Speltips Powerplay » Onsdag 9/12

Bild från Bildbyrån

Powerplay » Onsdag 9/12

Analys, tips och spelförslag inför Powerplay hos Svenska Spel onsdag den 9 december.

1. Timrå - Bik Karlskoga 12
Sexpoängsmatch i toppstriden. Timrå är inne i ett mäktigt stim; 13 (!) raka segrar inger respekt. Bik Karlskoga blir ett kraftprov. Värmlänningarna kan stoltsera med fyra segrar i följd och är ett lag med mycket spetskompetens. Tik har dock 2-0 i inbördes möten. Lägg därtill att Karlskoga-gänget är bortasvaga, samtidigt som Timrå är ruskigt hemmastarka. Känslan är att medelpadingarnas vinstsvit utökas. Mycket tack vare lagets vassa offensiv.

2. Vita Hästen - Väsby 1
En match där Vita Hästen ska betraktas som favoriter, formsvagheten (fem nederlag på de sex senaste matcherna) till trots. Väsby har hur som helst goda möjligheter. Nykomlingarna har inkasserat två vinster på de tre senaste matcherna och har mycket karaktär. Vita Hästen är dessutom ett mediokert hemmalag. Norrköpingsgänget vann emellertid när lagen möttes senast och har i grunden ett bättre spelarmaterial. Tipset är att Vita Hästen vinner redan under ordinarie speltid.

3. Tingsryd - Mora 1X2
En väldigt oviss sammandrabbning. Tingsryd har mycket att jobba på efter tre raka nederlag. Mora - som också har tre förluster i följd - är också tämligen formsvaga. MIK är dock ett hyfsat bortalag och besitter en hög grundkapacitet. Taif vann å andra sidan det senaste mötet lagen emellan. Känslan är att smålänningarna får med sig minst en poäng från den här sammandrabbningen. Mycket tack vare målvaktsspelet.

4. Västervik - Almtuna 12
Västervik - med tre nederlag på de fyra senaste bataljerna - jagar revansch. Möjligheterna är goda. VIK har trots allt tagit poäng i tre av de fyra senaste matcherna. Almtuna blir oavsett en tuff utmaning. Uppsala-laget är underskattade och obesegrade under ordinarie speltid i fyra matcher i följd. Västervik har dessutom inte övertygat i hemmaplanssammanhang. VIK har emellertid i grunden ett bättre lag. Tipset utgörs av att hemmalaget styr upp det här. Delvis till följd av det defensiva övertaget.

5. Borlänge - Skövde 12
Match i Hockeyettan Västra mellan två topp fem-lag. Borlänge är favoriter. BHF kan ståta med tre vinster på de fyra senaste matcherna och är oerhört hemmastarka. Skövde ska dock på intet sätt räknas bort. SIK vann dels senaste mötet lagen emellan. Skaraborgarna är dessutom ett ganska bra bortalag. Skövde är dock formsvaga (tre förluster på fyra matcher) och känslan är att masarna drar det längsta strået den här gången.

6. Vallentuna - Hudiksvall 1X2
En väldigt svårtippad batalj i Hockeyettan Östra. Sexpoängsmatch i AllEttan-jakten. Vallentuna har blandat och gett på sistone. Hudiksvall vann dessutom det senaste mötet lagen emellan. HHC är dock formsvaga. VBK är å andra sidan ett halvdant hemmalag, samtidigt som Hudiksvall har varit ganska bra i bortaplanssammanhang. Vallentuna besitter emellertid en väldigt hög högstanivå. Här är det befogat med en helgardering.

7. Linköping - HV71 2
Match i SDHL. Två topp fem-gäng drabbar samman. Mycket ovisst. Linköping jagar revansch efter två nederlag i följd. HV71 har inte spelat sedan den 29 november och det är svårt att veta var laget står. En sak är säker: Jönköpingsgänget har i grunden ett bättre spelarmaterial. Smålänningarna vann dessutom det senaste mötet lagen emellan. Tipset är att HV71 styr upp det här igen.

8. EC Graz 99ers - Salzburg 1X2
Batalj i alpligan. Salzburg har ett bättre lag och ett högre poängsnitt. Bortalaget har dessutom 2-0 i inbördes möten. EC Graz 99ers är dock ett lag med mycket potential och här känns det vettigt att helgardera.

