Stryktipset idag » Lördag 16 mars » Analys, Tips & Resultat
Speltips Stryktipset » Lördag 16/3

Stryktipset idag 16/3 » Tips, Analys & Förslag

Analys, tips och spelförslag inför Stryktipset på lördag den 16 mars hos Svenska Spel.

🔩 Kupongens spik

 • Man City

💥 Kupongens skräll

 • Huddersfield

1. Swansea - Man City 2

Ganska skönt att vi kan städa av match ett direkt för den här kupongen innehåller tolv matcher och inte tretton. City är fullständigt överlägsna allt och alla och trots att Swansea har hemmafördel och Potter som tränare kommer de inte ha en chans mot City i FA-cupen. City ska vinna denna match nio gånger av tio och till nuvarande % är det bara att spika tvåan och gå vidare.

2. Wolves - Man Utd X2

Även här är det kvartsfinal i FA-cupen som gäller och United får favoritskapet på bortaplan mot Wolves vilket känns rimligt med tanke på lagens form och styrka. Wolves har dock ryckt upp sig efter en kallare period och fick senast med sig ett starkt kryss borta mot Chelsea. Samtidigt blev United slagna borta mot Arsenal och kanske är det dags för United att få en liten dipp efter en galen form. När lagen möttes senast i Manchester slutade det 1-1 men nu är det helt andra förutsättningar. Tvåan är det troligaste utfallet men jag finner inget större värde till nuvarande procent. X2 bör räcka men helgarderingen ligger ganska nära.

3. Bournemouth - Newcastle 1

Det skiljer förvisso endast en placering och tre poäng mellan dessa lag men jag måste ändå säga att jag håller Bournemouth som ett bättre lag än Newcastle. Sett till lagens form är det fördel Newcastle men då är det viktigt att väga in lagens spelschema som har varit betydligt enklare för Newcastle. Bournemouth studsade tillbaka senast borta mot Hudds och Bournemouth har en väldigt fin statistik mot lagen på den undre halvan av tabellen. På hemmaplan bör de ha runt 50% chans till seger och ettan till nuvarande 47% tycker jag är en ok spik. Tar med krysset på det större systemet.

4. Burnley - Leicester 2

Här förstår jag inte riktigt varför svenska folket har streckat Burnley som favoriter trots att de är ganska klara underdogs hos spelbolagen. Hemmafördelen som överskattas gissar jag på. Burnley har inte sett bra ut de senaste veckorna och kommer med tre raka förluster med nio insläppta mål på dessa matcher. Leicester har blandat och gett ett tag men ska ses som betydligt bättre än Burnley både på pappret och hur det har sett ut på plan denna säsong. Trots bortaplan är och ska Leicester vara favoriter och till 34% är tvåan ett bra spikdrag.

5. West Ham - Huddersfield X2

Inte helt oväntat går West Ham in som stora favoriter på hemmaplan mot ligajumbon Huddersfield som är tillbaka på förlustspåret med tvåa raka förluster efter den efterlängtade segern mot Wolves. West Ham har dock inte övertygat de senaste veckorna och ettan här ska verkligen inte ses som någon bomb. Jag tycker svenska folket överskattar West Hams favoritskap här och jag håller inte med om att hemmalaget ska ha runt 75% chans till seger. Visst är ettan det troligaste utfallet men ska vi ha någon chans på lite utdelning måste vi hitta skrällar och här tycker jag X2 till 25% är ett bra val.

6. Aston Villa - Middlesbrough 1X

Aston Villa kommer med en fin form och har nu tre raka vinster efter onsdagens seger borta mot Nottingham. Hoppet om en playoff plats lever i allra högsta grad med två poäng upp till Derby och fyra poäng upp till lördagens motstånd Middlesbrough. Gästerna kommer med två raka förluster i ryggen som båda slutat 1-2 på hemmaplan mot Brentford och Preston. Jag värderar dessa två lag som ganska jämna men Villa kommer med bättre form och har dessutom hemmafördelen. Inget supervärde men 1X spelas.

7. Brentford - West Brom 1

Båda lagen har spelat match i veckan där Brentford förlorade med 2-0 borta mot Sheffield Utd och West Brom slog Swansea med övertygande 3-0 på hemmaplan. Viktigt att notera är att Brentford får ett dygns längre vila inför denna match. Brentford har annars övertygat under våren samtidigt som West Brom nyligen sparkade sin tränare efter några sämre resultat. På hemmaplan ska Brentford få ett ganska klart favoritskap och bör ha närmare 50% chans till seger. Till 41% är ettan en riktigt fin spik.

8. Hull - QPR X2

Två mittengäng som jag värderar som ganska jämna där Hull kanske ska ses som något vassare precis som tabellen visar. Kollar vi på lagens form är det inget av lagen som har imponerat men i vilket fall som helst ska Hull få favoritskapet med sin hemmafördel. Jag tycker dock Hull har blivit för stora favoriter på Stryktipset där hemmalaget står i över 60% vilket jag inte håller med om. Vi måste hitta lite skrällar och här tycker jag X2 är ett bra alternativ som spelas.

