Speltips Skellefteå - Trinec

Bild från Bildbyrån

Kan Skellefteå vända åttondelsfinalen

Vi vänder oss till CHL och avgörande matchen i åttondelsfinal mötet mellan Skellefteå och Trinec. Den första matchen vann det tjeckiska laget Trinec på hemmaplan med 4-3, och nu ska det avgöras. Nu har Skellefteå fördelen av hemmaplan och vinst krävs för att ta sig till kvartsfinal. Detta tror jag man löser och jag tror Skellefteå tar sig vidare i turneringen. m

Skellefteå

Skellefteå ligger på en 6:e plats i SHL, med 29 poäng på 18 spelade matcher. I den senaste matchen blev det vinst på bortaplan mot Timrå med 1-2 efter straffar. En viktig vinst för Skellefteå som kom till den matchen med 5 raka förluster. Nu är det dags för CHL och efter att förlorat första mötet på bortaplan, behöver man vinna returen på hemmaplan. Vinst med ett mål innebär förlängning och vinst med ett mål eller mer innebär avancemang.

Trinec

Trinec ligger på en 4:e plats i den tjeckiska ligan, med 37 poäng på 19 matcher. I den senaste matchen blev det förlust mot Litvinov på hemmaplan med 2-3 efter förlängning. Innan det hade man 5 raka segrar. Nu väntar svenskt motstånd på bortaplan i form av Skellefteå. De tror jag blir för tufft för tjeckerna, även om man vann det senaste mötet på hemmaplan.

Speltips

Trinec vann det första mötet med 4-3, detta på hemmaplan. I CHL serien så slutade Skellefteå 5:a, med ans Trinec slutade på en 12:e plats. Hemmaplan har stor fördel i CHL och tror Skellefteå vänder detta åttondelsfinal mötet och tar sig vidare till kvartsfinal. Mitt speltips i matchen blir därför att Skellefteå vinner till oddset 1.84 gånger insatsen.

Lycka till!

/Åkesson