Gå direkt till Powerplay

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år.
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsSpelbolagResultat
8 dec.
04:30
San Jose Sharks - Vancouver Canucks
NHL
Spel: Vancouver Canucks Över 3 mål
 
8 dec.
19:00
Dagens Trippel 8/12
SHL
Spel: Trippel
 
9 dec.
01:00
Toronto Maple Leafs - Los Angeles Kings
NHL
Spel: Toronto Maple Leafs FT
 
9 dec.
16:00
Weimers VM-trippel
Fotbolls VM 2022
Spel: Trippel
 
9 dec.
16:00
Kroatien - Brasilien
Fotbolls VM 2022
Spel: Vinícius Júnior Över 1,5 skott på mål + Över 1,5 mål match
 
9 dec.
16:00
Kroatien - Brasilien
Fotbolls VM 2022
Spel: Brasilien över 1.5 mål + över 2.5 kort
 
9 dec.
20:00
Nederländerna - Argentina
Fotbolls VM 2022
Spel: Nicolas Otamendi får kort
 
18 dec.
22:00
Fotbolls VM 2022 - Argentina
Fotbolls VM 2022
Spel: Argentina vinner VM guld
 
24 dec.
11:00
Fotbolls VM 2022 - Serbien
Fotbolls VM 2022
Spel: Serbien åker ut i kvartsfinal
 
13 apr.
01:00
Vinnare av Pacific Division
NHL
Spel: Edmonton Oilers
 
6 maj
16:00
The Championship - Långtidsspel
Championship
Spel: Sunderland Top 12 finish
 
19 maj
20:00
Girona att åka ur La Liga 2022/2023
La Liga
Spel: Girona att åka ur
 
20 maj
20:00
Serie A - Långtidsspel
Serie A
Spel: Lecce ramlar ur Serie A
 
28 maj
16:00
Slår flest målgivande passningar i Premier League - Harry Kane
Premier League
Spel: Harry Kane slår flest målgivande passningar i Premier League - Ja
 
28 maj
16:00
Brentford att bli nedflyttade - Långtidsspel
Premier League
Spel: Brentford att bli nedflyttade - Ja
 
31 maj
16:00
Bundesliga - Skytteligavinnare
Bundesliga
Spel: Patrik Schick gör flest mål i Bundesliga - Ja
 

Fler spelnyheter & kampanjer

60x pengarna på Ronaldo ikväll? Upphöjt odds!

Fotbolls VM 2022 6 december 2022

TISDAG: Fotbolls-VM rullar idag vidare med de två sista åttondelsfinalerna. Då kommer Hajper med en fin kampanj där vi får 60x pengarna på att Ronaldo gör mål med huvudet och att ... Läs mer

Från 6 x till 25 x pengarna på Brasiliansk dubbel från Hajper!

Fotbolls VM 2022 5 december 2022

MÅNDAG: Brasilien tar emot Sydkorea i en färgsprakande match som ska ge oss ett till kvartsfinallag. Lagen kommer till denna match med olika erfaranheter. Brasilien åkte på sin ... Läs mer

Inför Brasilien - Sydkorea VM 2022

Fotbolls VM 2022 5 december 2022

Brasilien åkte på en chockartad förlust mot Kamerun senast. Men tog sig ändå vidare som gruppsegrare. För Sydkorea var det en riktigt urladdning mot Portugal. Dels vände man och ... Läs mer

Inför Japan - Kroatien VM 2022

Fotbolls VM 2022 5 december 2022

Japan tog sig vidare från den svåra Grupp E och slog därmed ut självaste Tyskland. Kroatien i sin tur gick stark i Grupp F och förlorade inte en match. Nu möts lagen här och i ... Läs mer

Betway boost: Upphöjt odds på Morata att göra mål!

Fotbolls VM 2022 4 december 2022

TISDAG: Spanien har charmat oss igen med stort bollinnehav och mycket mål. Totalt 9 mål blev det i gruppspelet varav Morata gjorde tre av dem. Detta som inhoppare. Nu är han ... Läs mer