Speltips Powerplay » Torsdag 14/10

Bild från Bildbyrån

Powerplay » Torsdag 14/10

Analys, tips och spelförslag inför Powerplay hos Svenska Spel torsdag den 14 oktober.

Powerplay rullar vidare med en högintressant kupong under torsdagen. Vi har en full SHL-omgång att se fram emot med många spännande bataljer. Inte minst toppmatchen mellan Växjö och Skellefteå!

💰 Banken! - Färjestad

Färjestad är formstarka och har i grunden ett mycket bättre spelarmaterial än Oskarshamn. En hemmamatch mot IKO ska inte resultera i en enda tappad poäng under normala omständigheter. Så enkelt är det.

💣 Knallen! - Brynäs

Brynäs bortamatch mot Leksand är en potentiell knall. BIF är ett lag med en hög högstanivå och ett derby är ett derby. Spelvärdet är oerhört bra på en Brynäs-seger.

⏰ Spelstopp: 18:59

1. Frölunda - Rögle 12
Frölunda jagar en utökad serieledning. Formen är grym - fem vinster i följd inger respekt. Rögle blir en rejäl utmaning. Skåningarna - med tre raka vinster bakom sig - har växlat upp. RBK har dessutom ett defensivt övertag. Frölunda är emellertid starkare i offensiven. En batalj mellan två underhållande lag väntar. Här är tipset att något av lagen vinner under ordinarie speltid.

2. Växjö - Skellefteå 1X2
Toppmöte i Vida Arena. Oerhört ovisst. Växjö föll förvisso nu senast borta mot Luleå, men var ytterst nära att ta poäng och har håvat in tolv pinnar på de fem senaste bataljerna. Skellefteå får betraktas som ett kraftprov. Fyra raka vinster under ordinarie speltid imponerar. SKE har framför allt visat prov på en gedigen defensiv och är bortastarka. Lakers är å andra sidan vassa i hemmaplanssammanhang. Det är upplagt för en rysare. Helgardering!

3. Djurgården - Luleå 1X2
Djurgården (sex raka förluster) är inne i en djup formsvacka. Det kan dock mycket väl vända på torsdag. Luleå har en del tunga avbräck och tre poäng på tre bortamatcher är halvdant. LHF är dock formstarka (två raka vinster redan under ordinarie speltid) och har i grunden ett bättre lag än stockholmarna. Det är hur som helst upplagt för en jämn sammandrabbning. Här ryker ytterligare en helgardering.

4. Linköping - Malmö X2
Linköping är ute efter revansch efter fyra raka förluster. Malmö - som har tre torskar på de fyra senaste matcherna - är också inne i en tuff period. LHC har offensiva brister och Redhawks har gjort en bättre säsong än östgötarna rent helhetsmässigt. Det mesta talar för att Skåne-gänget får med sig minst en poäng från den här matchen.

5. Färjestad - Oskarshamn 1
Här blir det en spik! Färjestad kan ståta med två raka trepoängare och är obesegrade under ordinarie speltid i fyra matcher i följd. Oskarshamn - med tre vinster på de fyra senaste matcherna - är ett lag som överraskat positivt i serieinledningen. FBK har dock i grunden ett betydligt bättre spelarmaterial och det känns inte troligt att IKO får med sig någon poäng från Värmland. Delvis med tanke på Färjestads övertag sett till den offensiva spetskompetensen.

6. Örebro - Timrå 1
Torsdagens andra spik. Örebro har visserligen inte gjort någon bra säsong sett till helheten, men Närke-gänget är på stark uppgång till följd av sex poäng på de tre senaste matcherna. Lägg därtill att Timrå har dippat (tre nederlag i rad) den senaste tiden. Tik är dessutom ett mediokert lag i bortaplanssammanhang. Tipset utgörs av att ÖHK vinner redan under ordinarie speltid. Mycket till följd av målvaktsspelet.

7. Leksand - Brynäs 12
Prestigemöte i Tegera Arena. Leksands form är mäktig; fem vinster på sex matcher och poäng i samtliga dessa bataljer talar sitt tydliga språk. Brynäs - med fyra raka nederlag i bagaget - har en hel del att jobba på. LIF har å andra sidan inte övertygat i hemmaplanssammanhang. BIF besitter dessutom en hög grundkapacitet och Leksand känns överstreckade. Känslan är att något av lagen kniper alla tre poängen.

8. Max Veronneau - Anton Rödin 1X2
Duellen mellan två skickliga spelare i Leksand och Brynäs. Oerhört ovisst. Befogat att offra en av helgarderingarna.

Gå direkt till Powerplay

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år.
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100