Speltips Powerplay » Onsdag 24/2

Bild från Bildbyrån

Powerplay » Onsdag 24/2

Analys, tips och spelförslag inför Powerplay hos Svenska Spel onsdag den 24 februari.

1. Kristianstad - Björklöven 2
Det skiljer hela 44 (!) poäng mellan lagen, men det råder inga tvivel om att den här sammandrabbningen är tämligen oviss. Kristianstad har vunnit ett av två möten lagen emellan den här säsongen och är ett lag med mycket karaktär. Björklöven kan dock ståta med tre vinster på de fyra senaste matcherna och har i grunden ett bättre lag. Lägg därtill att västerbottningarna är bra i bortaplanssammanhang. Tipset utgörs av att Björklöven håvar in tre poäng. Mycket till följd av lagets starka forwardssida.

2. AIK - Timrå 1X2
En lurig match att tippa. AIK jagar revansch efter två raka nederlag. Möjligheterna är hyfsade. Stockholmarna har gjort det bra rent helhetsmässigt de senaste veckorna och är hemmastarka. Timrå blir såklart ett enormt kraftprov. Medelpadingarna är förvisso formsvaga, men har gjort en kanonsäsong hittills och har i grunden ett bättre spelarmaterial. Tik har dessutom betvingat Gnaget tidigare under säsongen. AIK vann emellertid när lagen möttes senast och tipset är att hemmalaget krigar till sig minst en pinne.

3. Almtuna - Västerås 12
Mycket svårtippat. Almtuna - som kan stoltsera med fem vinster på de sex senaste matcherna - är heta. Västerås har oerhört mycket att jobba på efter fem raka nederlag. Uppsala-laget har dessutom plusstatistik på VIK den här säsongen hittills. Västmanlänningarna har visserligen i grunden ett bättre lag, men känslan är ändå att Ais styr upp det här igen. Till viss del med tanke på det vassa målvaktsspelet.

4. Södertälje - Tingsryd 1
Sexpoängsmatch i topp fyra-striden. Södertälje är formstarka (fyra segrar på fem bataljer). Tingsryd förlorade visserligen nu senast borta mot Almtuna, men har varit starka sett till helheten de senaste veckorna. Taif vann dessutom det senaste mötet lagen emellan. SSK har å andra sidan 2-1 i inbördes möten och är ett riktigt bra hemmalag. Sportklubben bör dessutom dra vinning av att Tingsryd - som också spelade under tisdagen - kommer ha en bortaresa i benen. Känslan är att det sistnämnda och hemmaplansfördelen avgör.

5. Västervik - Bik Karlskoga 1X2
Västervik - med två raka vinster i bagaget - är på gång. Bik Karlskoga blir ett kraftprov. Värmlänningarna kan ståta med två raka segrar och har gjort en mycket bättre säsong än VIK så här långt. Karlskoga-gänget är dessutom bortastarka. Västervik är dock ett rätt så bra hemmalag och har en hög högstanivå. Lägg därtill att VIK kan ståta med 2-1 i inbördes möten. Tipset utgörs av att Västervik vinner igen.

6. Mariestad - Troja/Ljungby 1X2
Match i AllEttan Södra. Mariestad har blandat och gett den senaste tiden. Troja/Ljungby har också varit ojämna på sistone. Skaraborgarna har ett högre poängsnitt och är hemmastarka, men Troja har i grunden ett bättre spelarmaterial. Här är det oerhört ovisst. Befogat att offra en helgardering.

7. Visby/Roma - Vimmerby 12
Ytterligare en match i den södra AllEttan-serien. Visby/Roma har en enorm utmaning framför sig. Gotlänningarna har inte direkt övertygat i hemmaplanssammanhang i AllEttan hittills och Vimmerby toppar serien. Två lag med mycket skicklighet möts. Känslan är att något av lagen vinner under ordinarie speltid.

8. Skövde - Mörrum 12
Onsdagens tredje match i AllEttan Södra på kupongen. Skövde är visserligen på rätt väg, men har varit halvdana i AllEttan rent helhetsmässigt så här långt. Mörrum - tillika laget med ett poängsnitt på en pinne per match - har inte heller övertygat. Även här är känslan att något av lagen vinner under ordinarie speltid.

