Speltips Sirius IBK vs Gävle GIK

Bild från Bildbyrån

Kan bogeyteamet stå emot i IFU Arena

Vårt bogey team tillsammans hos Bettingstugan måste vara Gävle, stora ledningar har tappats och uteblivna insatser har gjorts. Det är därför dags att Gävle spelar tillbaka några units till oss när dem åker till Uppsala för att möta Sirius i IFU Arena. Hemmalaget Sirius har gjort en fin säsong och ligger trea på en kvalplats till SSL.

Sirius som är inne på sin andra säsong i Allsvenskan efter degraderingen från SSL, har gjort en stark första halva av säsongen. Kaptenen Kasper Broby som de ryktades om hade förfrågningar från SSL har presterat bra även denna säsong.

Man står med en väldigt ung trupp och ser ut att kunna ha en av kvalplatserna. Om man tar sig så långt som till ett kval har man inget att sätta emot topplagen från varken den södra eller norra serien, där är den unga truppen inte än. Man kommer senast från en 6-4 seger mot jumbon Älvsjö, en match som man ledde hela vägen men inte riktigt såg så bra ut i. Starkt att hålla ut och ta med sig tre poäng.

Gävle då? Ja, var ska vi börja? Fågel eller fisk, på humör eller ointresserade? Det verkar man aldrig förstå denna säsong. Vi har däremot träffat fel varje gång, då humöret har varit på ointresserade.

”Livlinorna” börjar bli få och man måste börja få med sig poäng för att kunna börja jaga säkert kontrakt inför kommande säsong. Rudd, Nilsson och Alvinder är alla spelare som har varit tongivande i riktigt bra SSL föreningar. Man tog en poäng sist mot serieledaren Dalen efter en stark tredje period av Gävle. En poäng som är väldigt stark att ta då serieledarna enbart har förlorat en match, en lika mot Gävle och tolv vinster. Försvarsspelet för Gävle satt på ett sätt som vi inte har sett tidigare under säsongen.

Får Gävle en riktigt bra träff så kör de över Sirius och får de en bra träff så blir det jämnt. Vi ”säkrar” därför upp med att Gävle börjar matchen med en 0-3 ledning. Vi spelar Gävle +2.5 till 1.80 hos Coolbet.

Gävle får ett sista försök att betala tillbaka för säsongen de har gjort mot oss, ta den nu Gävle.

// Inspektören