Speltips Real Madrid - Betis

Bild från Bildbyrån

Storseger av Real!

De redan klara La Liga mästarna är på jakt efter en seger i ligaspelet inför Champions League finalen när Real Betis kommer på besök. Formen är i världsklass hos giganterna, som förväntas starta med sin bästa elva. Då väger gästerna, som oavsett utfall slutar på en 7:e plats, lite för lätt.

REAL MADRID

Efter att ha slitit ifrån titeln från ärkerivalen FC Barcelona kommer man vilja avsluta säsongen på bästa möjliga sätt. Man har 29:e seger efter 37 omgångar, vilket vittnar om en makalös insats i Spaniens högsta division.

Innan Champions League finalen mot Dortmund på Wembley, den 1:a juni 2024, behöver man bibehålla formen. Därmed kommer de ordinarie spelarna, som har fått vila sist i kryssmötet mot Villarreal, ut på planen. Då kan vi räkna med full fart och en viss Jude Bellingham, som har nätat 19 gånger, i högform.

BETIS

Trots en mindre bra form fram mot slutet har laget säkrat en Europa Conference League kvalbiljett. Bakom sig har laget en tung förlust hemma mot Real Sociedad. Det var ett möte som gällde en Europa League plats. Innan dess klarade inte laget av att hålla en ledning mot ett av de mest formlösa lagen, i form av Las Palmas.

Även om Aitor Ruibal kommer tillbaka från en avstängning saknar tränaren Manuel Pellegrini sin största stjärna. Isco, som har utsetts till matchens lirare hur många gånger som helst, är skadad. I sjukstugan finns också Marc Bartra, Cedric Bakambu, Guido Rodriguez, Chimy Avila, Abner Vinicius, Pablo Fornals, William Carvalho och German Pezzella.

MITT SPELTIPS

Formen hade behövt vara betydligt starkare hos gästerna för att kriga om poängen. I och med den långa skadelistan dessutom är det svårt att se Betis åka hem med några poäng alls. Tvärtom talar det mesta för att marängerna avslutar säsongen med flaggan högt i topp.

Mitt spel landar på att Real Madrid vinner med fler än ett mål i marginal.

Oddsjämförelse Real Madrid - Betis