Speltips: Preston North End vs Derby County 1/7 "Ryggareken om…
Speltips Preston North End vs Derby County

Bild från Bildbyrån

Ryggareken om Preston vs Derby

Preston North End tar Emot Derby County på Deepdale på onsdagskvällen. Båda lagen ligger på samma poäng och det förväntas bli en jämn match. Spelbolagen håller Preston som knappa favoriter men vi tror tvärtom då formen pekar uppåt för Derby. Spelvärde alltså. Läs mer nedan och se om ni håller med.

Preston North End

Det känns som att Preston har tappat fotfästet om de åtråvärda play-offs platserna redan innan avbrottet. Man har följt i samma fotspår som man slutade och har nu 4 förluster på 5 matcher. Det betyder tappade tabellplaceringar för ett lag som hållit fanan högt större delen av säsongen.

Vi behöver även resa tillbaka i tiden till September för att få en återblick från senaste gången man höll nollan hemma på Deepdale. 18 matcher (all competitions) sen dess.

Det känns alldeles för sent in på säsongen för att coach Alex Neil ska lyckas inspirera laget och vända på detta. Framförallt så man möter en del motståndare som har varit bra framför målet framgent.

Truppen

Vi kan få en del ändringar i elvan efter den senaste tidens spel. Paul Gallagher och Sean Maguire kan få komma tillbaka från frysboxen. Paul Huntington kan även han bli relevant för sin första start sen i Januari efter att fått nöta bänk senast.

Möjlig XI: Rudd; Fisher, Bauer, Davies, Hughes; Johnson, Pearson, Gallagher; Barkhuizen, Maguire, Sinclair


Derby County

Innan Wayne Rooney anslöt till laget så låg man på en 17e plats i tabellen. En tid som präglades av oro för lagen som såg sig om bakom axlarna rädda för nedflyttning. Med Rooneys engagemang sällar man sig idag till de lag med större aspirationer än så. Att ta sig till topp 6 och play-offs är inte längre en omöjlighet - trots att man idag befinner sig på en 12e plats i tabellen. Det är tight med poängen i mitten men fyra raka vinster har gjort sitt för att man ska klättra.

Senast kom man från en vinst mot Reading som man fick kämpa hårt för (2-1). Två mål i slutminutrarna av första halvlek höll sig. Dock rejält skakigt i andra halvlek som man med nöd och näppe lyckades hålla undan.

Truppen

Laget besitter en sällsam blandning av erfarenhet och ungdomlig iver.

Saknas: Andre Wisdom blev knivskuren av något äckel till rånare när han besökte en släkting i helgen. Därmed borta. Saknar även Tom Lawrence som är avstängd efter rött kort mot Reading.

Vi tror på få ändringar till en fungerande startelva. Duane Holmes och Curtis Davies kan dock ta plats.

Möjlig XI: Hamer; Bogle, Clarke, Davies, Forsyth; Rooney, Bird; Waghorn, Sibley, Holmes; Martin

REK

Tror Preston behöver mer tid på sig att åter hitta formen. Man åtnjuter visserligen hemmafördel men Derby känns vassare just nu. Dom måste vara på väg uppåt efter den senaste tidens spel och vi går därför emot spelbolagens oddssättning. Men eftersom vi gillar säkrare lir så väljer vi att spela asiatiskt. 2,09 hos Bet365. Pengarna tillbaka vid lika resultat alltså.

Gilla rek om du håller med Ryggareken

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
9 juli
19:00
Bournemouth - Tottenham
Premier League
Spel: BLGM
 
9 juli
19:00
Everton vs Southampton
Premier League
Spel: Båda lagen gör mål (blgm)
 
9 juli
19:30
Eibar - Leganes
La Liga
Spel: Över 5.5 kort (Asian)
 
9 juli
21:15
Aston Villa vs Manchester United
Premier League
Spel: Manchester United & över 2,5 mål
 
9 juli
21:15
Aston Villa - Manchester United
Spel: United vinst + ö2,5
 
1 sep.
12:00
Transferspeltips
Fotboll
Spel: Gareth Bale till Manchester United
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Milan mot Juventus - riskfritt spel från Betfairs prisbelönta spelbörs

Serie A 7 juli 2020

TISDAG: Stor match ikväll mellan Milan och Juventus. Zlatan ska försöka förstöra för Juve i kampen om ligatiteln. Ta del av riskfritt spel från Spelbörsen till matchen. Läs mer

Helgens trippel med Bettingstugan - 4.40 x pengarna!

Allsvenskan 3 juli 2020

Allsvenskan går in i sjätte omgången och tabellen börjar så sakteliga att sätta sig. Bettingstugan har till denna helg tagit fram en fin trippel där vår expert tagit fram sina ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.27)

Premier League 3 juli 2020

Stryktipset går in i sina sista omgångar och även denna helg bjuds det på flera fina matcher. Räkna med hög omsättning och räkna med att du kommer behöva hitta en fin spik och ... Läs mer

Stryktipset Duellen - Kvartsfinal 1

Premier League 2 juli 2020

Duellen på Stryktipset har lämnat seedningen och nu börjar utslagsrundorna. I kvartsfinal 1 möts Bettingstugans bettingexpert Jonas Weimer och det senaste tillskottet på ... Läs mer

Nya bonusar för alla svenska bettingsidor i juli 2020

2 juli 2020

Regeringen har skärpt regler kring spelbranschen och det innebär bland annat att ett spelbolag som mest får dela ut 100 kronor som bonus på casino. Det har gjort att vi fått se en ... Läs mer