Speltips Powerplay » Torsdag 7/10

Bild från Bildbyrån

Powerplay » Torsdag 7/10

Analys, tips och spelförslag inför Powerplay hos Svenska Spel torsdag den 7 oktober.

Torsdagens Powerplay-kupong präglas av SHL. Samtliga sju matcher är med, kryddat med en "målduell".

💰 Banken! - Malmö

Malmö har inlett SHL bra, medan Luleå är enormt formsvaga. Spelet har dessutom varit uselt på sistone. Lägg därtill att LHF har tunga backavbräck. En seger för skåningarna är tämligen given.

💣 Knallen! - Oskarshamn

Leksand är stora favoriter, men Oskarshamn är ett lag med mycket karaktär, som har överraskat i serieinledningen. Spelvärdet är på en bra nivå och sannolikheten att IKO åtminstone luggar LIF på en poäng förefaller rätt så stor.

⏰ Spelstopp: 18:59

1. Leksand - Oskarshamn 1X
Leksand är formstarka; tre vinster på de fyra senaste matcherna och poäng i samtliga dessa tillställningar talar sitt tydliga språk. Oskarshamn blir en utmaning. Succélaget IKO har inkasserat sju pinnar på de tre senaste matcherna och är en frisk fläkt. LIF har förvisso i grunden ett bättre spelarmaterial och hemmaplansfördelen väger tungt, men det känns inte helt tryggt med en etta här. Därför blir det 1X.

2. Örebro - Brynäs 1X2
En väldigt oviss sammandrabbning. Örebro - med fyra nederlag på fem matcher - har en hel del att jobba på. Brynäs, med två raka torskar i bagaget, är också inne i en tuff period. ÖHK har ett vassare spelarmaterial, men BIF har gjort det bra rent helhetsmässigt i serieinledningen och det är upplagt för en rysare. Inte minst med tanke på Gävle-gängets höga offensiva kapacitet. Här offras en helgardering.

3. Växjö - Linköping 1
Växjös jakt på att utöka serieledningen går vidare. Lakers har imponerat inledningsvis och visat prov på en mäktig offensiv. Linköping - med endast fem poäng på lika många matcher - slår ur underläge. Det känns inte troligt att LHC tar poäng den här gången, delvis med tanke på lagets defensiva brister. Vettigt med en spik.

4. Malmö - Luleå 1X
Allt talar för Malmö. Skåningarna har snittat två poäng per match i SHL-inledningen och kan ståta med ett stort offensivt övertag. Luleå har dessutom fyra raka förluster och det spelmässiga har varit bedrövligt i två bataljer i följd. Lägg därtill att norrbottningarna har en vingklippt backsida. Här känns 1X relativt säkert och spelvärdet är dessutom bra.

5. Skellefteå - Timrå 1
Torsdagens andra spik. Skellefteå - med nio poäng på de fyra senaste matcherna - är heta. Timrå ska dock på intet sätt räknas bort. Nykomlingarna har krigat på bra i SHL-inledningen och visat prov på en härlig inställning. Tik har emellertid inte direkt rosat marknaden på bortaplan. Den här matchen bör SKE vinna redan under ordinarie speltid.

6. Djurgården - Rögle 12
Ovisst värre. Djurgården har åkt på tre raka förluster. Rögle vann visserligen nu senast borta mot Brynäs, men har förlorat två av de tre senaste matcherna. RBK har dock ett bättre lag än stockholmarna. Här är känslan att något av lagen drar det längsta strået under ordinarie speltid och spelvärdet på en tvåa är bra.

7. Frölunda - Färjestad 1X2
Prestigemöte i Göteborg. Frölunda kan stoltsera med tre raka segrar och har varvat upp rejält. Färjestad har två raka förluster och kan så mycket bättre i allmänhet. Det är upplagt för en tämligen jämn batalj i Scandinavium. Västkustgänget är hemmastarka, medan FBK å andra sidan är bortastarka. Helgardering!

8. Ryan Lasch - Joakim Nygård 1X2
Målduellen. Ryan Lasch har inlett serien på ett betydligt bättre sätt än Joakim Nygård, som bara har noterats för två poäng på fem matcher. Det är dock ytterst ovisst vad som händer i enskilda matcher i dessa måldueller och Nygård är en spelare med en grym grundkapacitet. Därför är det vettigt med en helgardering.

Gå direkt till Powerplay

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år.
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100