Speltips Reims - Nantes

Bild från Bildbyrån

Ojämn domare i fokus i dagens Ligue 1

Reims tar idag emot Nantes i franska Ligue 1. Jag kommer sedvanligt att lägga en slant på över 4.5 kort till 2.25 på Bethard.

Reims som ligger sjua har en chans att främst nå Europa League platserna men även CL som just nu ligger 7p bort. Mycket oväntat men också imponerande att de ligger så bra till. Laget är defensivt balanserat och spelar väldigt snålt. Deras målskillnad på 30-27 efter 28 matcher vittnar om just det. De är även väldigt svårslagna och har endast inkasserat fem förluster denna säsong. Starkt. Samtidigt är man även det lag som kryssar mest i ligan. Det indikerar i att deras matcher ofta är väldigt jämna. En jämn match innebär puls i 90 minuter samt en aktiv publik. Två viktiga faktorer för att det ska bli kort i en match. Jag tror att även denna match blir jämn vilket kan leda till kort.

Nantes ligger på en svag 15e plats samt 9p ner till degradering. Dock har man två matcher tillgodo så de sitter relativt säkert för stunden. En seger här skulle inte bara innebära en fin skalp mot ett lag på övre halvan. Det skulle med största sannolikhet innebära säkrat kontrakt till nästa års upplaga av Ligue 1. Med detta sagt tror jag inte det kommer att förekomma brist på motivation ikv mot Reims. Det blir en jämn match.

Den största anledningen till spelet är dock domaren Hamel. Han har visserligen inte delat ut så värst mycket kort i år men det är kanske den mest ojämna domare jag skådat i år. Det är en person som kan dra fram rött för absolut ingenting och som ofta hamnar i händelsernas centrum. Ett kännetecken på en dålig domare. Han brukar ofta vara en större behållning än matcherna han dömer och jag hoppas att detta kan bli en sådan match.

Inbördes möten indikerar också om rivalitet. I 5 av lagens 6 senaste matcher har det delats ut minst 5 kort vilket är dagens lina. Den avvikande innehöll fyra stycken.

Som jag ser det så finns det tillräckligt mycket som talar för många kort och just det faktum att Hamel dömer gör att jag gärna går in med en slant till fina 2.25.