Speltips Powerplay » Tisdag 4/8

Bild från Bildbyrån

Powerplay » Tisdag 4/8

The show must go on! Ny dag och ny NHL-kupong där sex matcher och dubbla head-to-head-fajter är att bemästra. Hittills har det varit riktigt kluriga kuponger och utdelningen på även denna åttling ser ut att kunna bli kanon. Vi tar avstamp där vi avslutade gårdagens bong nämligen med mötet Islanders - Panthers. Här är tisdagens Powerplay-kupong!

⏰ Spelstopp: 17.59

💰 Banken! - Minnesota

Det är ingen superbank direkt men nog ska Minnesota klassas som det just nu bättre laget i denna duell och kommer Wilds upp i samma nivå som sist vinner laget. Bra tvåa.

💣 Knallen! - Columbus

Columbus gjorde en riktigt bra förstamatch mot Toronto där hemmalaget från Kanada inte ens lyckades få hål på Korpisalo. Blue Jackets har nu Maple Leafs mot väggen och kan definitivt sätta käppar i hjulen återigen för de blåvita här. Bra drag!

1. NY Islanders - Florida 1X2

Det blev tight, ganska segt och precis så målfattigt som alla trodde på förhand. Islanders gick upp i en 2-0 ledning tidigt i andra perioden, för att sedan försvara resterande del av matchen. Det gjorde de med bravur. Stjärnan Huberdeau reducerade tidigt i tredje perioden för Florida men närmare kom de inte. Tisdagens batalj kommer se ungefär likadan ut. Islanders kommer spela sin kontringshockey och försöka kväva Floridas offensiv. Panthers behöver göra första målet och ha ledningen ett tag om de ska vinna. Tätt och jämnt att vänta där alla tecken passar in fint.

2. Nashville - Arizona 12

Nashville föll mot Arizona i den första fajten (3-4) och i en kort bäst av fem-serie känns denna batalj tämligen viktig för Predatorerna att fixa. Om vi bara glömmer den första perioden för en stund och grottar ner oss i den andra samt tredje akten fanns en hel del bra saker för Tennessee-gänget att plocka med sig. Bland annat såg powerplayet riktigt stabilt ut och i spelformen hittade Filip Forsberg dessutom nätet två gånger om. Coyotes vann faktiskt för tredje gången mot Nashville denna säsong och kan mycket väl göra om bedriften nu. Det kommer dock knappast bli tillknäppt vilket totalt 80 skott i matchen ett visar. Dags att plocka fram en tidig gubbe (etta-tvåa) där en segrare inom 60 minuter ska koras.

3. Toronto - Columbus 12

Columbus nollade Toronto i den första fajten. 2-0-skalpen grundlades först i den tredje perioden då Atkinson och Alexander Wennberg tryckte in varsin strut. I övrigt blir det svårt att förbise finländaren Korpisalos insats mellan stolparna då 26-åringen spikade igen helt. Maple Leafs skapade dock tillräckligt med chanser för att näta och känslan är att det bara är en tidsfråga innan Matthews, Tavares och grabbarna spräcker den där nollan. Blue Jackets kan mycket väl vinna match 2 men här är det en etta-tvåa som ändå behövs tämligen omgående.

4. William Nylander - Oliver Björkstrand X

Nylander och dansken Oliver Björkstrand ska upp i kvällens första head-to-head. Båda killarna matchades ungefär runt 20 minuter i första mötet där dansken fick iväg fyra skott på mål medan svensken bara löste ett avslut. Detta är dock Nylanders målmässigt bästa säsong på andra sidan Atlanten och med 31 strutar på 68 matcher. Insatsen i sommarpremiären kommer nog däremot inte gå till historien som någon av 88:ans bättre insatser. Björkstrand är inte riktigt lika målfarlig som William och spelar dessutom i ett lag som gjorde 58 färre mål under grundserien. Visst kan någon av dessa herrar trycka in en balja men krysset är på förhand allra bäst och kan absolut spikas på liten som stor kupong.

5. Winnipeg - Calgary 1X2

Dags för lite islotto nu igen då detta är den tredje kampen mellan dessa gäng och den andra bataljen har ännu inte spelats. Precis som vid tidigare tillfällen får vi därför kolla upp matchserien i sin helhet och här kommer Calgary antingen kliva in med en 2-0-ledning i matcher, och därmed matchboll. alternativt löser Jets en kvittering under måndagskvällen. Det som över tid talar emot Winnipeg är lagets nytillkomna skador på Scheifele och även Laine. I dagsläget är statusen oklar kring dessa herrar men risken finns att åtminstone kanadensaren är out. Vi matar på med alla tecken i Edmonton och lämnar därmed ingenting åt slumpen.

6. Patrik Laine - Elias Lindholm X

Det är nu dags för en spelarduell igen och denna gång ska skadade (?!) Patrik Laine möta Elias Lindholm. Något märkligt kan tyckas att finländaren är med men vi får såklart utgå från att 22-åringen är fit for fight igen. Underbarnet från Tampere har redan spelat klart tre säsonger för Jets och fram tills dagens datum har 138 mål kommit i världens bästa liga från den hårfagra mannen. Ruskigt imponerande. Elias Lindholm har å sin tur växt ut till en superstar i Calgary. Lindholms 78 pinnar under förra säsongen gav stort eko i hockeyvärlden och med 29 strutar i år är svensken målfarligast i Flames. Ingen av dessa herrar målade dock i första matchen och liknande läge trots allt att vänta nu. Krysset är som brukligt framgångsrikt i dessa head-to-head-kamper och då är det mittentecknet vi spikar.

7. NY Rangers - Carolina 1X2

Dags för lite islotto nu igen då detta är den tredje kampen mellan dessa gäng och den andra bataljen har ännu inte spelats. Precis som vid tidigare tillfällen får vi därför kolla upp matchserien i sin helhet och här kan antingen Carolina ha en 2-0-ledning i matcher eller så har Rangers lyckats kvittera. Henke Lundqvist fick förtroendet i den första fajten och veteranen gjorde en fin insats mellan stolparna. Zibanejad målade och Jesper Fast fick kliva av. Intressant att se hur denna svenska trojka kan matchas under måndagens batalj först men sett till hur spelet såg ut i match 1 var det en jämn tillställning och visst ska Rangers kunna ge Hurricanes en match hela vägen in i kaklet. Alla tecken föredras i denna tredje batalj.

8. Vancouver - Minnesota 2

Vi tar kupongen i mål med fajten Vancouver - Minnesota. Wilds vann den första tillställningen med 3-0 efter dubbla mål av Spurgeon samt ett av svenskbekantingen Fiala. Att dessutom Alex Stalock vann målvaktskampen med Jacob Markström gjorde knappast saken bättre för Canucks som nu slår ur ordentligt underläge. Elias Pettersson fick nästan 20 minuter på isen utan att få iväg mer än två skott på mål och en storstjärna som J.T Miller hade även han tufft mot ett väl förberett Minnesota. Nog kan dean Evasons manskap åter tvåla till Canucks. Tvåan smakar allra bäst.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-81910