Betting tips Sheffield United vs Blackburn

Ryggareken om Sheffield United vs Blackburn

Sheffield United

Sheffield U är ett härligt gäng som på en bra dag kan ta sig an de svåraste motståndarna i ligan. Man har genom säsongen varit hyfsat konsistenta med en del sköna vinster och en del förluster på marginalen. Man har än så länge spelat in 41 poäng på 24 matcher och ligger därmed på en fjärde plats i tabellen. Senast kommer man stärkta från en 3-1 vinst över då 4e placerade Derby (nu 6a). Det var en fin tillställning med två bra lag där Sheffield kontrollerade matchen.

The Blades; Sheffield United har visserligen gjort det bra hemma på Bramall Lane men harp å köpet släppt in en hel del mål. I 75% av Blades hemma matcher så har man släppt in minst 1 mål. Bland annat i de tre senaste matcherna mot just Derby, WBA och Leeds (varav de två senaste var förluster). Inget lätt motstånd på sistone kanske, men detta har varit ett genomgående tema för hela säsongen.

I jämförelse kan vi ställa de 67% av Blades hemma matcher som har slutat med att båda lagen har gjort mål. Detta betyder ju så klart att mål ofta kommer även från andra hållet.

Blackburn

Gick upp från League One förra året och har sen dess spelat hyfsat. Som förväntat skulle jag vilja säga. Man har haft en del svåra matcher bakom sig och fått se sig besegrade i slutminuterna 2 gånger under de gånga två veckorna mot topplagen Leeds och Norwich. Det markerade 4 matcher utan vinst för Rovers. Men givet motståndet läser vi inte in någonting i det.

Blackburn å sin sida har en tendens att göra mål på resande fot. Man vinner inte alltid, men ger det ett tappert försök. Nu har man de facto 6 raka utan vinst på bortaplan varav 2 kryss, men det har varit tighta tillställningar allihopa. Dessutom så har man gjort mål i samtliga av dessa 6 matcher. Dessvärre så har målen även trillat in från andra hållet där man släppt in hela 15 mål på dessa 6 matcher.

Av Blackburns samtliga borta matcher (all competitions) denna säsong så har man gjort mål i 16 av dom. Har bara varit en liga match mot Derby i början av säsongen där man inte gjort mål (0-0).

Truppen: Håller ett extra öga på Billy Sharp som har en tendens att göra mål i tid och otid. Han har gjort 3 mål på de 4 senaste matcherna och har 13 till sitt namn under säsongen.

REK

Om det inte har framgått av ovan så tror vi att båda lagen gör mål. Sheffield är favoriter med rätta, och vi tror att dom vinner, men samtidigt så tror vi att Blackburn kommer kämpa sig till ett mål.

  • Huvudspelet blir BLGM till 1.87 hos ComeOn (5u) men vi sätter en kaffepeng på Sheffield vinst och BLGM till 3.50 med.
Gilla om du håller med Ryggareken

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppSpeltips
17 jan
19:00
HV71 - Luleå
SHL
Bet: HV71 rak
 
17 jan
19:00
Mora - Rögle
SHL
Bet: A. Rowe över 0,5 poäng
 
18 jan
19:00
Brynäs - Djurgården
SHL
Bet: Djurgården över 2.5 mål inkl. OT
 
18 jan
20:00
Herlev - Rodovre Mighty Bulls
Ishockey
Bet: Herlev -1
 
19 jan
16:00
Bournemouth - West Ham
Premier League
Bet: BLGM & ö 2,5 mål
 
19 jan
16:00
Watford - Burnley
Premier League
Bet: BLGM
 
19 jan
16:00
Manchester United - Brighton
Premier League
Bet: 1 & u 3,5 mål
 
19 jan
20:30
Inter - Sassuolo
Serie A
Bet: Inter och under 3.5 mål
 
20 jan
12:30
Fiorentina - Sampdoria
Serie A
Bet: Fiorentina
 
20 jan
12:30
Frosinone - Atalanta
Serie A
Bet: Atalanta -1
 
20 jan
17:00
Fulham - Tottenham
Premier League
Bet: under 2,5 mål
 
20 jan
18:00
Schalke - Wolfsburg
Bundesliga
Bet: Båda lagen gör mål
 
21 jan
15:00
Genoa - Milan
Serie A
Bet: Under 2.5 mål
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Vinnare Allsvenskan 2019

Allsvenskan 16 januari 2019

Allsvenskan 2019 närmar sig och spelbolagen har nu släppt oddsen för vilka som vinner den kommande säsongen. Dom regerande mästarna AIK kliver in till säsongen med starkt ... Läs mer

Premiär för Fimpens resa med Betsson!

SHL 15 januari 2019

Nu kan alla hockeyälskare få en unik inblick hos dom olika SHL-lagen. Den före detta Djurgårdsspelaren Christian "Fimpen" Eklund reser landet runt för att tävla mot olika spelare, ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset

Premier League 11 januari 2019

Inför lördagens kupong dubblar Svenska Spel jackpotten till 24 miljoner, något som bör motivera dom flesta. Ska du åt miljonerna behöver du dock sätta en och annan skräll samt ... Läs mer

Vinnare av Melodifestivalen 2019

Melodifestivalen 9 januari 2019

I slutet av november presenterades samtliga artister till Melodifestivalen 2019 och startordningen är nu helt färdigställd, likaså oddsen för vem som den 59:e upplagan av ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset

FA Cup 4 januari 2019

På lördag är det tid för årets första Stryktipsrad och även fast lördagens rad inte är den mest kittlande så är vi nog många som ser fram emot att starta året med vinst. För att ha ... Läs mer