Stryktipset idag » Lördag 16 mars » Analys, Tips & Resultat
Speltips Stryktipset » Lördag 16/3

Stryktipset idag 16/3 » Tips, Analys & Förslag

Analys, tips och spelförslag inför Stryktipset på lördag den 16 mars hos Svenska Spel.

🔩 Kupongens spik

 • Man City

💥 Kupongens skräll

 • Huddersfield

1. Swansea - Man City 2

Ganska skönt att vi kan städa av match ett direkt för den här kupongen innehåller tolv matcher och inte tretton. City är fullständigt överlägsna allt och alla och trots att Swansea har hemmafördel och Potter som tränare kommer de inte ha en chans mot City i FA-cupen. City ska vinna denna match nio gånger av tio och till nuvarande % är det bara att spika tvåan och gå vidare.

2. Wolves - Man Utd X2

Även här är det kvartsfinal i FA-cupen som gäller och United får favoritskapet på bortaplan mot Wolves vilket känns rimligt med tanke på lagens form och styrka. Wolves har dock ryckt upp sig efter en kallare period och fick senast med sig ett starkt kryss borta mot Chelsea. Samtidigt blev United slagna borta mot Arsenal och kanske är det dags för United att få en liten dipp efter en galen form. När lagen möttes senast i Manchester slutade det 1-1 men nu är det helt andra förutsättningar. Tvåan är det troligaste utfallet men jag finner inget större värde till nuvarande procent. X2 bör räcka men helgarderingen ligger ganska nära.

3. Bournemouth - Newcastle 1

Det skiljer förvisso endast en placering och tre poäng mellan dessa lag men jag måste ändå säga att jag håller Bournemouth som ett bättre lag än Newcastle. Sett till lagens form är det fördel Newcastle men då är det viktigt att väga in lagens spelschema som har varit betydligt enklare för Newcastle. Bournemouth studsade tillbaka senast borta mot Hudds och Bournemouth har en väldigt fin statistik mot lagen på den undre halvan av tabellen. På hemmaplan bör de ha runt 50% chans till seger och ettan till nuvarande 47% tycker jag är en ok spik. Tar med krysset på det större systemet.

4. Burnley - Leicester 2

Här förstår jag inte riktigt varför svenska folket har streckat Burnley som favoriter trots att de är ganska klara underdogs hos spelbolagen. Hemmafördelen som överskattas gissar jag på. Burnley har inte sett bra ut de senaste veckorna och kommer med tre raka förluster med nio insläppta mål på dessa matcher. Leicester har blandat och gett ett tag men ska ses som betydligt bättre än Burnley både på pappret och hur det har sett ut på plan denna säsong. Trots bortaplan är och ska Leicester vara favoriter och till 34% är tvåan ett bra spikdrag.

5. West Ham - Huddersfield X2

Inte helt oväntat går West Ham in som stora favoriter på hemmaplan mot ligajumbon Huddersfield som är tillbaka på förlustspåret med tvåa raka förluster efter den efterlängtade segern mot Wolves. West Ham har dock inte övertygat de senaste veckorna och ettan här ska verkligen inte ses som någon bomb. Jag tycker svenska folket överskattar West Hams favoritskap här och jag håller inte med om att hemmalaget ska ha runt 75% chans till seger. Visst är ettan det troligaste utfallet men ska vi ha någon chans på lite utdelning måste vi hitta skrällar och här tycker jag X2 till 25% är ett bra val.

6. Aston Villa - Middlesbrough 1X

Aston Villa kommer med en fin form och har nu tre raka vinster efter onsdagens seger borta mot Nottingham. Hoppet om en playoff plats lever i allra högsta grad med två poäng upp till Derby och fyra poäng upp till lördagens motstånd Middlesbrough. Gästerna kommer med två raka förluster i ryggen som båda slutat 1-2 på hemmaplan mot Brentford och Preston. Jag värderar dessa två lag som ganska jämna men Villa kommer med bättre form och har dessutom hemmafördelen. Inget supervärde men 1X spelas.

7. Brentford - West Brom 1

Båda lagen har spelat match i veckan där Brentford förlorade med 2-0 borta mot Sheffield Utd och West Brom slog Swansea med övertygande 3-0 på hemmaplan. Viktigt att notera är att Brentford får ett dygns längre vila inför denna match. Brentford har annars övertygat under våren samtidigt som West Brom nyligen sparkade sin tränare efter några sämre resultat. På hemmaplan ska Brentford få ett ganska klart favoritskap och bör ha närmare 50% chans till seger. Till 41% är ettan en riktigt fin spik.

8. Hull - QPR X2

Två mittengäng som jag värderar som ganska jämna där Hull kanske ska ses som något vassare precis som tabellen visar. Kollar vi på lagens form är det inget av lagen som har imponerat men i vilket fall som helst ska Hull få favoritskapet med sin hemmafördel. Jag tycker dock Hull har blivit för stora favoriter på Stryktipset där hemmalaget står i över 60% vilket jag inte håller med om. Vi måste hitta lite skrällar och här tycker jag X2 är ett bra alternativ som spelas.

9. Ipswich - Nottingham 2

Ipswich ser fortsatt bedrövliga ut och har nu tio raka utan seger och till ingens förvåning kommer laget att spela i League One kommande säsong. Förvisso har laget stört en del lag de senaste veckorna och plockat lite kryss men det ser inte bra ut. Nottingham kommer från en tung förlust hemma mot Aston Villa men hoppet om en playoff plats lever fortfarande med tre poäng upp till Derby. Trots bortaplan ska gästerna gå in som favoriter och till 47% kommer jag att spika Nottingham.

