestivalen 2021 - deltävling 4. Tävlingen avgörs i Annexet i Stockholm och denna vecka är det en solklar favorit till att gå direkt ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.7)

Premier League 18 februari 2021

Ny lördag och nytt Stryktips på gång! Denna lördag är det tre matcher från Premier League och nio från Championship som ska analyseras. Våra experter har gjort jobbet och nu kan ... Läs mer

Bet365 startar med insättningar via Swish

17 februari 2021

Bet365 kommer med en ny uppdatering där det nu är möjligt att använda Swish som inbetalningsmetod. Detta gör insättningarna trygga, säkra och framförallt blixtsnabba! Ta del av ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.6)

Premier League 12 februari 2021

Veckans Stryktips är här igen med en spännande rad att analysera! När det kommer till Stryktipset är det alltid hög omsättning så räkna med att det kan komma att bli en riktigt ... Läs mer

Vinnare av Champions League 2020/21 - Odds och favoriter

Champions League 11 februari 2021

Vi lever minst sagt i speciella tider för tillfället och för oss fotbollsfans så har en del förändrats, men mycket är sig dock likt. Champions League rullar på enligt schemat, det ... Läs mer