Powerplay idag » torsdag 27 februari » Analys & Tips | Dragskott
Speltips Powerplay » Torsdag 27/2

Powerplay » Torsdag 27/2

Analys, tips och spelförslag inför Powerplay hos Svenska Spel torsdag den 27 februari.

💰 Banken!

  • Luleå

1. Färjestad - Rögle 1
Sexpoängsmatch i toppstriden. Ovisst värre. Färjestads form är god - fyra vinster på de fem senaste bataljerna är ett starkt facit. Rögle blir ett kraftprov. RBK:s form är eminent (sju segrar på åtta matcher) och skåningarna är dessutom ett av SHL:s främsta bortalag. Lägg därtill att skåningarna vann det senaste mötet lagen emellan. FBK har å andra sidan plusstatistik mot Rögle den här säsongen. Värmlänningarna har även ett snäppet bättre spelarmaterial. Tipset utgörs av att Färjestad drar det längsta strået.

2. Leksand - Växjö 1X2
Leksand är inte avsågade ännu, men läget är mycket prekärt. Torsdagens match har en måste-karaktär. Möjligheterna är relativt goda. LIF har visat gott gry den senaste tiden i form av två raka trepoängare. Växjö blir en tuff uppgift. Lakers har visserligen blandat och gett på sistone, men grundkapaciteten är tämligen hög. Smålänningarna har dessutom 2-1 i inbördes möten och i grunden ett bättre lag. Känslan är att Lakers drar det längsta strået mot hemmasvaga LIF.

3. HV71 - Djurgården 1X2
En väldigt viktig sammandrabbning i jakten på en direktplats till kvartsfinalspelet. HV71 föll förvisso nu senast i Skellefteå, men har två vinster på de tre senaste matcherna. Djurgården - med sex poäng på de tre senaste matcherna - blir en rejäl utmaning. Dif har dessutom 2-1 i inbördes möten och är obesegrade under ordinarie speltid mot Jönköpingsgänget den här säsongen. Bortaspelet har dock inte imponerat sett över hela säsongen och HV71 är ett lag med en väldigt hög kapacitet. Känslan är att smålänningarna håvar in minst en poäng inför hemmafansen.

4. Luleå - Oskarshamn 1
Luleå har prickat in formen. Hela 13 poäng på de fem senaste matcherna säger en del, även fast det spelmässiga inte direkt alltid har varit klockrent. Oskarshamn är en lurig motståndare. IKO har krigat till sig poäng i två av de tre senaste matcherna mot riktigt bra lag (Färjestad och Skellefteå). Lägg därtill att IKO vann det senaste mötet lagen emellan. LHF är emellertid imponerande hemmastarka och har i grunden ett mycket bättre lag. Tipset utgörs av att norrbottningarna styr upp det här. Mycket tack vare lagets defensiva övertag.

5. Brynäs - Skellefteå 12
Brynäs slutspelsjakt går vidare. Formen är halvdan; tre nederlag på de fyra senaste matcherna talar sitt tydliga språk. Skellefteå blir en tuff utmaning. SKE kan stoltsera med åtta (!) vinster i följd. BIF har å andra sidan 2-1 i inbördes möten och är ett rätt så bra hemmalag. Känslan är att Gävle-gänget krigar till sig en seger. Mycket tack vare den höga kapaciteten på forwardssidan.

6. Örebro - Malmö 1X
Två lag i stort poängbehov i topp sex-jakten drabbar samman. Örebro har mycket att jobba på efter fem nederlag på de sex senaste matcherna. Malmö - med tre raka förluster - är också inne i en tuff period. ÖHK har 2-1 i inbördes möten och är hemmastarka. Närke-gänget har dessutom i grunden ett bättre lag. Känslan är att Örebro vänder den negativa trenden. Delvis till följd av den vassa forwardsbesättningen.

7. Linköping - Frölunda 1
Svårtippat var ordet. Linköpings poängbehov är enormt i slutspelsjakten. Formen är bra - tre vinster på de fyra senaste matcherna är ett fint facit. Frölunda är ett lag med en högre kapacitet än LHC, men formen är usel (tre nederlag i följd). Rhett Rakhshani är dessutom ett tungt avstängningsavbräck. Göteborgarna har visserligen 2-1 i inbördes möten, men Linköping vann det senaste mötet lagen emellan. Tipset är att LHC vinner igen. Mycket tack vare målvaktsspelet.

8. Broc Little - Joel Lundqvist 1X2
Två heta lirare i "målduellen". Väldigt ovisst. En helgardering är befogat.

Gå direkt till Powerplay

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år.
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

Gilla rek om du håller med Dragskott

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
5 juni
18:00
Smolevichy - Gorodeya
Fotboll
Spel: Smolevichy Draw no Bet
 
5 juni
18:30
Greuter Furth - Sandhausen
Fotboll
Spel: Greuter Furth över 5.5 hörnor
 
5 juni
20:30
Freiburg - Mönchengladbach
Bundesliga
Spel: 2a.
 
6 juni
15:30
RB Leipzig - Paderborn
Bundesliga
Spel: Över 3.75 mål (Asian totalt)
 
6 juni
17:00
Altach - WSG Swarovski Tirol
Fotboll
Spel: Altach vinner
 
6 juni
17:05
V75 3 Östersund Platsspel
Trav
Spel: Hossiana Boko placering 1-3
 
6 juni
18:20
V75 6 Östersund Platsspel
Trav
Spel: From The Mine placering 1-3
 
6 juni
18:42
V75 7 Östersund Platsspel
Trav
Spel: Campo Bahia placering 1-3
 
7 juni
13:30
Stuttgart - Osnabrück
Fotboll
Spel: Båda lagen gör mål
 
1 sep.
12:00
Transferspeltips
Fotboll
Spel: Gareth Bale till Manchester United
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Trav i Kalmar - ta del av riskfritt spel!

LÖRDAG: Nationaldagen firas med en travkampanj från Betfairs spelbörs och 250 kronor i riskfritt spel. Läs mer

Travkampanj från Betfair Exchange

FREDAG - 250 kronor i riskfritt spel från Betfair Exchange till Årjängs trav. Läs mer

Helgens trippel med Bettingstugan

Superliga 4 juni 2020

Bettingstugans expert Jonas Weimer kommer med en ny trippel till helgens heta matcher! Ta del av odds, speltips och analys här. Läs mer

Upphöjda odds i Leverkusen - Bayern München

Bundesliga 4 juni 2020

Lördag - Stormatch i Tyskland när Leverkusen får fint besök av serieledarna Bayern München. Ta del av kampanjen från 888 sport för monsterodds i matchen! Läs mer

Analys och odds för allsvenskan omgång 1

Fotboll 3 juni 2020

Allsvenska starten är spikad och nu har även den första omgången lottats. Vi har en rad spännande matcher att se fram emot. Vi tar tempen på premiäromgången denna allsvenska ... Läs mer