Powerplay idag » torsdag 14 oktober » Analys & Tips | Dragskott
Speltips Powerplay » Torsdag 14/10

Bild från Bildbyrån

Powerplay » Torsdag 14/10

Analys, tips och spelförslag inför Powerplay hos Svenska Spel torsdag den 14 oktober.

Powerplay rullar vidare med en högintressant kupong under torsdagen. Vi har en full SHL-omgång att se fram emot med många spännande bataljer. Inte minst toppmatchen mellan Växjö och Skellefteå!

💰 Banken! - Färjestad

Färjestad är formstarka och har i grunden ett mycket bättre spelarmaterial än Oskarshamn. En hemmamatch mot IKO ska inte resultera i en enda tappad poäng under normala omständigheter. Så enkelt är det.

💣 Knallen! - Brynäs

Brynäs bortamatch mot Leksand är en potentiell knall. BIF är ett lag med en hög högstanivå och ett derby är ett derby. Spelvärdet är oerhört bra på en Brynäs-seger.

⏰ Spelstopp: 18:59

1. Frölunda - Rögle 12
Frölunda jagar en utökad serieledning. Formen är grym - fem vinster i följd inger respekt. Rögle blir en rejäl utmaning. Skåningarna - med tre raka vinster bakom sig - har växlat upp. RBK har dessutom ett defensivt övertag. Frölunda är emellertid starkare i offensiven. En batalj mellan två underhållande lag väntar. Här är tipset att något av lagen vinner under ordinarie speltid.

2. Växjö - Skellefteå 1X2
Toppmöte i Vida Arena. Oerhört ovisst. Växjö föll förvisso nu senast borta mot Luleå, men var ytterst nära att ta poäng och har håvat in tolv pinnar på de fem senaste bataljerna. Skellefteå får betraktas som ett kraftprov. Fyra raka vinster under ordinarie speltid imponerar. SKE har framför allt visat prov på en gedigen defensiv och är bortastarka. Lakers är å andra sidan vassa i hemmaplanssammanhang. Det är upplagt för en rysare. Helgardering!

3. Djurgården - Luleå 1X2
Djurgården (sex raka förluster) är inne i en djup formsvacka. Det kan dock mycket väl vända på torsdag. Luleå har en del tunga avbräck och tre poäng på tre bortamatcher är halvdant. LHF är dock formstarka (två raka vinster redan under ordinarie speltid) och har i grunden ett bättre lag än stockholmarna. Det är hur som helst upplagt för en jämn sammandrabbning. Här ryker ytterligare en helgardering.

4. Linköping - Malmö X2
Linköping är ute efter revansch efter fyra raka förluster. Malmö - som har tre torskar på de fyra senaste matcherna - är också inne i en tuff period. LHC har offensiva brister och Redhawks har gjort en bättre säsong än östgötarna rent helhetsmässigt. Det mesta talar för att Skåne-gänget får med sig minst en poäng från den här matchen.

5. Färjestad - Oskarshamn 1
Här blir det en spik! Färjestad kan ståta med två raka trepoängare och är obesegrade under ordinarie speltid i fyra matcher i följd. Oskarshamn - med tre vinster på de fyra senaste matcherna - är ett lag som överraskat positivt i serieinledningen. FBK har dock i grunden ett betydligt bättre spelarmaterial och det känns inte troligt att IKO får med sig någon poäng från Värmland. Delvis med tanke på Färjestads övertag sett till den offensiva spetskompetensen.

6. Örebro - Timrå 1
Torsdagens andra spik. Örebro har visserligen inte gjort någon bra säsong sett till helheten, men Närke-gänget är på stark uppgång till följd av sex poäng på de tre senaste matcherna. Lägg därtill att Timrå har dippat (tre nederlag i rad) den senaste tiden. Tik är dessutom ett mediokert lag i bortaplanssammanhang. Tipset utgörs av att ÖHK vinner redan under ordinarie speltid. Mycket till följd av målvaktsspelet.

