Speltips Saudiarabien-Mexiko

Bild från Bildbyrån

Mexiko är ruskigt ineffektivt

Saudiarabien och Mexiko, två länder som i princip måste vinna för att ta sig vidare till åttondelen, ställs mot varandra i den avslutande omgången. Ett Saudiarabien som chockade världen genom att slå Argentina i sin VM premiär möter ett Mexiko som spelat bra men som är ruskigt ineffektivt.

Jag håller Mexiko som storleken större än Saudiarabien och även om Saudiarabien har spelat över förväntan så tror jag deras resa slutar här. Mexiko har spelat bra både mot Polen och Argentina men när chanserna väl uppstår så saknas effektiviteten. Nu är det upp till bevis, allt eller inget, och då tror jag det kan lossna. Mexiko måste framåt, de måste vinna, så här kommer de liggas på och till slut spräcks nog även VM nollan för mexikanerna.

Nerverna kan komma in i bilden

Saudiarabien som jag på förhand trodde skulle parkera bussen i tre matcher, har verkligen bjudit upp till kamp både mot Argentina och Polen. De har visat att de vill framåt och vill göra mål. Nu börjar det dock brännas, en slutspelsplats finns inom räckhåll och då har laget som från början hade ”allt att vinna”, plötsligt något att förlora. Nerverna kan komma in i bilden på riktigt, och då ändras mycket! Jag tror vi kan få se ett mer defensivt inriktat Saudiarabien i den avslutande matchen, i alla fall tills det att Mexiko tar ledningen.

Ett ineffektivt Mexiko och ett defensivt Saudiarabien talar för en målsnål historia denna afton, men jag tror som sagt att Mexiko går segrande ur bataljen till slut ändå. Kombinerar vi dessa två (Mexiko att vinna + Under 5 mål i matchen) så får vi fina 2.05 i odds på BET365. Detta nyper jag direkt och insatsen blir 5/10 units! Viva Mexico!

Speltips till VM 2022