Speltips Sevilla - Osasuna

Bild från Bildbyrån

Speltips till dubbla degen

Efter att ha blivit utslagna ur Copa del Rey av Atletico Madrid i veckan kommer Sevilla framöver enbart att fokusera på den spanska La Liga. Det behöver laget som har näsan precis ovanför vattenytan. Näst ut ställs de mot mittenlaget Osasuna. En tuff uppgift, då gästerna har varit framgångsrika i den sista tredjedelen.

SEVILLA

När lite mer än halva säsongen är spelad ligger laget illa till. Så pass att risken finns för en utgång, då det endast är en poäng ner till Cadiz, som är på en nedflyttningsplats. Några tecken på förbättring tycks sakna, annat än att laget ändå har lyckats steppa upp i den spanska cupen. Men i ligaspelet är det fyra raka nederlag.

Att laget läcker in mål, från alla håll och kanter, är ett återkommande problem. Det gör Sevilla oavsett om de spelar hemma mot Alaves (2-3) eller borta mot Girona (1-5). Fram i banan finns offensiv kraft i Quique Sanchez Flores trupp, med en viss Isaac Romero som har börjat ta för sig allt mer, under tiden som Youssef En-Nesyri representerar Marocko i Afrikanska mästerskapet. Men offensiva vapen har även gästerna.

OSASUNA

Efter rätt så väntade förluster mot Real Sociedad och FC Barcelona, i Supercopa de Espana och Copa del Rey, har Osasuna studsat tillbaka med besked. En trepoängare blev det sist mot formstarka Getafe, genom mål av Raul Garcia, Iker Munoz och Jesus Areso. Då gick lagets skyttekung Ante Budimir (i bild), med 9 ligamål på kontot, mållös av planen.

Bredden i offensiven är stor, med många spelare som hamnar i målprotokollet. Fast managern Jagoba Arrasate har fortsatt ett skralt bortafacit. Det har endast blivit en pinne på de fem senaste ligamatcher på resande fot. I samtliga har det blivit insläppta mål. Att hålla tätt i Sevilla kommer att bli oerhört svårt, då defensiven har sina uppenbara brister.

MITT SPELTIPS

Spelbolagen har Sevilla till en favorit, till cirka dubbla pengar. Till samma odds hittar jag ett lir som är betydligt värdefullare.

Då båda lagen är vassa offensivt och mindre bra på att försvara sig är detta upplagt för något av en målfest. I alla fall borde båda gängen lyckas med bedriften att bryta ner varandra minst en varsin gång. Därför spelar jag på att båda lagen gör mål i matchen.