Speltips St Etienne - Metz

Bild från Bildbyrån

Les Verts mot Les Grenats i playoff-finalen!

En garanterad säsong i franska Ligue 1 står på spel när Saint-Etienne och Metz drabbas samman i kvalfinalen. Det första av två möten spelas på Stade Geoffroy-Guichard, där hemmalaget är på tok för stora favoriter till att gå segrandes ur duellen.

SAINT-ETIENNE

Laget snubblade lite på mållinjen när de slutade 3:a i tabellen, i andra divisionen, bakom Angers. En plats som gav dem en andra chans och playoff spel mot Rodez AF. Efter en mållös första halvlek nätade Irvin Cardona och Nathanael Mbuku. En välförtjänt seger som gav laget avancemang till sista kvalomgången.

Tränaren Olivier Dall'Oglio kan skryta över ett starkt hemmafacit, med endast 5 nederlag och totalt 14 insläppta mål. Men det är mot betydligt svagare motståndare i jämförelse med...

METZ

Tack vare en bättre inbördesstatistik hamnade man före Lorient, med lika många poäng, i tabellen. En svag avslutning på säsongen, med 4 raka förluster, blev det för tränaren Laszlo Boloni, som kommer vilja revanschera sig och visa att man hör hemma i den högsta divisionen.

Att hitta nätmaskorna har dock inte varit något bekymmer. Man hade nätat i 11 raka ligamatcher innan 0-2 förlusten i den sista omgången mot mästarna PSG. Bäst har det gått för Georges Mikautadze (i bild), som har nätat 13 ligamål och stått för 4 assist.

MITT SPELTIPS

Lagen möttes förrförra säsongen i Ligue 2 där Metz gick segrandes ur båda duellerna. Även om Saint-Etienne har visat sig vara starka på hemmaplan så är formen inte helt på topp. I tillägg ska inte gästerna underskattas. Speciellt inte när ett kontrakt står på spel.

Detta är ett helt öppet möte och då finns det ett värde på att Metz inte går helt lottlösa i bataljen.

Mitt spel landar på att Metz inte förlorar det första mötet mot Saint-Etienne.

Oddsjämförelse St Etienne - Metz