Speltips Reading vs Brentford

Bild från Bildbyrån

Ryggareken om Reading vs Brentford

Brentford tar sig ner till Reading och deras Madejski Stadium för möjligheten att klättra i tabellen. Vinst innebär två poäng från andra-placerade WBA. Reading å andra sidan har kommit tillbaka från avbrottet och är fortfarande utan vinst. Ligger för närvarande 7 poäng ovan strecket.

Reading

Reading befann sig runt mitten av tabellen innan avbrottet men har sen dess tappat poäng mot både Stoke och Derby. En helt klart medioker säsong.

Man har haft det svårt hemma både innan och efter avbrottet. Bara en vinst på senaste 7 försöken. Bara Hull och Barnsley har anskaffat mindre poäng på hemmaplan.

Truppen: Mittbacken Matt Miazga fick rött kort mot Derby och är avstängd i tre matcher. Har inte varit särskilt imponerad av George Puscas i anfallet så mycket möjligt att vi istället får se Sam Baldock där. I övrigt har man en frisk trupp och vi förväntar oss inga större förändringar i startelvan.

Möjlig XI: Cabral; Gunter, Moore, Morrison, Richards; Swift, Rinomhota; Meite, Olise, Ejaria; Baldock

Brentford

Innan avbrottet så såg promotion utan kval ut att bli allt mer avlägset för Brentford. 4 poäng på 4 matcher gjorde allt man halkade efter. Efter avbrottet har coach Thomas Frank och hans gubbar dock gått som tåget. Vinst mot direkta rivalerna Fulham och WBA har satt laget i ett ypperligt bra läge. Vinst över Reading innebär att man bara är två poäng bakom andraplacerade WBA och därmed sätter press på sina motståndare som spelare på onsdag. Man har dessutom ett fördelaktigt spelschema framför sig och har alla möjligheter att fortsätta bygga vidare på sitt momentum.

B<rentford har gjort mest mål i ligan (67) och släppt in näst minst mål (33).

Man har lysande spelare såsom Ollie Watkins till sitt förfogande. Han har redan gjort 23 baljor för laget och har goda möjligheter att fortsätta ösa in mål.

Möjlig XI: Martin; Dalsgaard, Pinnock, Jansson, Henry; Marcondes, Norgaard, Dasilva; Mbeumo, Watkins, Benrahma

REK

Trots att Reading har press på sig att vända på helgens motgångar så har BRentford mycket mer att spela för imed promotion möjligheterna. Man har visat vad man går för genom att slå några av ligans bästa lag. Brentford har en fin offensiv som förmodligen kommer utnyttja att Reading saknar en av nyckelspelare i försvaret.

  • Brentford vinner. 0-2? Maxspel. 10 u alltså. 1,77 hos unibet.