Speltips Powerplay » Onsdag 4/3

Bild från Bildbyrån

Powerplay idag 4/3 » Tips, Analys & spelförslag

Fullsmetad hockeyallsvensk omgång finns att hugga tag i. Samtliga sju matcher är med på kupongen där toppmötet i Medelpad mellan Timrå och Björklöven sticker ut en aning extra. Från mötet i NHK Arena finns också en head-to-head-kamp mellan Dahlén och Hutchins att lösa. För utdelningens skull ska vi jobba skrällar i bland annat Övik samt Södertälje. Nu kör vi!

💰 Banken! - Mora

Masarna har sett bra ut både mot Karlskoga hemma nyligen likväl som Timrå borta. Kommer Valtonens mannar upp i nivå ska inte Västervik hänga med. Stabil etta.

💥 Knallen! - Tingsryd

TAIF kan slå fint ur underläge då alla förväntar sig att MODO ska bärga en trea. Tar Timrå ledningen i parallellmatchen mot Löven finns risk att nerverna kryper på. Tvåan är en frisk fläkt i Fjällräven Center.

1. Timrå - Björklöven 1

Det smäller direkt! Timrå - Björklöven har alla förutsättningar i världen för att bli en ruskigt fin fajt mellan två av Hockeyallsvenskans just nu bästa lag. Fjolårets SHL-representant har en brutal formtopp för tillfället. När Mora besegrades senast var det Tikarnas nionde raka seger! Linan med Dahlén-Lundin-Lööke är fullkomligt fenomenal. Trion har nu gjort makalösa 179 poäng tillsammans och Dahlén toppar hela poängligan med 74 pinnar. Björklöven kommer till NHK Arena med en serieseger klar och det finns en viss risk/chans att Jocke Fagervall tränat ner sitt lag hårt för tillfället inför det som komma skall. Löven har två raka nederlag och det hör knappast till vanligheterna. Ettan känns motiverad och spikas.

2. Jonathan Dahlén - Alex Hutchins 1X

Från ovan supermatch kommer också en head-to-head-kamp mellan Timrås Jonathan Dahlén och Björklövens Alex Hutchins. Sett över säsongen är det inget snack om var den största produktionen dessa bägge herrar emellan har fallit. Medan Löven sprider ut sitt målande är timråiterna extremt beroende av Dahlén. Jonte har stått för 34 mål denna säsong medan Alex “bara” mäktat med 18. Med tanke på att denna match ska gå i hemmalagets favör är 1X en alldeles utmärkt lösning. Vi får komma ihåg att Östersundssonen gjort fem mål på de fyra senaste perioderna. Det brinner sannerligen om “54:ans” klubba.

3. Karlskrona - BIK Karlskoga 1X2

Hopplösa Karlskrona gav sig själva åter chansen om att fixa en topp 8-placering med bara två futtiga omgångar kvar. Segern mot Västervik var helt nödvändig och Skalbaggarna tog därmed det sista halmstrået. Nu ska BIK Karlskoga testa lyckan nere i Blekinge. Värmlänningarna har ökat takten efter en något besvärande formdipp och måltorka. Saknaden av Filip Ahl på planen är nu borta och Lundh-Schoultz mannar tog en mycket fin skalp senast det begav sig då Västerås monterades ner med 4-3 i ABB Arena. Inför denna fajt är dock gästerna redan klara som fyra i tabellen. Möjligen kan viss brist på motivation och en något lugnare matchning på de ledande killarna finnas. Det är med andra ord inte dumt att gardera upp denna tillställning redan från minsta system.