Gå direkt till Powerplay

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år.
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsSpelbolagResultat
8 dec.
04:30
San Jose Sharks - Vancouver Canucks
NHL
Spel: Vancouver Canucks Över 3 mål
 
8 dec.
19:00
Dagens Trippel 8/12
SHL
Spel: Trippel
 
9 dec.
01:00
Toronto Maple Leafs - Los Angeles Kings
NHL
Spel: Toronto Maple Leafs FT
 
9 dec.
16:00
Weimers VM-trippel
Fotbolls VM 2022
Spel: Trippel
 
9 dec.
16:00
Kroatien - Brasilien
Fotbolls VM 2022
Spel: Vinícius Júnior Över 1,5 skott på mål + Över 1,5 mål match
 
9 dec.
16:00
Kroatien - Brasilien
Fotbolls VM 2022
Spel: Brasilien över 1.5 mål + över 2.5 kort
 
9 dec.
20:00
Nederländerna - Argentina
Fotbolls VM 2022
Spel: Nicolas Otamendi får kort
 
18 dec.
22:00
Fotbolls VM 2022 - Argentina
Fotbolls VM 2022
Spel: Argentina vinner VM guld
 
24 dec.
11:00
Fotbolls VM 2022 - Serbien
Fotbolls VM 2022
Spel: Serbien åker ut i kvartsfinal
 
13 apr.
01:00
Vinnare av Pacific Division
NHL
Spel: Edmonton Oilers
 
6 maj
16:00
The Championship - Långtidsspel
Championship
Spel: Sunderland Top 12 finish
 
19 maj
20:00
Girona att åka ur La Liga 2022/2023
La Liga
Spel: Girona att åka ur
 
20 maj
20:00
Serie A - Långtidsspel
Serie A
Spel: Lecce ramlar ur Serie A
 
28 maj
16:00
Slår flest målgivande passningar i Premier League - Harry Kane
Premier League
Spel: Harry Kane slår flest målgivande passningar i Premier League - Ja
 
28 maj
16:00
Brentford att bli nedflyttade - Långtidsspel
Premier League
Spel: Brentford att bli nedflyttade - Ja
 
31 maj
16:00
Bundesliga - Skytteligavinnare
Bundesliga
Spel: Patrik Schick gör flest mål i Bundesliga - Ja
 

Fler spelnyheter & kampanjer

60x pengarna på Ronaldo ikväll? Upphöjt odds!

Fotbolls VM 2022 6 december 2022

TISDAG: Fotbolls-VM rullar idag vidare med de två sista åttondelsfinalerna. Då kommer Hajper med en fin kampanj där vi får 60x pengarna på att Ronaldo gör mål med huvudet och att ... Läs mer

Från 6 x till 25 x pengarna på Brasiliansk dubbel från Hajper!

Fotbolls VM 2022 5 december 2022

MÅNDAG: Brasilien tar emot Sydkorea i en färgsprakande match som ska ge oss ett till kvartsfinallag. Lagen kommer till denna match med olika erfaranheter. Brasilien åkte på sin ... Läs mer

Inför Brasilien - Sydkorea VM 2022

Fotbolls VM 2022 5 december 2022

Brasilien åkte på en chockartad förlust mot Kamerun senast. Men tog sig ändå vidare som gruppsegrare. För Sydkorea var det en riktigt urladdning mot Portugal. Dels vände man och ... Läs mer

Inför Japan - Kroatien VM 2022

Fotbolls VM 2022 5 december 2022

Japan tog sig vidare från den svåra Grupp E och slog därmed ut självaste Tyskland. Kroatien i sin tur gick stark i Grupp F och förlorade inte en match. Nu möts lagen här och i ... Läs mer

Betway boost: Upphöjt odds på Morata att göra mål!

Fotbolls VM 2022 4 december 2022

TISDAG: Spanien har charmat oss igen med stort bollinnehav och mycket mål. Totalt 9 mål blev det i gruppspelet varav Morata gjorde tre av dem. Detta som inhoppare. Nu är han ... Läs mer