9. Ipswich - Nottingham 2

Ipswich ser fortsatt bedrövliga ut och har nu tio raka utan seger och till ingens förvåning kommer laget att spela i League One kommande säsong. Förvisso har laget stört en del lag de senaste veckorna och plockat lite kryss men det ser inte bra ut. Nottingham kommer från en tung förlust hemma mot Aston Villa men hoppet om en playoff plats lever fortfarande med tre poäng upp till Derby. Trots bortaplan ska gästerna gå in som favoriter och till 47% kommer jag att spika Nottingham.

10. Preston - Birmingham 1X

Sett över hela säsongen får det här ses som två jämna lag och det skiljer endast fyra poäng mellan lagen efter 37 omgångar. De senaste veckorna har dock Preston presterat klart bättre än Birmingham då hemmalaget kommer med elva raka utan förlust samtidigt som Birmingham kommer med tre raka förluster. Lägg till hemmafördelen och Preston ska få ett ganska klart favoritskap i min bok. Preston är något överstreckade på Stryket vilket gör att spikettan känns ganska kall. Men jag vill ändå välja hemmalagets sida och kommer att spela 1X, helgardering på mitt större system.

11. Rotherham - Norwich X2

Rotherham tog en tung seger i veckan borta mot QPR och hoppet om ett nytt lever i allra högsta grad. På hemmaplan är Rotherham inte helt enkla att städa av och det här blir en tuff uppgift även för serieledarna Norwich. Gästerna kommer dock med en urstark form på fem raka vinster och det ska ändå vara rejäl klasskillnad mellan dessa lag. Streckfördelningen sitter ganska korrekt och X2 ska räcka bra här.

12. Sheffield Wed - Blackburn 1X2

Två lag som får ses som relativt jämna och det skiljer endast fem poäng mellan dessa lag som båda befinner sig i mitten av tabellen. Sheffield Wed ska gå in som favoriter med sin hemmafördel men laget har blivit för stora favoriter på Stryktipset där hemmalaget står i 60% när spelbolagen ger laget runt 50% chans till seger. Alla bra system kommer att spela X2 här och alla dåliga system kommer att spela 1X. Jag kommer klippa till med en helgardering och om den överstreckade ettan hittar in borde det kunna rensa lite av de bra systemen.

13. Stoke - Reading 1

Stoke har inte haft någon lyckad säsong men nu kommer laget med sex raka utan förlust men samtidigt endast en seger och fem kryss. Stoke är fortfarande bättre än sin tabellplacering och framförallt ska laget vara klart bättre än lördagens motstånd Reading som krigar med näbbar och klor om ett nytt kontrakt. På hemmaplan ska Stoke ha över 50% chans till seger i denna match och jag är förvånad att Stoke inte är överstreckade på Stryktipset. Jag tycker ettan är en bra spik i denna match.

Stora raden - 2304kr

 1. Swansea - Man City 2
 2. Wolves - Man Utd X2
 3. Bournemouth - Newcastle 1X
 4. Burnley - Leicester X2
 5. West Ham - Huddersfield X2
 6. Aston Villa - Middlesbrough 1X
 7. Brentford - West Brom 1X
 8. Hull - QPR X2
 9. Ipswich - Nottingham 2
 10. Preston - Birmingham 1X2
 11. Rotherham - Norwich X2
 12. Sheffield Wed - Blackburn 1X2
 13. Stoke - Reading 1

Lycka till med din rad!

Gå direkt till Stryktipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel för dig över 18 år. Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-81910

Gilla rek om du håller med Poolarn

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
23 maj
19:30
Skövde AIK - FC Trollhättan
Division 1 Södra
Spel: BLGM
 
23 maj
20:15
Finland - Sverige
Hockey-VM
Spel: Sverige -1.5
 
23 maj
20:15
Tjeckien - Tyskland
Hockey-VM
Spel: Tjeckien -1.5
 
23 maj
20:30
Stuttgart - Union Berlin
Bundesliga
Spel: Ö 1.5 mål i matchen & Union Berlin Ö 1 kort
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.21)

Superettan 23 maj 2019

Lördagens kupong på Stryktipset är fylld med matcher från Sveriges tre högsta divisioner men även en del godis med bland annat cupfinaler i Spanien och Tyskland. Bettingstugans ... Läs mer

Hajpat odds i Sverige - Finland - 3 x pengarna!

Hockey-VM 22 maj 2019

Kvartsfinal i Hockey-VM och match mellan Sverige och Finland. Ett klassiskt möte som brukar gå het till! Till årets VM har Sverige fått loss massor av NHL-proffs medan Finland ... Läs mer

Finland - Sverige: Skapa konto & få boostat odds!

Hockey-VM 22 maj 2019

På torsdag är det dags för kvartsfinal i Hockey-VM 2019 och Tre Kronor ställs mot våra grannar Finland. 888sport har tagit fram en oddsboost till alla nya spelare som vill spela ... Läs mer

Tipster-intervju med Kviborg

Fotboll 21 maj 2019

Bettingstugan har förstärkt sitt team med flera experter och det senaste tillskottet heter Christopher Kviborg. Kviborg är en välmeriterad herre när det kommer till sport och ... Läs mer

Spela riskfritt på Sverige - Schweiz

Hockey-VM 18 maj 2019

Hos Betfair Exchange får alla nya kunder ett riskfritt spel för 450 kr på Sverige - Schweiz. Placera ett spel på spelbörsen och skulle det resultera i förlust får du hela summan ... Läs mer