Speltips Real Sociedad - Villarreal

Bild från Bildbyrån

Målsnålt i fredagsmatchen i La Liga?

Fredagsmatchen i den spanska La Liga hämtas från Anoeta där tabellsexan Real Sociedad ställs mot svårslagna Villarreal. Två lag som är oerhört skickliga på att försvara sig. Därmed är inte någon hawaii-fotboll att räkna med per automatik.

REAL SOCIEDAD

Äntligen kom en förlösande seger sist borta mot Real Mallorca. Skönt! Något managern Imanol Alguacil verkligen behövde i kampen om biljetter till Europa spel. Under sig har man Real Betis, med bara en poäng mindre. Sedan är det 9 poäng upp till ärkerivalen Athletic Bilbao.

Att kombinera ligaspelet med Champions League och Copa del Rey har tagit på krafterna. Nyligen hade lagen en enorm måltorka. Däremot har man under tiden alltid försvarat sig väl. Det är inte många insläppta mål alls på sistone, med undantaget av 0-2 förlusten mot PSG i den finaste turneringen av alla.

Nu väntar en lättare uppgift, med skadelistan är lång. Takefusa Kubo, Hamari Traore, Sheraldo Becker, Alvaro Odriozola, Kieran Tierney, Martin Merquelanz, Aihen Munoz, Carlos Fernandez, Artiz Elustondo och Mikel Oyarzabal är samtliga i sjukstugan.

VILLARREAL

Bakom sig har de tre raka kryssmatcher. Två av dem har slutat 1-1 och en har varit mållös. Roliga fotboll än så spelar inte Marcelinos gäng för tillfället. Beröm ska ändå ges till divisionens bästa målvakt, Filip Jörgensen, som har gjort flest räddningar av alla, hela 97 stycken. Wow!

Fram i banan är laget inte lika starkt längre. Någon enstaka gång blixtrar det till, som mot FC Barcelona, men i övrigt saknas kreativitet i den sista tredjedelen. Lättare blir det inte heller mot ett av ligans bästa försvar. Laget får klara sig utan Alex Baena, Alexander Sorloth, Alfonso Pedraza, Roman Terrats, Juan Foyth och Denis Suarez.

MITT SPELTIPS

I och med att både Real Sociedad och Villarreal har visat klara förbättringar i defensiven bör inte detta möte rinna iväg. Återigen kan det i stället bli tillknäppt. Det ska mycket till att vi får se ett målregn.

Mitt spel blir därför att matchen slutar under 2,5 mål, alltså med 0, 1 eller max 2 insläppta mål totalt.

Oddsjämförelse Real Sociedad - Villarreal