Speltips Powerplay » Torsdag 3/6

Bild från Bildbyrån

Powerplay » Torsdag 3/6

Analys, tips och spelförslag inför Powerplay hos Svenska Spel torsdag den 3 juni.

Torsdagens Powerplay innehåller dels samtliga kvartsfinal i hockey-VM. Vi bjuds även på fyra spännande matcher i Stanley Cup-slutspelet.

⏰ Spelstopp: 15:14

1. Schweiz - Tyskland 12
En av fyra kvartsfinaler i Hockey-VM. Schweiz har ett jätteläge. Schweiz gjorde ett bra gruppspel och slutade på andra plats i grupp A, medan Tyskland blev trea i grupp B. Schweiz har i grunden ett bättre lag. Inte minst offensivt. Tyskland besitter dock en hög högstanivå och ska på intet sätt räknas bort. Känslan är att något av lagen vinner under ordinarie speltid.

2. USA - Slovakien 1
USA ger sig in i kvartsfinalspelet med en bra känsla. Jänkarna vann inte bara grupp B, utan kan även stoltsera med VM:s högsta poängsnitt. Slovakien slår ur underläge efter att ha blandat och gett i den här turneringen. Slovakerna har en bristfällig defensiv och tipset är att just det fäller avgörandet. Här blir det en spik!

3. Finland - Tjeckien 1X2
Den mest ovissa kvartsfinalbataljen på förhand. Finland tog andraplatsen i grupp B efter en stark prestation. Tjeckien blev trea i grupp A. Finland är starkare rent försvarsmässigt, men Tjeckien besitter en bättre offensiv. Det känns befogat att offra en helgardering här.

4. Ryssland - Kanada 1
Prestigematch i kvartsfinalspelet. Ryssland vann Grupp A och gick in i hockey-VM som favoriter. Kanada har varit en stor besvikelse hittills och var nära att missa slutspelet efter en medioker insats i Grupp B. Kanadensarna har dock en hög höstanivå och det är upplagt för en rysare. Tipset utgörs av att Ryssland trots allt styr upp det här redan under ordinarie speltid. Mycket till följd av övertaget sett till bredden.

5. New York Islanders - Boston 1X2
En av fyra matcher i Stanley Cup-slutspelet på torsdagens Powerplay-kupong. New York Islanders visade gott gry nu senast genom att kvittera matchserien till 1-1. Det skiljer inte mycket mellan dessa lag och är upplagt för en rysare. Helgardering!

6. Tampa Bay - Carolina 1X
Tampa Bay har fått en flygande start i den här kvartsfinalserien. Laget leder med 2-0 efter att bara ha släppt in två baljor på dessa bataljer. Tampa Bay har en stark defensiv och tipset utgörs av att det avgör att hemmalaget i sämsta fall tar den här sammandrabbningen till övertid.

7. Winnipeg - Montreal 1X2
Svårtippat värre. En kvartsfinalserie som - i skrivande stund - inte har dragit igång ännu. Winnipeg har ett bättre spelarmaterial och hemmaplansfördelen väger tungt. Montreal är trots allt ett lag med mycket potential och är inte så långt efter Jets rent kvalitetsmässigt. En lurig match och här blir det en helgardering.

8. Vegas - Colorado 12
Den fjärde Stanley Cup-slutspelstillställningen på kupongen. Colorado leder med 1-0 i matcher efter att ha vunnit med hela 7-1. Vegas har dock ett riktigt bra lag och lär stå emot så mycket bättre den här gången. Kapaciteten finns att gå hela vägen i det här slutspelet om allt klaffar. Det känns vettigt med en halvgardering i form av att något av lagen vinner under ordinarie speltid.

Gå direkt till Powerplay

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år.
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100