Powerplay idag » onsdag 7 april » Analys & Tips | Dragskott
Speltips Powerplay » Onsdag 7/4

Bild från Bildbyrån

Powerplay » Onsdag 7/4

Analys, tips och spelförslag inför Powerplay hos Svenska Spel onsdag den 7 april.

Onsdagens Powerplay är väldigt intressant. Det är inte minst åttondelsfinalerna i SM-slutspelet som är av intresse. Ska Djurgården och Malmö lyckas hålla liv i säsongen? HockeyAllsvenskan-slutspelsmatchen mellan Västervik och Timrå sticker också ut lite extra. Lyckas Tik utöka matchserien till 3-0 i matcher?

⏰ Spelstopp: 17:59

1. Frölunda - Djurgården 1
En oviss match. Frölunda vann det första åttondelsfinalmötet och var dessutom vassare än Djurgården även rent spelmässigt. Stockholmarna har å andra sidan 3-2 i inbördes möten lagen emellan den här säsongen och goda möjligheter. Dif har en hög högstanivå och lär ge västkustgänget en rejäl match. Hemmaplansfördelen väger dock tungt och Frölunda har i grunden ett bättre spelarmaterial. Inte minst sett till defensiven. Tipset är att göteborgarna säkrar kvartsfinalplatsen genom att vinna redan under ordinarie speltid.

2. Färjestad - Malmö 1X2
Onsdagens andra åttondelsfinalbatalj. Färjestad är favoriter. FBK stod för en gedigen kämpainsats nu senast och har ett bättre lag än Redhawks. Faktum är emellertid att skåningarna har 3-2 i inbördes möten lagen emellan den här säsongen. Det är inte minst målvaktsspelet som talar för att Malmö på intet sätt ska räknas bort. Skåningarna är dock ett mediokert bortalag och känslan är att Färjestad drar det längsta strået igen. Delvis med tanke på det faktum att laget har en högre offensiv kapacitet än Skåne-gänget.

3. Västervik - Timrå 2
Dags för den tredje matchen i semifinalserien mellan Västervik och Timrå. Det är visserligen inte helt kört, men en förlust vore ett extremt hårt slag mot VIK, som i så fall måste vinna fyra (!) matcher i följd för att slå ut Tik. Möjligheterna är goda. Västervik har stått emot imponerande bra rent spelmässigt mot Timrå hittills. VIK är dessutom ett bra hemmalag och har mycket skicklighet i truppen. Medelpadingarna är å andra sidan bortastarka och har i grunden ett bättre spelarmaterial. Tipset utgörs av att Tik tar ledningen med 3-0 i matcher. Mycket till följd av lagets eminenta offensiva spetskompetens.

4. Omsk - Kazan 1X2
Match i KHL-slutspelet. Oerhört ovisst, trots att Omsk har vunnit de senaste mötena lagen emellan. Det skiljer inte mycket mellan dessa lag. Befogat med en helgardering.

5. EHC Biel - Rapperswil 1X
Slutspelsbatalj i NLA. Här är EHC Biel rätt så stora favoriter. Hemmaplansfördelen väger tungt och Biel har vunnit de senaste matcherna mot Rapperswill. 1X känns relativt säkert på förhand.

6. Davos - Bern 12
Ytterligare en match i slutspelet i Schweiz. Här är det oerhört svårtippat. Davos hemmaplansfördel betyder en del, men Bern har en grymt hög högstanivå och vann när lagen möttes senast. Känslan är att något av lagen vinner under ordinarie speltid.

7. Vienna - Bolzano 1X2
Sammandrabbning i slutspelet i Österrike. Här är det tämligen ovisst. De senaste mötena lagen emellan har varit jämna och det är svårt att skilja lagen åt. Helgardering.

8. Mla.Bole - Trinec 12
Ytterligare en match i samma slutspel som ovanstående match. Här är det också upplagt för en rysare. Mla.Bole har kraftig plusstatistik i inbördes möten den här säsongen, men det har varit många jämna tillställningar. Båda lagen besitter enormt mycket potential och tipset är att något av lagen vinner under ordinarie speltid.

Gå direkt till Powerplay

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år.
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

Gilla rek om du håller med Dragskott

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
12 apr.
19:00
Leksand - Örebro
SHL
Spel: Örebro över 2.5 mål inkl. övertid
 
13 apr.
19:00
Färjestad - Växjö
SHL
Spel: Växjö vinner inklusive övertid
 
13 apr.
21:00
Chelsea - Porto / PSG - Bayern München
Champions League
Spel: Över 2 mål / PSG eller Bayern vinner
 
14 apr.
01:30
Toronto Maple Leafs - Calgary Flames
NHL
Spel: Toronto Maple Leafs FT
 
17 apr.
15:00
Hammarby - Mjällby
Allsvenskan
Spel: Hammarby -1 asian hcp
 
15 maj
15:00
Vinnare SHL 2021
Ishockey
Spel: Rögle vinner SM-guld
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Spela 100 kronor gratis på Allsvenskan!

Allsvenskan 9 april 2021

LÖRDAG: Allsvenskan 2021 börjar i helgen och vi får en rad spännande matcher redan i omgång 1. Vill du höja upp spänningen ännu mera rekommenderar vi kampanjen som Betsafe kör ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.14)

Premier League 9 april 2021

18 miljoner i jackpot denna lördag då Stryktipset som vanligt ska spelas. Premier League börjar närma sig sitt slutskede och i Championship ska uppflyttnings-, nedflyttnings- och ... Läs mer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 10 April

Premier League 9 april 2021

Stryktipskrönikan kommer rulla på under våren 2021 med våra spelläggare på ombudssidan. Först ut är Bettingstugans egna expert Jonas Weimer som kommer med sina tankar inför ... Läs mer

Han vinner skytteligan i Allsvenskan 2021

Allsvenskan 8 april 2021

Det är dags för Allsvensk premiär och, förutom matcherna, är det förstås intressant att spana in profiler och framtida stjärnor. Något som alltid är hett att diskutera innan en ... Läs mer

Vilka vinner Allsvenskan 2021?

Allsvenskan 8 april 2021

Det har blivit dags för premiär i Allsvenskan 2021 och lagen är rustade till tänderna att ge sig på den nya säsongen. Spelbolagen har förstås även de sina favoriter klara och ... Läs mer