Speltips Powerplay » Torsdag 8/4

Bild från Bildbyrån

Powerplay » Torsdag 8/4

Analys, tips och spelförslag inför Powerplay hos Svenska Spel torsdag den 8 april.

Torsdagens Powerplay bjuder bland annat på två intressanta matcher i Sverige. Lyckas Frölunda eller Djurgården ta den sista kvartsfinalplatsen? Ska Björklöven ta ledningen med 2-1 i matcher i HockeyAllsvenskan-slutspelet mot Bik Karlskoga? Kupongen innehåller i övrigt ett antal spännande bataljer utomlands.

⏰ Spelstopp: 18:29

1. Frölunda - Djurgården 1
Slaget om den sista kvartsfinalplatsen. En grymt svårtippad batalj. Frölunda är i gungning efter den tämligen tveksamma insatsen nu senast mot Djurgården, där laget visade prov på en märkligt svag defensiv. Stockholmarna har dessutom 4-2 i inbördes möten lagen emellan den här säsongen. Göteborgarna har dock - trots allt - ett bra läge under torsdagen. Hemmaplansfördelen väger tungt och Frölunda har i grunden ett bättre spelarmaterial. Högstanivån är imponerande hög. Tipset utgörs av att västkustgänget drar det längsta strået. Mycket till följd av den mycket höga kapaciteten på forwardssidan.

2. Björklöven - Bik Karlskoga 1
Dags för den tredje matchen i semifinalserien mellan Björklöven och Bik Karlskoga. Västerbottningarna ska betraktas som favoriter. Björklöven gjorde en bra match nu senast när matchserien kvitterades. Hans Wallsons gäng har dessutom i grunden ett bättre lag. Lägg därtill att Björklöven kan ståta med 4-2 i inbördes möten lagen emellan den här säsongen. Bik har dessutom en del skadeproblem. Därmed inte sagt att bortalaget ska räknas bort. Karlskoga-gänget har mycket karaktär och dessutom en hel del skicklighet. Bik Karlskoga kan definitivt ge Björklöven en ordentlig match. Björklövens offensiva övertag och bredd väger emellertid tungt. Tipset utgörs av att hemmalaget drar det längsta strået och tar ledningen med 2-1 i matcher.

3. St Petersburg - CSKA Moskva 1X2
Match i KHL-slutspelet. En väldigt intressant tillställning. Oerhört svårtippat. CSKA Moskva har en lång segersvit i inbördes möten, men St Petersburg är ett riktigt bra lag och hemmaplansfördelen väger tungt. Befogat med en helgardering.

4. Iserlohn - Tb.Sabo 12
Sammandrabbning i den tyska högstaligan. Här är Iserlohn favoriter. Inte minst med tanke på hemmaplansfördelen. Th.Sabo har dock besegrat Iserlohn tidigare under säsongen. Känslan är att något av lagen vinner under ordinarie speltid.

5. Köln - Mannheim X2
Ytterligare en batalj i Tyskland. Mannheim är jättefavoriter. Laget vann komfortabelt i det senaste mötet lagen emellan och har i grunden ett bättre lag. X2 känns relativt säkert på förhand.

6. Augsburger - Bremerhaven 1X2
Kupongens tredje match i Tyskland. Här är det tämligen svårtippat. Bremerhaven vann enkelt när lagen möttes senast, men Augsburger är ett lag med mycket potential. Det är upplagt för en rysare. Helgardering!

7. München - Wolfsburg 1X
Ännu en match i den tyska högstaligan. Det råder inga tvivel om att München har ett jätteläge. Hemmalaget är bättre på alla fronter och har gjort en mycket bättre säsong än Wolfsburg. 1X känns någorlunda säkert på förhand.

8. Mla.Bole - Trinec 1X2
Slutspelsmatch i Tjeckien. Mla.Bole har plusstatistik i inbördes möten, men Trinec är i grunden ett skickligt lag och här är det mycket svårtippat. Vettigt att offra en helgardering.

Gå direkt till Powerplay

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år.
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100