Speltips Powerplay » Onsdag 24/2

Bild från Bildbyrån

Powerplay » Onsdag 24/2

Analys, tips och spelförslag inför Powerplay hos Svenska Spel onsdag den 24 februari.

1. Kristianstad - Björklöven 2
Det skiljer hela 44 (!) poäng mellan lagen, men det råder inga tvivel om att den här sammandrabbningen är tämligen oviss. Kristianstad har vunnit ett av två möten lagen emellan den här säsongen och är ett lag med mycket karaktär. Björklöven kan dock ståta med tre vinster på de fyra senaste matcherna och har i grunden ett bättre lag. Lägg därtill att västerbottningarna är bra i bortaplanssammanhang. Tipset utgörs av att Björklöven håvar in tre poäng. Mycket till följd av lagets starka forwardssida.

2. AIK - Timrå 1X2
En lurig match att tippa. AIK jagar revansch efter två raka nederlag. Möjligheterna är hyfsade. Stockholmarna har gjort det bra rent helhetsmässigt de senaste veckorna och är hemmastarka. Timrå blir såklart ett enormt kraftprov. Medelpadingarna är förvisso formsvaga, men har gjort en kanonsäsong hittills och har i grunden ett bättre spelarmaterial. Tik har dessutom betvingat Gnaget tidigare under säsongen. AIK vann emellertid när lagen möttes senast och tipset är att hemmalaget krigar till sig minst en pinne.

3. Almtuna - Västerås 12
Mycket svårtippat. Almtuna - som kan stoltsera med fem vinster på de sex senaste matcherna - är heta. Västerås har oerhört mycket att jobba på efter fem raka nederlag. Uppsala-laget har dessutom plusstatistik på VIK den här säsongen hittills. Västmanlänningarna har visserligen i grunden ett bättre lag, men känslan är ändå att Ais styr upp det här igen. Till viss del med tanke på det vassa målvaktsspelet.

4. Södertälje - Tingsryd 1
Sexpoängsmatch i topp fyra-striden. Södertälje är formstarka (fyra segrar på fem bataljer). Tingsryd förlorade visserligen nu senast borta mot Almtuna, men har varit starka sett till helheten de senaste veckorna. Taif vann dessutom det senaste mötet lagen emellan. SSK har å andra sidan 2-1 i inbördes möten och är ett riktigt bra hemmalag. Sportklubben bör dessutom dra vinning av att Tingsryd - som också spelade under tisdagen - kommer ha en bortaresa i benen. Känslan är att det sistnämnda och hemmaplansfördelen avgör.

5. Västervik - Bik Karlskoga 1X2
Västervik - med två raka vinster i bagaget - är på gång. Bik Karlskoga blir ett kraftprov. Värmlänningarna kan ståta med två raka segrar och har gjort en mycket bättre säsong än VIK så här långt. Karlskoga-gänget är dessutom bortastarka. Västervik är dock ett rätt så bra hemmalag och har en hög högstanivå. Lägg därtill att VIK kan ståta med 2-1 i inbördes möten. Tipset utgörs av att Västervik vinner igen.

6. Mariestad - Troja/Ljungby 1X2
Match i AllEttan Södra. Mariestad har blandat och gett den senaste tiden. Troja/Ljungby har också varit ojämna på sistone. Skaraborgarna har ett högre poängsnitt och är hemmastarka, men Troja har i grunden ett bättre spelarmaterial. Här är det oerhört ovisst. Befogat att offra en helgardering.

7. Visby/Roma - Vimmerby 12
Ytterligare en match i den södra AllEttan-serien. Visby/Roma har en enorm utmaning framför sig. Gotlänningarna har inte direkt övertygat i hemmaplanssammanhang i AllEttan hittills och Vimmerby toppar serien. Två lag med mycket skicklighet möts. Känslan är att något av lagen vinner under ordinarie speltid.

8. Skövde - Mörrum 12
Onsdagens tredje match i AllEttan Södra på kupongen. Skövde är visserligen på rätt väg, men har varit halvdana i AllEttan rent helhetsmässigt så här långt. Mörrum - tillika laget med ett poängsnitt på en pinne per match - har inte heller övertygat. Även här är känslan att något av lagen vinner under ordinarie speltid.

Gå direkt till Powerplay

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år.
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsSpelbolagResultat
26 mars
15:00
Dagens Trippel 26/3
EM-kval
Spel: Trippeln
 
27 mars
20:45
Nederländerna - Gibraltar
EM-kval
Spel: Substitute to score - Ja
 
3 apr.
19:10
Elfsborg - Häcken
Allsvenskan
Spel: -0.25 Häcken
 
13 apr.
01:00
Vinnare av Pacific Division
NHL
Spel: Edmonton Oilers
 
14 apr.
01:00
Kvalificering för Slutspel - NHL
NHL
Spel: Florida Panthers når slutspel
 
1 maj
01:00
Vinnare av Central Division
NHL
Spel: Minnesota Wild
 
13 maj
21:00
H2H Eurovision Song Contest - Maxspel
Eurovision Song Contest
Spel: Finland före Ukraina
 
13 maj
21:00
H2H Eurovision Song Contest
Eurovision Song Contest
Spel: Norge före Ukraina
 
13 maj
21:00
Eurovision Song Contest - Big 5
Eurovision Song Contest
Spel: Tyskland bäst av Big 5 länderna
 
19 maj
20:00
Girona att åka ur La Liga 2022/2023
La Liga
Spel: Girona att åka ur
 
20 juni
06:00
Vinnare av NHL - Stanley Cup
NHL
Spel: Boston Bruins
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Lets Dance 2023 - Odds, Analys & Tips!

Let's Dance 24 mars 2023

Lets Dance är i full gång och självklart kan vi även betta på tävlingen! Här kan ni läsa de senaste oddsen inför nästa tävling. Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.12)

EM-kval 24 mars 2023

Stryktipset är tillbaka! Denna vecka med EM-kval och en rad engelska matcher från lågdivisionerna. Spännande matcher där utdelningen kan bli riktigt fin. Weimer och Limpar guidar ... Läs mer

Här är odds till Champions League kvartsfinalerna

Champions League 17 mars 2023

Champions League rullar nu in i kvartfinaler och efter lottningen har mycket hänt med oddsen. Läs mer om vem som fick mardrömslotten och vilket lag som nu har bra läge att ta hem ... Läs mer

Odds till Svenska Cupen 2023 - Odds på alla lagen

13 mars 2023

Den 18 maj 2023 spelas finalen av Svenska Cupen. Men för att ta sig dit behöver man ta sig vidare från gruppspelet och vidare genom hela slutspelet. Här kan ni se odds på alla ... Läs mer

Alla odds Eurovision 2023 - Så går det för Loreen!

Loreen vinner den svenska Melodifestivalen och kommer tävla för Sverige i Eurovision senare i vår. Men hur populär är hon i Europa med sin låt Tatoo? Otroligt populär. Här följer ... Läs mer