Speltips Powerplay » Torsdag 28/10

Bild från Bildbyrån

Powerplay » Torsdag 28/10

Analys, tips och spelförslag inför Powerplay hos Svenska Spel torsdag den 28 oktober.

Det är full fokus på SHL när det gäller torsdagens Powerplay-kupong. En intressant notering är att det är 250.000 kronor extra i potten under torsdagen!

💰 Banken! - Frölunda

Hemmastarka Frölunda mot bortasvaga Djurgården. Göteborgarna har ett stort övertag i såväl offensiven som defensiven. Allt annat än en hemmatrea vore oväntat.

💣 Knallen! - Malmö

Knall och knall. Det är - precis som vanligt - en definitionsfråga. Växjö är oavsett ett bra hemmalag och har gjort en mycket bättre säsong än Malmö så här långt. Redhawks har dock periodvis spelat riktigt bra och är ett lag med mycket potential. Spelvärdet på en bortaseger förefaller dessutom vara extremt bra.

⏰ Spelstopp: 18:59

1. Brynäs - Linköping 1X2
Ovisst var ordet. Brynäs har förlorat sju (!) av de åtta senaste matcherna. Linköping - som kan ståta med tre vinster på de fyra senaste matcherna - har något bra på gång. LHC är å andra sidan ett mediokert bortalag. BIF har emellertid defensiva brister och det här kan gå precis hur som helst. Läge för den första helgarderingen.

2. Luleå - Färjestad 12
Två lag med oerhört mycket potential drabbar samman. Luleå har två raka förluster och alla avbräck sliter hårt på laget. Färjestad - med två raka trepoängare - är på rätt väg. FBK är dessutom ett rätt så bra bortalag. Lägg därtill att LHF har haft det tungt på hemmais. Norrbottningarna har dock i grunden ett riktigt bra lag och spelvärdet på en etta känns lockande. Här känns det vettigt med en halvgardering.

3. Frölunda - Djurgården 1
Djurgården på hemmaplan är en match som Frölunda ska vinna under normala omständigheter som läget är nu. Västkustgänget - som vann det senaste mötet lagen emellan - har håvat in tre vinster på de fyra senaste matcherna och är obesegrade under den tidsperioden. Stockholmarna har åkt på nio (!) förluster på de tio senaste matcherna. Många av dessa bataljer har å andra sidan varit jämna. Det känns emellertid inte troligt med poäng under torsdagskvällen. Spelvärdet på en etta är dessvärre väldigt dåligt.

4. Rögle - Skellefteå 1X2
Sexpoängsmatch i toppstriden. Rögle har två raka vinster i bagaget. Skellefteå blir ett kraftprov. SKE vann stort borta mot Malmö nu senast och har två segrar på de tre senaste bataljerna. Västerbottningarna är dessutom bortastarka. RBK har dock sopat rent i hemmaplanssammanhang. Det skiljer ytterst lite mellan lag och är upplagt för en rysare, precis som senast när lagen möttes (den gången vann Skellefteå på övertid). Spelvärdet på en tvåa är fantastiskt bra, men risken är ändå stor att Rögle vinner under ordinarie speltid, så en helgardering förefaller som rätt väg att gå.

5. Oskarshamn - Leksand 2
Oskarshamn har gjort det bra på sistone; obesegrade under ordinarie speltid och två vinster i dessa matcher är att bra facit utifrån förutsättningarna. Leksand blir en ordentlig utmaning. LIF har vunnit större delen av matcherna de senaste veckorna och är vassa i bortaplanssammanhang. Lägg därtill att masarna vann det senaste mötet lagen emellan. Smålänningarna lär stå emot bra, men känslan är att Leksand blir för svåra i slutändan. Spelvärdet på en tvåa är dessutom helt okej utifrån omständigheterna.

6. Timrå - Örebro X2
Timrå har hamnat i en enorm svacka (åtta nederlag i följd). Örebro - med två vinster på de tre senaste matcherna - är i allra högsta grad favoriter. Inte minst med tanke på det stora defensiva övertaget. Närke-gänget, som vann när lagen möttes senast, är å andra sidan ett mediokert bortalag. Tipset utgörs hur som helst av att ÖHK, i sämsta fall för bortalagets del, tar minst en poäng. Noterbart är att X har ett tämligen högt spelvärde.

7. Växjö - Malmö 12
Växjö är ute efter lagets tredje vinst på de fyra senaste matcherna. Malmö har varit ojämna på sistone och är ett lag med mycket att bevisa. Lakers är ett rätt så bra hemmalag och vann dessutom det senaste mötet lagen emellan. Skåningarna å andra sidan bra i bortaplanssammanhang och grundkapaciteten är inte att leka med. Här har Malmö goda möjligheter att studsa tillbaka och spelvärdet på en tvåa är sanslöst bra. En hemmaseger under ordinarie speltid är emellertid mycket möjligt och 12 känns som ett bra val i det här fallet.

8. Julius Nättinen - Carl Söderberg 1X2
"Poängduellen" mellan två skickliga spelare. Ytterst ovisst såklart. Här offras den sista helgarderingen.

Gå direkt till Powerplay

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år.
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100