7. Leksand - Brynäs 12
Prestigemöte i Tegera Arena. Leksands form är mäktig; fem vinster på sex matcher och poäng i samtliga dessa bataljer talar sitt tydliga språk. Brynäs - med fyra raka nederlag i bagaget - har en hel del att jobba på. LIF har å andra sidan inte övertygat i hemmaplanssammanhang. BIF besitter dessutom en hög grundkapacitet och Leksand känns överstreckade. Känslan är att något av lagen kniper alla tre poängen.

8. Max Veronneau - Anton Rödin 1X2
Duellen mellan två skickliga spelare i Leksand och Brynäs. Oerhört ovisst. Befogat att offra en av helgarderingarna.

Gå direkt till Powerplay

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år.
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
16 okt.
13:30
Watford - Liverpool
Premier League
Spel: Liverpool -1,5 asian hcp
 
16 okt.
15:00
Degerfors IF - Halmstad BK
Allsvenskan
Spel: 1X & under 3,5 mål
 
16 okt.
15:00
Spezia - Salernitana
Spel: Över 5.5 kort
 
16 okt.
16:00
Southampton - Leeds
Premier League
Spel: Southampton 0 asian hcp
 
16 okt.
16:00
Manchester City - Burnley
Premier League
Spel: Manchester City -2,5
 
16 okt.
16:00
Aston Villa - Wolverhampton
Premier League
Spel: Under 2.5 mål
 
16 okt.
16:00
Millwall - Luton
Championship
Spel: Under 2,5 mål
 
16 okt.
17:00
Clermont - Lille
Spel: Lille vinner
 
16 okt.
17:05
V75-3 lopp 7
Trav
Spel: Seismic Wave att vinna loppet
 
16 okt.
18:20
V75 trav lopp 10 Solänget
Trav
Spel: 11 Zante Grif Lopp 10 Solänget platsspel (1-3)
 
16 okt.
18:30
Brentford - Chelsea
Spel: Under 2,5 mål
 
16 okt.
18:30
Brentford - Chelsea
Premier League
Spel: BLGM
 
16 okt.
21:00
Lyon - Monaco
Serie A
Spel: Rött kort i matchen
 
16 okt.
21:00
Real Sociedad - Mallorca
La Liga
Spel: Sociedad vinner & Över 1,5 mål i matchen
 
17 okt.
04:00
Edmonton Oilers - Calgary Flames
NHL
Spel: Connor McDavid gör minst 2 poäng (inkl OT)
 
17 okt.
13:00
Swansea - Cardiff
Championship
Spel: 1X + Under 2.5 mål
 
17 okt.
15:00
Hammarby - AIK
Allsvenskan
Spel: AIK asian 0 hcp
 
17 okt.
15:00
Everton - West Ham
Premier League
Spel: BLGM
 
17 okt.
17:30
Newcastle - Tottenham
Premier League
Spel: BLGM
 
12 dec.
18:00
Norska mästare 2021
Eliteserien
Spel: Molde vinner norska Eliteserien 2021
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 16 Oktober

Premier League 15 oktober 2021

Stryktipskrönikan kommer rulla på under hösten 2021 med våra spelläggare på ombudssidan. Näst på tur är Bettingstugans expert Jonas Weimer som kommer med sina tankar inför helgens ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.41)

Premier League 15 oktober 2021

Stryktipset återkommer med Premier League på kupongen denna vecka efter landslagsuppehållet. Dessutom har Svenska Spel 10 miljoner i jackpot denna vecka vilket gör arbetet kring ... Läs mer

Idol 2021 - här är odds på ALLA finalister!

Idol 11 oktober 2021

Fredagsfinalerna för Idol 2021 har startat och det börjar utkristallisera sig vilka deltagare som är favoriter i tävlingen. Vi har tagit del av oddsen från LeoVegas och det finns ... Läs mer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 9 Oktober

VM-kval 8 oktober 2021

Stryktipskrönikan kommer rulla på under hösten 2021 med våra spelläggare på ombudssidan. Näst på tur är Bettingstugans spelläggare David Dabeskovic som kommer med sina tankar ... Läs mer

De vinner Allsvenskan - Enligt spelbolagen!

Allsvenskan 7 oktober 2021

Allsvenskan tar landslagsuppehåll men går sedan in i ett otroligt viktigt skede av säsongen. Endast åtta matcher återstår och det är nu allt ska avgöras. Tre lag är det som har ... Läs mer