Serbiens sista dans i detta VM? Det är tråkigt men jag tror det blir så. Man hade sin chans mot Schweiz men det höll inte hela vägen. Den här livlinan känns mer som när man ska kolla jokernumret efter att man torskat på stryktipset. Man tror inte riktigt på det...

1. Brasilien 2 +2 4
  2. Schweiz 2 +1 4
  3. Serbien 2 -1 3
  4. Costa Rica 2 -2 0

Jag har redan rekat flest mål i andra halvlek i denna match till @1.95 och det här är en liten fortsättning på de tankarna jag har där. Serbien måste vinna och lär försöka sätta lite spelare högre upp och press på Brasiliens backlinje. Här är det dock inte vilken backlinje som helst utan vi har en rad tekniskt skickliga spelare som kan spela sig ur vilken press som helst. Miranda är väl möjligtvis det svagare kortet. Där skulle jag vilja se Marquinhos. Det troliga är ändå att Serbien tar sig an den här matchen med ett tight försvarsspel och i första halvlek förlitar sig på fasta situationer där man är stark.

Skulle det vara så att Brasilien har satt 1-0 i paus så känns det här spelet grymt bra men även vid 0-0 så tror jag den har en fin chans att leta sig hem. Serbien kommer i andra halvlek att behöva öppna upp sig och anfalla med mycket folk. Och Brasilien rankar jag som det bästa laget i VM på just den matchbilden där man kan kontra med fart mot ett högre försvar. Då lär det ramla in fler bollar och möjligtvis bli ridå och fler insläppta mål för Serbien om ett 0-2 mål kommer.

Visst finns det risker med detta spel och det är förstås att Serbien, och kanske framförallt farliga Mitrovic, gör ett mål i första halvlek. Då får återigen Brasilien möta ett tätt och lågt försvar och där har vi sett att de har problem.

Jag tror dock inte på att det kommer ske utan spelar Brasilien -1.75 AH LeoVegas @3. Det känns inte alls otänkbart att det kan lossna för Brasilien när matchbilden blir såhär även om jag i grunden tycker Serbien är ett klart bättre lag än Costa Rica tillexempel som höll 0-0 i 90 minuter. Det är bara så att när Brasilien möter lag som bjuder till så bjuder man även till på mål. Serbien har fördelen med sin tyngd men vi såg mot Schweiz vad svårt de har mot snabbare tekniska spelare som tex Shaqiri. Ställer mig lite frågande till Serbiens kondition också efter att Schweiz totalt ägt sista 20 senast.