Speltips Southampton - West Bromwich

Bild från Bildbyrån

Fördel The Saints!

Dags för returmöte i Championship där Southampton tar sig an WBA i playoff.


SOUTHAMPTON

Första mötet på The Hawthorns slutade mållöst trots att chanser inte saknades. Överlag så tyckte jag man var det bättre laget och man vann bollinnehavet lätt. The Saints är bättre i mitt tycke än WBA och jag håller laget som favoriter att avancera.

Offensivt är man välutrustade med Armstrong, Aribo, Mara och även nu med Ross Stewart som är tillbaka efter sina skadebekymmer. Problemet på de senaste har varit målskörden som har kommit av sig lite trots man har dominerat spelmässigt. Men jag är inte så orolig och hemma på St. Marys Stadium är man svåra att tas med.

WBA

West Bromwich stod upp bra i första mötet och har chansen att överraska här. Men man ska ha med sig att det är på hemmaplan som man har varit starka och tagit sina flesta segrar, medans på resande fot har det gått tyngre. Men nu är man här och har inget att förlora.

Truppen innehåller en del spännande spelare men jag tycker man är sämre utrustade än Southampton. Man lär inte ha mycket bollinnehav här utan man lär rikta in sig på att kriga till sig oavgjort resultat för att ta det till förlängning eller eventuellt straffar. Så vi ska inte förvänta oss nåt skönspel från deras sida här.

ANALYS

Heta känslor väntas på St. Marys Stadium efter likaläget i första mötet. Southampton är favoriter att avancera och jag tycker det är helt rätt då truppen är starkare än gästernas. Man vann bollinnehavet ganska lätt i första matchen och man lär inte ha mindre bollinnehav i returen. Nu gäller det bara att förvalta sina chanser när de väl dyker upp och då har jag mycket svårt att se att WBA kan stå emot över 90 långa minuter på St. Marys Stadium. Framåt är man bra som jag nämnde innan med spelare som Armstrong, Aribo, Mara och Ross Stewart. Trots mållöst första möte så tror jag Southampton drar det längsta strået här och vinner på ordinarie tid.

SPELTIPS

  • Southampton vinner matchen spelas på Coolbet till 1.86.

Lycka till vid rygg!

/Davids_betting

Oddsjämförelse: Southampton -WBA