4. MODO - Tingsryd 1X2

MODO och Timrå gör som bekant upp om andraplatsen i tabellen och således en plats i den hockeyallsvenska finalen. Hemmalaget har fått klara sig utan sin prestigevärvning Patrik Bartosak ett par matcher. En påkörning av David Åslin i mötet med Vita Hästen har satt den tjeckiske landslagskeepern ur spel men här verkar 26-åringen vara tillbaka. Tingsryd kommer dock inte ge sig utan kamp. Smålänningarna har ett rätt bra läge att snuva Mora på åttondeplatsen i tabellen och vinna mot MODO har de grönvita mäktat med förr. Med en skenande etta är det stora penseln som ska fram. Jobba TAIF!

5. Södertälje - AIK 1X2

Derbydags i Scaniarinken då formstarka Södertälje ställs mot ett pånyttfött AIK under ledning av Roger Melin. Det är sedan tidigare klart att Gnaget får försöka rädda det kontraktet genom en kommande kvalserie. Med ett förbättrat spel på slutet och dessutom lite nya segrar in på de gulsvarta kontot bör gästerna vara tillräckligt bra för att klara ett negativt kval. SSK kommer å sin sida spela slutspelsserie. Kringlorna har gjort en helt strålande andra halva av säsongen och med lirare som Blomstrand, Olesen, Liljewall samt Filip Ahl finns massor av klass framåt. Bakåt är det stabilt värre med Wilsby, August Berg, Hjelm med flera. Precis som i Fjällräven Center kommer dock ettan bli på tok för hårt spelad. Södertälje har visserligen placeringar att spela för men tankarna ligger garanterat på ett kommande slutspel. Ett avslappnat AIK ska absolut kunna störa. Hela upp och jobba åter in en knall från höger.

6. Almtuna - Kristianstad 12

Omgångens supermatch nummer två hittas i nedre delen av tabellen. För er som kan er hockeyallsvenska historia vet ni att Almtuna och Kristianstad spelade en helt avgörande fajt om vilket lag som skulle ta den sista allsvenska platsen i fjolårets kvalserie. En match som till slut skåningarna vann efter stor dramatik i sudden. Nu löste senare AIS sin plats i andradivisionen efter Panterns konkurs men det är en helt annan femma. Nu står vi åter här. Detta är troligen en helt avgörande kamp om vilken av dessa klubbar som denna gång kommer hamna i negativt kval. Vinner Uppsala-gänget är det klart att gästerna får göra AIK sällskap. Vid KIK-seger lever det hela in i omgång 52. Det kommer knappast vara något fegspel från de grönvitas sida med tanke på att krysset inte är att rekommendera. Kupongens mest lysande gaffel därmed. Etta-tvåa.

7. Västerås - Vita Hästen 1

För Västerås del är det dags att slipa fram formen inför slutspelet som snart börjar. Paananen har en del att fundera över. Bland annat finns en del frågetecken kring duon mellan stolparna, Myrenberg-Kruse, som inte kommit upp i nivå på slutet. VIK har inför matchen mot Vita Hästen bara vunnit två av de tio senaste hemmamatcherna. Detta är mycket anmärkningsvärt med tanke på vilket fint lag västeråsarna ändå har. Norrköpings-gänget har åkt på tre uddamålsförluster inbördes denna säsong. Gästerna kommer varken vinna betydande mark uppåt eller riskera att tappa sin sjundeplats som laget innehar. I väntan på kommande uppgifter känns därför ettan som ett tecken att lita på. Det är dags för VIK att vinna!

8. Mora - Västervik 1

Streckdramatik i Dalarna får vi som sista möte på kupongen. För Västerviks del är det bara seger som gäller om det ska bli någon åttondeplats. Smålänningarna såg av allt att döma ut att ha sålt sin chans till slutspelsserien då Nowick, Bordson samt Plant lämnade under vinterfönstret. Blytunga tapp för VIK såklart som ändå lever inför slutskedet. Mora har kommit underifrån och växt in i serien. Mot Timrå senast hade faktiskt masarna en aning oflyt och var förtjänta av en pinne i Medelpad. Med allt i egna händer ska ändå MIK greja detta. Ettan spikas.

Gå direkt till Powerplay

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100