Speltips Real Madrid - Alaves

Bild från Bildbyrån

Real krossmaskin till schysst odds!

De redan klara La Liga mästarna är på jakt efter en 9:e raka seger i ligaspelet när Deportivo Alaves kommer på besök. Formen är i världsklass hos giganterna, som förväntas starta med sin bästa elva. Då väger gästerna på tok för lätt.

REAL MADRID

Även med bänkspelarna vinner man ligamatcher, till och med storartat. Borta mot Granada blev det hela 4-0. Brahim Diaz nätade två gånger om meda Fran Garcia och Arda Guler också hamnade i målprotokollet. Detta var lagets 28:e seger, efter 35 omgångar.

Innan Champions League finalen mot Dortmund på Wembley, den 1:a juni 2024, behöver man bibehålla formen. Därmed kommer de ordinarie spelarna, som har fått vila i helgen, ut på planen. Då kan vi räkna med full fart, speciellt hos Jude Bellingham (i bild), som har nätat 18 gånger och som är på jakt efter att vinna skytteligan.

ALAVES

En mittenplacering är inte illa pinkad för Luis Garcia Plaza och hans gäng, när säsongen börjar uppsummeras. Formen är fortsatt fin, med 4 raka ligamatcher utan nederlag. Sist kom de undan med blotta förskräckelsen, efter ett sent kvitteringsmål på övertid av Jon Guridi mot sensationen Girona.

Bortaspelet dock är under all kritik, i vanlig ordning. Det har blivit bara 14 poäng på 17 försök. Framförallt har det varit svårt att hitta nätmaskorna på resande fot. Endast en gång har laget nätat på de 5 senaste bortamöten. Lättare blir det inte heller på Santiago Bernabeu.

MITT SPELTIPS

Eftersom Carlo Ancelotti får tillbaka alla sina stjärnor kan detta möte bara sluta på ett sätt. Med en ny 3-poängare till giganterna. Med flera anfallsspelare i högform kan det lätt rinna iväg mot uddlösa Alaves och bli en ny storseger.

Mitt spel landar på att Real Madrid vinner med fler än ett mål i marginal.

Oddsjämförelse Real Madrid - Alaves