Speltips Powerplay » Onsdag 9/12

Bild från Bildbyrån

Powerplay » Onsdag 9/12

Analys, tips och spelförslag inför Powerplay hos Svenska Spel onsdag den 9 december.

1. Timrå - Bik Karlskoga 12
Sexpoängsmatch i toppstriden. Timrå är inne i ett mäktigt stim; 13 (!) raka segrar inger respekt. Bik Karlskoga blir ett kraftprov. Värmlänningarna kan stoltsera med fyra segrar i följd och är ett lag med mycket spetskompetens. Tik har dock 2-0 i inbördes möten. Lägg därtill att Karlskoga-gänget är bortasvaga, samtidigt som Timrå är ruskigt hemmastarka. Känslan är att medelpadingarnas vinstsvit utökas. Mycket tack vare lagets vassa offensiv.

2. Vita Hästen - Väsby 1
En match där Vita Hästen ska betraktas som favoriter, formsvagheten (fem nederlag på de sex senaste matcherna) till trots. Väsby har hur som helst goda möjligheter. Nykomlingarna har inkasserat två vinster på de tre senaste matcherna och har mycket karaktär. Vita Hästen är dessutom ett mediokert hemmalag. Norrköpingsgänget vann emellertid när lagen möttes senast och har i grunden ett bättre spelarmaterial. Tipset är att Vita Hästen vinner redan under ordinarie speltid.

3. Tingsryd - Mora 1X2
En väldigt oviss sammandrabbning. Tingsryd har mycket att jobba på efter tre raka nederlag. Mora - som också har tre förluster i följd - är också tämligen formsvaga. MIK är dock ett hyfsat bortalag och besitter en hög grundkapacitet. Taif vann å andra sidan det senaste mötet lagen emellan. Känslan är att smålänningarna får med sig minst en poäng från den här sammandrabbningen. Mycket tack vare målvaktsspelet.

4. Västervik - Almtuna 12
Västervik - med tre nederlag på de fyra senaste bataljerna - jagar revansch. Möjligheterna är goda. VIK har trots allt tagit poäng i tre av de fyra senaste matcherna. Almtuna blir oavsett en tuff utmaning. Uppsala-laget är underskattade och obesegrade under ordinarie speltid i fyra matcher i följd. Västervik har dessutom inte övertygat i hemmaplanssammanhang. VIK har emellertid i grunden ett bättre lag. Tipset utgörs av att hemmalaget styr upp det här. Delvis till följd av det defensiva övertaget.

5. Borlänge - Skövde 12
Match i Hockeyettan Västra mellan två topp fem-lag. Borlänge är favoriter. BHF kan ståta med tre vinster på de fyra senaste matcherna och är oerhört hemmastarka. Skövde ska dock på intet sätt räknas bort. SIK vann dels senaste mötet lagen emellan. Skaraborgarna är dessutom ett ganska bra bortalag. Skövde är dock formsvaga (tre förluster på fyra matcher) och känslan är att masarna drar det längsta strået den här gången.

6. Vallentuna - Hudiksvall 1X2
En väldigt svårtippad batalj i Hockeyettan Östra. Sexpoängsmatch i AllEttan-jakten. Vallentuna har blandat och gett på sistone. Hudiksvall vann dessutom det senaste mötet lagen emellan. HHC är dock formsvaga. VBK är å andra sidan ett halvdant hemmalag, samtidigt som Hudiksvall har varit ganska bra i bortaplanssammanhang. Vallentuna besitter emellertid en väldigt hög högstanivå. Här är det befogat med en helgardering.

7. Linköping - HV71 2
Match i SDHL. Två topp fem-gäng drabbar samman. Mycket ovisst. Linköping jagar revansch efter två nederlag i följd. HV71 har inte spelat sedan den 29 november och det är svårt att veta var laget står. En sak är säker: Jönköpingsgänget har i grunden ett bättre spelarmaterial. Smålänningarna vann dessutom det senaste mötet lagen emellan. Tipset är att HV71 styr upp det här igen.

8. EC Graz 99ers - Salzburg 1X2
Batalj i alpligan. Salzburg har ett bättre lag och ett högre poängsnitt. Bortalaget har dessutom 2-0 i inbördes möten. EC Graz 99ers är dock ett lag med mycket potential och här känns det vettigt att helgardera.

Gå direkt till Powerplay

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år.
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100