Bild från Bildbyrån

Stryktipset 1/5» Tips, Analys & Förslag

Här kommer analys, tips och spelförslag inför Stryktipset på lördag den 1 maj hos Svenska Spel. Nu med cirka 13 miljoner i jackpot.

🔩 Kupongens spik

 • Brighton

💥 Kupongens skräll

 • Derby

1. Brighton - Leeds 1

Med endast fem omgångar kvar att spela i Premier League börjar motivationsfaktorn väga tungt. Båda lagen här har fortfarande något att spela för men Brighton bör vara mer desperata för tre poäng här då laget fortfarande inte har säkrat kontraktet. Trots tabellen tycker jag dessa lag ska värderas som relativt jämna då Brighton är klart bättre än sin tabellposition vilket alla som har sett Brighton denna säsong vet. På en kupong med väldigt många överstreckade favoriter tycker jag ettan här är en fin spik till runt 40%.

2. Chelsea - Fulham X2

Londonderby där Chelsea krigar om en plats till Champions League kommande säsong och Fulham spelar för ett nytt kontrakt. Denna match hamnar dock lite i kläm för Chelsea som spelade en tuff CL-match mot Real i veckan där de fick med sig en poäng och vi har en returmatch redan nästa vecka. Med det sagt tycker jag Chelsea blivit för stora favoriter här till över 75% och jag lyfter varningsflagg kring favoriten här. X2 spelas.

3. Everton - Aston Villa X2

Mittenmöte i Premier League mellan två lag som jag inte tycker det skiljer särskilt mycket mellan. Everton ska väl ses som det något vassare laget och på hemmaplan ska de givetvis gå in som favoriter. Men jag håller inte alls med svenska folket om att Everton ska ha 60% chans till seger. Jag tror på en jämn match där Aston Villa absolut ska kunna få med sig en poäng. X2 spelas.

4. Brentford - Watford 1

Vi tar oss ner i Championship och en toppmatch när ligatrean Brentford tar emot ligatvåan Watford som redan är klara för spel i Premier League kommande säsong. Brentford behöver hitta toppformen inför det stundande kvalet och på hemmaplan mot ett Watford som kanske redan gått på semester i huvudet tror jag på hemmalaget. Jag gillar ettan här både sett till odds och streckfördelningen och ettan blir mitt val.

5. Luton - Middlesbrough 2

Lurig match där inget av lagen har något att spela för och då det är omöjligt att veta spelarnas motivation måste vi räkna med en liknande motivation. Jag håller gästerna Middlesbrough som det något bättre laget men med Lutons hemmafördel är det helt korrekt med jämna odds. Nu har dock svenska folket streckat Luton till ganska klara favoriter och det håller jag inte alls med om. Spelvärde på gästerna och jag utgår från tvåan men tar med krysset på mitt större system.

6. Preston - Barnsley X2

Preston har ingenting att spela för här och även om laget sett ganska fina ut de senaste veckorna tror jag motivationen kommer svikta mer och mer för varje match nu. Här på hemmaplan mot ett Barnsley som laddar för playoff tror jag det blir tufft och det är inget snack om att Barnsley ska gå in som favoriter trots bortaplan. Inget större värde sett till streckfördelningen men jag tror på gästerna och tar vi med krysset tror jag X2 räcker långt.

7. Stoke - QPR 1

En betydelselös mittenmatch där inget av lagen har något att spela för. Precis som tabellen visar tycker jag lagen ska värderas som jämna och Stoke ska gå in som favoriter med sin hemmafördel. Även om formen är svag hos hemmalaget här med fem raka utan förlust så tycker jag Stokes chanser till seger underskattas något här. Jag utgår från ettan men tar snabbt med krysset på mitt större system då jag tror ett 0-0/1-1 resultat inte vore förvånande.

8. Huddersfield - Coventry 1X

Huddersfield har chans att säkra kontraktet här vid en seger men även ett kryss skulle göra väldigt gott för Huddersfields chanser till spel i Championship kommande säsong. På hemmaplan mot ett Coventry som nyligen säkrade sitt kontrakt och inte har något att spela för tror jag Huddersfield ska ha väldigt goda chanser till poäng här. Jag tycker favoritskapet underskattas något och tar vi med krysset bör vi sitta trygga på 1X.

9. Swansea - Derby X2

Swansea har redan säkrat en plats till playoff och tar nu emot ett desperat Derby som behöver poäng för förbättra sina chanser till ett nytt kontrakt. Den här motivationsskillnaden är rejält inprisat i oddsen där Swansea går in som knappa favoriter. Svenska folket verkar dock inte bry sig om motivationsskillnaden då Swansea blivit streckade till över 60%, spelbolagen ger hemmalaget runt knappa 40%. Inget snack om att spelvärdet ligger på gästerna och X2 spelas.

10. Millwall - Bristol City X2

Betydelselös match där inget av lagen har något att spela för. Millwall ska gå in som favoriter med sin hemmafördel men återigen överskattar svenska folket hemmafördelen något enormt när Millwall blivit streckade till över 60%. Jag tror på en jämn match där krysset nog ligger nära till hands och jag tror gästerna ska ha minst 50% chans att få med sig en poäng här. X2 till under 40% är riktigt bra och det blir mitt val.

11. Rotherham - Blackburn 1X2

Rotherham är pressade att vinna här för att ha någon chans på ett nytt kontrakt men med fem raka förluster är jag inte övertygad om att Rotherham löser tre poäng här trots att gästerna Blackburn inte har något att spela för. Med motivationsfaktorn ska dock Rotherham gå in som favoriter men jag tycker både odds och streckfördelningen sitter ganska bra och jag ser inget större spelvärde här. Helgardering.

