Speltips Spartak Moskva - Admiral Vladivostok

Bild från Bildbyrån

Poängspel på poängstark lirare

KHL rullar vidare med sex matcher under onsdagen och den vi fokuserar lite extra mycket på i det här inlägget hittar vi i VTB Ice Palace där Spartak Moskva gästas av Admiral Vladivostok och jag har hittat ett poängspel värt att investera i.

Spartak Moskva inledde säsongen med en 6-3-seger hemma mot Amur Khabarovsk i söndags och där var det aldrig något snack om hur poängen skulle fördelas. Kanadensaren Ben Maxwell öppnade målskyttet redan efter två minuter och sex sekunder av matchen och bara två minuter senare utökade Spartak till 2-0. Innan den första perioden var över hann dock gästerna peta in en reducering och vi gick till pausvila med uddamålsledning.

I den andra perioden spände hemmalaget musklerna på nytt och öppnade perioden med två nya, snabba mål. Med 7:32 på klockan i period 2 hade Sp. Moskva gått ifrån till 4-1, men återigen så kom det reduceringar – både en och två gånger. Det var alltså först i den tredje perioden som matchen verkligen avgjordes, men faktum är att det var en rättvis seger och med den insatsen i ryggen så förtjänar de att kliva in i dagens match som tämligen klara favoriter.

Gästande Admiral Vladivostok öppnade säsongen med att besegra Sochi borta efter straffläggning i en minst sagt händelserik match. Sochi öppnade med att ta ledningen efter dryga tre minuter, men därefter gick gästerna upp till en 3-1-ledning som de hade med sig in i period två. Mitten akten innehöll bara ett mål och det stod hemmalaget för, men i den tredje blev det återigen mål gånger flera och till slut hade vi 4-4 på tavlan efter full tid och då väntade förlängning som sedan blev till straffar, där alltså Admiral Vladivostok drog det längsta strået.

Ser vi till inbördes möten mellan lagen som gör upp i dagens match så vittnar den om att det brukar bli målrikt även mellan de här båda.

Så här har det gått till de fem senaste lagen emellan:

• Admiral Vladivostok – Spartak Moskva 2-6
  • Spartak Moskva - Admiral Vladivostok 7-6 (efter förlängning)
  • Admiral Vladivostok – Spartak Moskva 6-3
  • Spartak Moskva - Admiral Vladivostok 1-2
  • Spartak Moskva - Admiral Vladivostok 5-4 (efter straffar)

I tron om att målen trillar in på nytt, men kanske främst av hemmalaget så väljer jag att bocka i Ben Maxwell som poänggivande spelare här. Maxwell stod för två mål i premiären och är en poängstark spelare, att han kommer med i protokollet på nytt i form av antingen målskytt eller målgivande passning finns till 1.80 hos Nordicbet.