Speltips Sevilla - Barcelona

Bild från Bildbyrån

Reser Barca hem med alla poäng?

I den absolut sista omgången av den spanska La Liga ställs Sevilla FC mot FC Barcelona. I det som kommer att bli den sista matchen för ikonen Xavi på tränarbänken. Något som i sig kan motivera en formstark trupp till att höja sig ännu mer och ta en 4:e raka ligaseger.

SEVILLA

Säsongen är en besvikelse för tränaren Quique Sanchez Flores, som får nöja sig med en placering på den nedre halvan av tabellen. Mycket på grund av en usel form i slutskedet, med nederlag mot Villarreal, Cadiz och Athletic Bilbao. Under de två senaste omgångar har laget misslyckats med att hitta nätmaskorna.

I veckan har Jesus Navas, Lucas Ocampos och Marcos Acuna inte kunnat träna med laget för fullt. På skadefronten finns även Suso, Oliver Torres, Isaac Romero, Djibril Sow, Erik Lamela och Nemanja Gudelj. För många avbräck!

BARCELONA

Efter uttalandet om klubbens dåliga ekonomi och framtiden bestämde sig presidenten Joan Laporta för att sparka Xavi. Till nästa säsong får Hansi Flick, tidigare Bayern München och tyska landslaget, leda truppen. Fram till dess kommer spelarna vilja avsluta säsongen på bästa sätt.

Med raka segrar över Real Sociedad, Almeria och Rayo Vallecano, utan något insläppt mål, är formen helt på plats. Robert Lewandowski (i bild) är i högform, med 18 fullträffar i ligaspelet. Alejandro Balde, Gavi och Frenkie de Jong finns på skadelistan, men också ersättare till dem.

MITT SPELTIPS

Mot Sevilla har Barcelona gått segrandes ur de senaste 4 duellerna, utan något insläppt mål. Inte heller denna gång väntas Sevilla klara av att bjuda på större motstånd.

Mitt spel landar på att Barca reser hem med samtliga tre poäng i behåll.

Oddsjämförelse Sevilla - Barcelona