Speltips Roma - Feyenoord

Bild från Bildbyrån

Avancerar Roma vidare?

Efter att ha spelat oavgjort på De Kuip i det första slutspelsmötet är allting upplagt för AS Roma när de i returen får spela hemma på Stadio Olimpico mot Feyenoord i Europa League. Det var ett öppet möte, där båda lagen skapade mycket. Pånyttfödda Roma har presterat väl med en ny manager och borde kunna rida på vågen.

ROMA

Romelu Lukaku har en lysande form när det kommer till spel ute i Europa. Han ordnade en kvittering i den andra halvleken, efter att laget hade släppt in ett mål strax innan pausvila. Med Daniele De Rossi vid rodret har det varit en tränareffekt sedan Jose Mourinho fick avgå. Det har bara blivit ett nederlag i Serie A mot serieledarna Inter. Annars har laget gått segrandes ur 4 ligamatcher.

Sist besegrades Frosinone med 3-0, efter mål av Dean Huijsen, Sardar Azmoun och Leandro Paredes. Det var en stor rotation i startelvan, för att ha friska och pigga ben till returmatchen.

FEYENOORD

Det har varit svårt för laget att ta sig an Roma. Något man gör för tredje säsongen i rad. Huruvida det blir tredje gången gilt återstår att se. Men ytterst lite talar för det. Man tog inte vara på den ledningen som Igor Paixao ordnade strax innan tepausen. I stället släppte man in motståndarna i matchen och har därmed hamnat återigen i ett underläge.

I Eredivisie blev det en knapp seger över Waalwijk sist, som fick spela med en man kort i en timme. Mats Wieffer nätade matchens enda mål för Feyenoord strax innan fulltid. Tränaren Arne Slot har haft svårt med bortamatcher ute i Europa och är utan någon seger på de 9 senaste försök.

MITT SPELTIPS

Då Roma har ett rejält övertag bör de återigen kunna dra nytta av den fina hemmaformen och slå Feyenoord.

När det erbjuds över dubbla pengar i odds på en rak hemmaseger så är det oddset svårt att motstå, med tanke på det spelet som Giallorossi visar upp.

Spelet landar på att Roma vinner matchen efter fulltid.

Oddsjämförelse Roma - Feyenoord