10. Preston - Birmingham 1X

Sett över hela säsongen får det här ses som två jämna lag och det skiljer endast fyra poäng mellan lagen efter 37 omgångar. De senaste veckorna har dock Preston presterat klart bättre än Birmingham då hemmalaget kommer med elva raka utan förlust samtidigt som Birmingham kommer med tre raka förluster. Lägg till hemmafördelen och Preston ska få ett ganska klart favoritskap i min bok. Preston är något överstreckade på Stryket vilket gör att spikettan känns ganska kall. Men jag vill ändå välja hemmalagets sida och kommer att spela 1X, helgardering på mitt större system.

11. Rotherham - Norwich X2

Rotherham tog en tung seger i veckan borta mot QPR och hoppet om ett nytt lever i allra högsta grad. På hemmaplan är Rotherham inte helt enkla att städa av och det här blir en tuff uppgift även för serieledarna Norwich. Gästerna kommer dock med en urstark form på fem raka vinster och det ska ändå vara rejäl klasskillnad mellan dessa lag. Streckfördelningen sitter ganska korrekt och X2 ska räcka bra här.

12. Sheffield Wed - Blackburn 1X2

Två lag som får ses som relativt jämna och det skiljer endast fem poäng mellan dessa lag som båda befinner sig i mitten av tabellen. Sheffield Wed ska gå in som favoriter med sin hemmafördel men laget har blivit för stora favoriter på Stryktipset där hemmalaget står i 60% när spelbolagen ger laget runt 50% chans till seger. Alla bra system kommer att spela X2 här och alla dåliga system kommer att spela 1X. Jag kommer klippa till med en helgardering och om den överstreckade ettan hittar in borde det kunna rensa lite av de bra systemen.

13. Stoke - Reading 1

Stoke har inte haft någon lyckad säsong men nu kommer laget med sex raka utan förlust men samtidigt endast en seger och fem kryss. Stoke är fortfarande bättre än sin tabellplacering och framförallt ska laget vara klart bättre än lördagens motstånd Reading som krigar med näbbar och klor om ett nytt kontrakt. På hemmaplan ska Stoke ha över 50% chans till seger i denna match och jag är förvånad att Stoke inte är överstreckade på Stryktipset. Jag tycker ettan är en bra spik i denna match.

Stora raden - 2304kr

 1. Swansea - Man City 2
 2. Wolves - Man Utd X2
 3. Bournemouth - Newcastle 1X
 4. Burnley - Leicester X2
 5. West Ham - Huddersfield X2
 6. Aston Villa - Middlesbrough 1X
 7. Brentford - West Brom 1X
 8. Hull - QPR X2
 9. Ipswich - Nottingham 2
 10. Preston - Birmingham 1X2
 11. Rotherham - Norwich X2
 12. Sheffield Wed - Blackburn 1X2
 13. Stoke - Reading 1

Lycka till med din rad!

Gå direkt till Stryktipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel för dig över 18 år. Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-81910

Gilla rek om du håller med Poolarn

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
26 mars
18:59
Målkalas i Luleå!
SHL
Spel: Över 4.5 mål i matchen
 
26 mars
19:00
Rungsted - Fredrikshavn
Ishockey
Spel: Rungsted vinner
 
26 mars
19:00
Färjestads BK - Hv71
SHL
Spel: FBK -1 AH
 
26 mars
20:45
Italien - Liechtenstein
Fotboll
Spel: Italien HT/FT & u 5,5 mål i matchen
 
26 mars
20:45
Norge - Sverige
Fotboll
Spel: X
 
26 mars
20:45
Norge - Sverige
Landskamp
Spel: Sverige Ö 0.5 mål + U 10.5 hörnor i matchen
 
26 mars
20:45
Norge - Sverige
Fotboll
Spel: Över 9,5 hörnor
 
26 mars
20:45
Malta - Spanien
Landskamp
Spel: Spanien -7 hörnor
 
28 mars
19:00
Mora IK - Leksands IF
HockeyAllsvenskan
Spel: ö 4,5 mål
 
30 mars
16:00
Crystal Palace - Huddersfield
Premier League
Spel: 1 & ö 1,5 mål i matchen
 
30 mars
16:00
Leicester - Bournemouth
Premier League
Spel: Bournemouth +0 asian hcp
 
31 mars
17:30
Liverpool-Tottenham
Spel: Spurs +1.0
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Oddsboost på att Färjestad vinner & håller nollan!

SHL 25 mars 2019

Färjestad vann det senaste mötet mot HV 71 och det står nu 1-1 i matcher. I match 3 boostar Hajper oddset på hemmalaget Färjestad och att dom håller nollan i matchen. Ta del ... Läs mer

Förhöjt odds på England mot Montenegro!

Landskamp 25 mars 2019

England tog en betryggande seger i den första omgången av EM-kvalet och ikväll är tanken att man gör detsamma när man ställs mot Montenegro. I samband med matchen har Hajper valt ... Läs mer

Få ett boostat odds på att Malmö vinner & att det blir under 5 mål!

SHL 25 mars 2019

Kvartsfinalerna i SHL rullar vidare och ikväll är det dags för ny match mellan Malmö och Frölunda. Tror du att Malmö vinner matchen samtidigt som det blir en målsnål affär så bär ... Läs mer

Få ett förhöjt odds på Sverige mot Rumänien!

Landskamp 22 mars 2019

Sverige möter Rumänien på Friends Arena i den första omgången av EM-kvalet. Hajper erbjuder nu er möjligheten att få ett förhöjt odds (2.75) på att Sverige vinner och håller ... Läs mer

Veckobrev från Bettingstugan!

SHL 22 mars 2019

Våra Tipsters har bjudit på fina analyser veckan igenom och inför helgens matcher har vi rättat 12 av 17 spel. I helgen har vi både EM-kval och SHL-slutspel att se fram emot och ... Läs mer