Speltips Rayo Vallecano - Sevilla

Bild från Bildbyrån

Målsnålt måndagsmöte i La Liga

Två gäng som har haft bekymmer på sistone med att hitta nätmaskorna drabbas samman då Rayo Vallecano tar sig an Sevilla. Medan Rayo Vallecano har halkat ner till en 13:e plats i La Liga tabellen har Sevilla näsan precis ovanför vattenytan. En tuff drabbning som inte borde leda till något målkalas.

RAYO VALLECANO

Laget är ännu inte involverade i någon bottenstrid, då det är 8 poäng ner till Cadiz, som är på en nedflyttningsplats. Formen däremot behöver förbättras omgående. Framförallt målskyttet då man har misslyckats med att näta i 3 av de 5 senaste ligamatcher.

Sist var det nära att ta poäng mot giganterna Atletico Madrid, men ett sent mål av Memphis Depay förstörde allting. Laget försvarade sig kompakt och riktigt bra. Något man också bör göra på Estadio de Vallecas mot Sevilla.

SEVILLA

Managern Quique Sanchez Flores brottas med diverse problem i truppen. Framförallt med formen, då laget hade radat upp nederlag efter nederlag innan det slutligen blev en pinne sist hemma mot Osasuna. Anfallsspelet är okej men inte mer, då laget nyligen inte klarade av att bryta ner Atletico Madrid och Athletic Bilbao.

Försvaret, å andra sidan, lämnar en hel del i övrigt att önska. Defensiven är ömsom vin, ömsom vatten. Fast mest vatten. Samtidigt finns det kvalité, bra nog för att försvara sig mot en uddlös motståndare. Samt en lagkapten i Jesus Navas (i bild) som ständigt ångar på sina medspelare.

MITT SPELTIPS

Eftersom båda lagen har haft sina respektive bekymmer med målskyttet kan detta bli något av en avslagen tillställning. Målregn borde det inte vara tal om, då det finns bra pjäser i defensiven hos både Rayo Vallecano och Sevilla.

Mitt spel blir därför att matchen slutar under 2,5 mål, alltså med 0, 1 eller 2 insläppta mål totalt som max.

Oddsjämförelse Rayo Vallecano - Sevilla