Speltips Powerplay » Torsdag 4/11

Bild från Bildbyrån

Powerplay » Torsdag 4/11

Analys, tips och spelförslag inför Powerplay hos Svenska Spel torsdag den 4 november.

Det är full fokus på SHL när det handlar om torsdagens Powerplay-kupong. De flesta matcherna är högintressanta och det finns en del matcher med bra spelvärden.

💰 Banken! - Luleå

Luleå har visserligen en del tunga avbräck, men har - rent helhetsmässigt - klarat sig imponerande bra de senaste veckorna utifrån förutsättningarna. Spelet på hemmaplan har varit suveränt den senaste tiden och Timrå är inne i en djup svacka. Det lär bli tre LHF-poäng.

💣 Knallen! - Brynäs

Det skiljer många poäng mellan Växjö och Brynäs, men BIF är ett lag med mycket potential. Lägg därtill att Gävle-gänget vann när lagen möttes senast och spelvärdet på både ett kryss och en tvåa är toppen.

⏰ Spelstopp: 18:59

1. Leksand - Djurgården 1
Leksands form är hysterisk; tio (!) vinster på de elva senaste matcherna inger respekt. Djurgården är en lurig motståndare. Stockholmarna har i och för sig förlorat majoriteten av matcherna de senaste veckorna, men är på gång i och med hemmavinsten mot namnkunniga Färjestad nu senast. LIF vann dock det senaste mötet lagen emellan och Djurgården är bortasvaga. Tipset utgörs av att masarna vinner. Mycket till följd av det defensiva övertaget. Spikläge! Spelvärdet är dessvärre tämligen mediokert.

2. Frölunda - Malmö 1X
Frölunda är grymt formstarka. Sex vinster på de sju senaste matcherna imponerar. Göteborgarna har dessutom tagit poäng i samtliga dessa bataljer. Malmö - med tre torskar på de fyra senaste matcherna - är inne i en tung period. Defensiven har varit bedrövlig på sistone. Grundkapaciteten är å andra sidan väldigt hög och skåningarna ska på intet sätt räknas bort i Göteborg. Inte minst med tanke på att Malmö vann det senaste mötet lagen emellan. Hemmaplansfördelen väger emellertid tungt och 1X bör sitta.

3. Färjestad - Linköping 1X
En lurig match att tippa. Färjestad har mycket att jobba på efter tre raka förluster. Linköping har också tre raka förluster i bagaget. FBK vann det senaste mötet lagen emellan med fyra måls marginal och LHC är dessutom bortasvaga. Värmlänningarna har dock en låg lägstanivå och det är upplagt för en rysare. Det känns oavsett åtminstone inte som att Färjestad kommer bli poänglösa under torsdagen.

4. Rögle - Oskarshamn 1X2
Rögle är inne i ett rejält stim - fem vinster i följd är tämligen imponerande. Oskarshamn blir en tuff uppgift. IKO har visserligen tre förluster på de fyra senaste matcherna, men är på rätt väg i och med bortavinsten mot Brynäs nu senast. Ängelholmsgänget vann å andra sidan det senaste mötet lagen emellan och är SHL:s vassaste hemmalag. Oskarshamn tog emellertid poäng i matchen mot RBK och spelvärdet på både kryss och en tvåa är suveränt. Det känns rätt med en helgardering här.

5. Luleå - Timrå 1
Luleå jagar en snabb revansch efter bortaförlusten mot Skellefteå. LHF har trots allt inkasserat 18 poäng på de nio senaste matcherna och grundkapaciteten är skyhög. Orosmolnet för hemmalagets del är att truppen är tunn till följd av avbräck. Timrå har hur som helst elva (!) raka nederlag och är SHL:s sämsta bortalag. Tik vann förvisso det senaste mötet lagen emellan, men den matchen spelades i Medelpad. Luleås hemmaplansfördel betyder mycket och här lär det bli en vinst redan under ordinarie speltid. Mycket tack vare det försvarsmässiga övertaget.

6. Örebro - Skellefteå 1X2
Tämligen ovisst. Örebro är på gång. Fyra vinster i följd imponerar. Skellefteå vann förvisso nu senast, men det var mot ett mycket avbräcksdrabbat Luleå på hemmaplan och SKE har blandat och gett den senaste tiden. SKE är dock ett bra bortalag och vann det senaste mötet lagen emellan. Örebro är emellertid ett bra hemmalag och besitter en minst lika hög grundkapacitet som Skellefteå. Helgardering!

7. Växjö - Brynäs 12
Växjö jagar revansch efter två raka bortaförluster. Mycket talar för att så blir fallet. Lakers är betydligt bättre hemma än borta och har i grunden ett bättre lag än Brynäs. Gävle-gänget vann dock när lagen möttes senast och ska på intet sätt räknas bort, bortaplanssvagheten till trots. Spelvärdet på en tvåa är enastående och 12 känns vettigt. Känslan är att något av lagen vinner under ordinarie speltid.

8. Richard Gynge - Anton Rödin 1X2
Duellen mellan två mycket poängstarka spelare. Båda spelarna har inlett seriespelet på ett lysande sätt. Här är det - som alltid vid dessa dueller sett till enskilda matcher - grymt ovisst. Läge för att offra den sista helgarderingen.

Gå direkt till Powerplay

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år.
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100