Vinna eller försvinna för Serbien i denna avslutande omgång i Grupp E. Motståndet och utmaningen kunde inte vara värre för Serbien som charmat de flesta utom domarna i detta VM.

1. Brasilien 2 +2 4
  2. Schweiz 2 +1 4
  3. Serbien 2 -1 3
  4. Costa Rica 2 -2 0

Allt såg så bra ut för Serbien. Man hade fått ett tidigt 1-0 och öste på anfall efter anfall mot Schweiz som var riktigt skakade. Man satt och väntade på fler mål från Serbien där Mitrovic var ett ständigt hot. Men allt eftersom matchen gick så kom Schweiz tillbaka och 1-1 målet var ritkigt fint. Det känns som tyngden från Serbien som var en fördel i början av matchen tillslut blev deras fall när man inte orkade med de mer snabba och tekniska schweizarna och tillslut hade ju Schweiz bud på mer än det 2-1 som det slutade på. Men frågan är om inte Serbien skulle haft både en och två straffar mot Schweiz. Mitrovic blev otroligt hårt hållen men tillslut var det han som stod på 1 gult kort och i stort sett alla frisparkar emot sig.

Ny match och här behöver alltså Serbien vinna för att gå vidare. Större under har skett men det är såklart en kämpig uppgift. Här får också Brasilien äntligen ett motstånd som inte kommer ligga i en skyttegrav för att försvara i 90 minuter (Såvida inte Serbien gör ett tidigt mål). Jag tror snarare det blir så att Brasilien kommer fortsätta med sina fina anfall men att Serbien också kommer försöka ta sig fram. Neymar såg fortfarande inte helt i form ut mot Costa Rica men släppte i alla fall bollen lite snabbare och fick ju dessutom göra ett mål. Viktigt för självförtroendet. Neymar är en spelare som lider med det nya VAR-systemet. Han får inte de där enkla frisparkna och straffarna nu när en hel värld inklusive domarna ser allt. Hur som helst finns det fler i Brasilien som imponerar. Costa såg riktigt bra ut när han kom in. Jesus har en nick i ribban och är ständigt ett hot där framme även om målen lyser med sin frånvaro. Men bäst på planen var Coutinho. Vilken spelare Brasilien har i sitt lag! Han är majestätisk för andra matchen i rad och har bud på fler mål än det viktiga 1-0 målet han gör. Han blir nog nyckeln även här.

Så hur kommer denna match utspela sig? Jag tror vi får se lite mer av Brasiliens försvar och lite mer böljande spel under matchens gång. Brasilien och första halvlek har annars varit ett sömnpiller och jag tror det kan bli lite så här med. Serbien är starka på fasta och lär försöka flytta upp mycket när man får hörnor och frisparkar. Det är deras chans. Brasilien i sin tur lär ta det lite lugnt i början, man vet att chanserna kommer komma när Serbien behöver flytta upp sitt lag. I andra halvlek kommer vi förmodligen se ett desperat Serbien. Det borde kunna öppna sig rejäla kontringslägen för Brasilien och med tanke på hur Serbien såg ut i slutet mot Schweiz så tror jag det kan bli en jobbig sista halvtimme i andra halvlek mot de snabba, tekniska och kontringsskickliga Brasilien.

Jag tror det kan öppna upp sig rejält i andra halvlek och trilla in en del mål. Vinna eller försvinna för Serbien? Jag tror på det sistnämnda.