Speltips Powerplay » Torsdag 21/10

Bild från Bildbyrån

Powerplay » Torsdag 21/10

Analys, tips och spelförslag inför Powerplay hos Svenska Spel torsdag den 21 oktober.

Det är dags för veckans mest intressanta Powerplay-kupong hittills! Vi har sju högintressanta SHL-matcher att se fram emot. Lägg därtill en spännande tillställning i Hockeyettan.

💰 Banken! - Hudiksvall

Hudiksvall är sylvassa i hemmaplanssammanhang. Väsby är i och för sig ett bra lag, men känslan är att HHC kommer bli för svåra i hemmaborgen. Inte minst med tanke på lagets försvarsmässiga övertag.

💣 Knallen! - Timrå

Knall och knall. En definitionsfråga. Timrå har hur som helst en väldigt lång förlustsvit och är i grunden ett mediokert lag med SHL-mått mätt. Det känns som att ett trendbrott är på gång och mycket väl kan ske under torsdagen.

⏰ Spelstopp: 18:59

1. Luleå - Leksand 1X2
Två tämligen formstarka lag möts. Luleå kan stoltsera med fyra raka trepoängare. Leksand - med sex vinster i följd - är än mer formstarka. Masarna är dessutom väldigt bortastarka. Det är upplagt för en rysare i Coop Norrbotten Arena. Spelvärdet på X och 2 är riktigt bra och här känns det rätt att offra en helgardering.

2. Växjö - Frölunda 1X
Ett högintressant möte i Vida Arena. Två guldkandidater drabbar samman i en viktig batalj i toppstriden. Växjö vann visserligen nu senast borta mot Oskarshamn, men hade två raka förluster dessförinnan. Frölunda - som kan ståta med sju vinster på de åtta senaste matcherna - blir en ordentlig utmaning. Göteborgarna är dessutom obesegrade i bortaplanssammanhang. Lakers besitter emellertid en grymt hög grundkapacitet och känslan är att smålänningarna åtminstone inte blir poänglösa under torsdagen.

3. Färjestad - Örebro 12
Prestigematch i Karlstad. Färjestad har blandat och gett den senaste tiden. Ett lag som har oerhört mycket att bevisa i paritet till de höga förväntningarna. Örebro blir en tuff utmaning. ÖHK är på gång (tre vinster på de fyra senaste matcherna) och har inte minst en hög kapacitet på målvaktssidan. Bortafacitet har dock varit halvdant. FBK har dessutom i grunden ett bättre lag. Spelvärdet är emellertid tämligen lockande på en bortaseger under ordinarie speltid, så det känns rätt att halvgardera här.

4. Brynäs - Malmö 1X2
Brynäs jagar revansch efter sex (!) raka torskar. Malmö blir ett kraftprov. Skåningarna hemmabetvingade topplaget Skellefteå nu senast och är ett lag med mycket kvalitet. Lägg därtill att Redhawks är bra på bortais. BIF är dock ett lag med en hög högstanivå och Gävle-gänget har haft en del "stolpe ut" de senaste veckorna. Spelvärdet är dessutom bra på såväl en etta som ett kryss. Här känns det vettigt att helgardera för att inte missa något!

5. Skellefteå - Rögle 1
En av torsdagens mest intressanta matcher. Skellefteå kan ståta med fem vinster på sex matcher och är obesegrade under ordinarie speltid i dessa bataljer. Rögle blir en rejäl utmaning. RBK - med hela fem segrar i följd - har växlat upp på ett enastående sätt. Skåningarna är dessutom ett suveränt bortalag. SKE är å andra sidan hemmastarka. Tipset utgörs av att Västerbottenslaget styr upp det här. Mycket till följd av det defensiva övertaget.

6. Timrå - Linköping 12
Timrå har hamnat i en tuff situation efter sex raka nederlag. Linköping är också inne i en tung period (fem förluster på sex matcher). Båda lagen har haft besvär i såväl offensiven som defensiven. Här är det väldigt ovisst. Känslan är att något av lagen vinner under ordinarie speltid.

7. Djurgården - Oskarshamn 1X2
Djurgården har visserligen sju förluster på de åtta senaste matcherna, men är på rätt väg i och med bortavinsten mot Timrå nu senast. Oskarshamn blir en härlig utmaning. IKO har förvisso två raka förluster, men insatsen var varit bra rent helhetsmässigt den här säsongen hittills. Oskarshamn är dessutom ett bra bortalag och har en stark offensiv. Stockholmarna är å andra sidan ett lag med mycket potential och bra spetskompetens. Svårtippat var ordet. Här ryker den sista helgarderingen.

8. Hudiksvall - Väsby 1
Match i Hockeyettan Östra. Serieledande Hudiksvall tar sig an namnkunniga Väsby. En genuin toppmatch. HHC har sopat rent i hemmaplanssammanhang och kan stoltsera med mäktiga 16-4 i målskillnad på dessa bataljer. Det känns som att hemmaplansfördelen väger tungt här, trots att Väsby är bortastarka. En hemmavinst redan under ordinarie speltid ligger i luften.

Gå direkt till Powerplay

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år.
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100