12. Birmingham - Cardiff 2

Återigen en lurig match då inget av lagen har något att spela för och vi får räkna med att lagen kommer in till matchen med liknande motivation. Med det sagt ska Cardiff värderas som det bättre laget då det ändå skiljer tolv poäng mellan lagen men med Birminghams hemmafördel bör det vara jämna odds. Svenska folket tror dock starkt på Birmingham som är streckade till 45% mot tvåan på 28%. Jag tror lagens chanser till seger ska vara jämnare och jag utgår från tvåan men tar med krysset på mitt större system.

13. Hammarby - Häcken 2

Vi avslutar i Allsvenskan och en match mellan två lag som nog hade hoppats på mer än vad utfallet blivit efter tre omgångar. Hammarby har tre poäng på sina tre första matcher och kommer senast från en tung förlust i derbyt mot AIK där laget stod för en blek insats. Häcken har inlett med tre förluster och även om det såklart är en besvikelse så tycker jag inte prestationerna varit så dåliga men laget har haft en del oflyt. Två jämna lag enligt mig där Bajen ska vara favoriter med sin hemmafördel men jag köper inte att de ska ha över 50% chans till seger här. Jag utgår återigen från höger och spikar tvåan men tar med krysset på mitt större system.

Stora systemet - 2304kr

 1. Brighton - Leeds 1
 2. Chelsea - Fulham X2
 3. Everton - Aston Villa X2
 4. Brentford - Watford 1
 5. Luton - Middlesbrough X2
 6. Preston - Barnsley 1X2
 7. Stoke - QPR 1
 8. Huddersfield - Coventry 1X
 9. Swansea - Derby X2
 10. Millwall - Bristol City X2
 11. Rotherham - Blackburn 1X2
 12. Birmingham - Cardiff X2
 13. Hammarby - Häcken X2

Lycka till med din rad!

Gå direkt till Stryktipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Åldergräns 18 år.
Ring Stödlinjen: 020-819100. Spelalagom.se

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
20 juni
08:05
Melbourne City - Macarthur FC
A-League
Spel: Över 1 mål Melbourne + Över 0 kort MacArthur
 
20 juni
18:00
Schweiz - Turkiet
EM 2021
Spel: Över 2.5 mål
 
20 juni
18:00
Schweiz - Turkiet
EM 2021
Spel: Båda lagen gör mål (BLGM)
 
20 juni
18:00
Italien - Wales
EM 2021
Spel: Wales +1
 
20 juni
18:00
Italien - Wales
EM 2021
Spel: Italien över 1.5
 
21 juni
18:00
Nordmakedonien - Nederländerna
Fotboll
Spel: Nederländerna Ht/Ft & Över 2.5 mål
 
4 juli
18:00
H2H assistligan i EM 2021
EM 2021
Spel: Bruno Fernandes fler assistpoäng än Thomas Müller
 
4 juli
18:00
England utslaget i kvartsfinal
EM 2021
Spel: England utslaget i kvartsfinal
 
4 juli
18:30
H2H skytteligan i Fotbolls-EM 2021
EM 2021
Spel: Dzyuba fler mål än Kalajdzic
 
4 juli
21:00
EM 2021 vinnarspel
EM 2021
Spel: Belgien vinner fotbolls EM
 
4 juli
21:00
Går till final
EM 2021
Spel: Danmark går till final
 
4 juli
21:00
Skytteligan - EM 2021
EM 2021
Spel: Harry Kane vinner skytteligan
 
4 juli
21:00
Målrikaste grupp blir Grupp D
EM 2021
Spel: Grupp med flest mål
 
4 juli
21:00
EM 2021 - Gruppvinnare
EM 2021
Spel: Frankrike vinner Grupp F
 
11 juli
11:45
EM 2021 Fotboll
EM 2021
Spel: England når final
 
11 juli
20:45
Vinnare av Fotbolls EM
EM 2021
Spel: Belgien
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Superboost från Betway till England - Skottland!

Förhöjda odds EM 2021 18 juni 2021

FREDAG: Match i EM och rivalmöte mellan England och Skottland på Wembley. Då bjuder Betway på en riktig superboost! Spela England vinner och över 2.5 mål till 3 x pengarna. Läs mer

Betway Boost: Isak gör första målet idag 6.50 x pengarna!

Förhöjda odds EM 2021 18 juni 2021

FREDAG: Sveriges viktigaste match i hela EM? Ja, så beskriver många denna match. Isak var en av de mest hyllade spelarna i första matchen och nu väljer Betway att boosta oddset på ... Läs mer

Hajpade odds - Kroatien, Sverige och England vinner

Förhöjda odds EM 2021 18 juni 2021

FREDAG: Matcherna i EM 2021 rullar vidare och i denna omgång får vi en hel del favoriter. Exempelvis Sverige som spelar under fredagen. Håller Sverige, England och Kroatien för ... Läs mer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 19 Juni

EM 2021 18 juni 2021

Stryktipskrönikan kommer rulla på under våren och sommaren 2021 med våra spelläggare på ombudssidan. Nästa på tur är Bettingstugans spelläggare Jimmie Coachen Nordberg som kommer ... Läs mer

Boostade odds på Lukaku och Belgien - 7.5 x pengarna!

Förhöjda odds EM 2021 17 juni 2021

TORSDAG 18:00: Belgien vann planenligt mot Ryssland med 3-0 i premiären. Nu ställs de mot Danmark som hade en tuff premiär både mentalt och poängmässigt. 0-1 mot Finland var inte ... Läs mer