Stryktipset idag » Lördag 13 februari » Analys, Tips & Förslag

Bild från Bildbyrån

Stryktipset 13/2 » Tips, Analys & Förslag

Här kommer analys, tips och spelförslag inför Stryktipset på lördag den 13 februari hos Svenska Spel.

🔩 Kupongens spik

 • Man City

💥 Kupongens skräll

 • Coventry

1. Man City - Tottenham 1

Kupongens största favorit och det med all rätt när ett flygande Man City får besök av ett formsvag Spurs. City kommer med 15 raka vinster i ryggen vilket är ett nytt rekord inom fotbollen i England och här ska de ha goda chanser till att förlänga den sviten på hemmaplan mot ett Spurs som kommer med fyra förluster på sina fem senaste matcher. Spurs fick dessutom 120 minuters fotboll i onsdags där laget tillslut förlorade med 5-4 i cupen mot Everton. Favoritskapet är pressat men jag tror det smartaste är att spara sina tecken och spika ettan här vilket jag kommer att göra.

2. Crystal Palace - Burnley X2

Viktigt bottenmöte där båda lagen behöver tre pinnar för att förlänga avståndet ner till nedflyttningsplatserna. Men jag tror vi kan förvänta oss en målsnål match där krysset ändå ligger nära. Det skiljer sex poäng mellan lagen till Palace fördel som dock har en match mer spelad. Jag värderar dessa lag som relativt jämna där Palace ska gå in som favoriter med sin hemmafördel men jag håller inte med svenska folket om att Palace ska ha 50% chans till seger här. Jag tror Burnley absolut kan gneta till sig en poäng och kanske t.om trycka in ett sent 0-1 mål. Jag skippar ettan och spelar X2.

3. Brighton - Aston Villa 1X

Brighton har haft en tung säsong men har verkligen växlat upp på sistone vilket jag tycker var väntat då Brighton spelmässigt har varit klart bättre än vad tabellen visar under hela säsongen. Nu åkte laget på en förlust i veckans cupmatch mot Leicester där Brighton dock roterade en del. Nu får de besök av ett Aston Villa som jag tycker är fina denna säsong och gästerna kommer med en fin seger hemma mot Arsenal i ryggen. Aston Villa ska värderas som något bättre men med Brightons hemmafördel tycker jag det ska vara jämna odds. Jag lutar åt 1X som blir mitt utgångsval men jag tar med alla tecken på mitt större system.

4. Watford - Bristol City 1

Två lag som krigar om en playoffplats denna säsong och det är två lag som gått ganska trögt de senaste veckorna där Watford kommer med tre raka utan seger och Bristol City kommer med fyra raka förluster. Enligt mig var det bara en tidsfråga innan Bristol City skulle börja dippa då laget överpresterat rejält resultatmässigt kontra prestationerna på plan som inte alls varit särskilt övertygande och jag tycker inte Bristol är lika bra som tabellen visar. Watford är seriens bästa hemmalag och ska ha väldigt goda chanser till seger här. Även om favoritskapet är pressat tycker jag ettan är en vettig spik som jag kliver på.

5. Norwich - Stoke 1X

Även här är det två lag som underpresterat de senaste veckorna där Norwich kommer med fyra raka utan seger och Stoke med fem raka utan seger. Precis som tabellen visar ska Norwich ses som det bättre laget här då det trots allt skiljer 16 poäng mellan lagen till Norwich fördel. Norwich har endast en förlust på hemmaplan denna säsong och jag tror inte det blir en till här. Inget större spelvärde och en helgardering är inte fel, men jag nöjer mig med 1X som jag tror räcker långt här.

6. Rotherham - QPR 1

Bottenmöte mellan två lag som fortfarande är indragna i bottenstriden där Rotherham har en poäng ner till strecket och QPR har fem poängs marginal. Men båda lagen kommer med en ganska fin form i förhållande till lagens tabellplaceringar. Även om QPR står sig bättre till i tabellen tycker jag lagen är ganska jämna och jag tycker Rotherham ska vara favoriter på hemmaplan. Nu är matchen streckad helt jämn vilket gör att jag ser lite värde i ettan som jag utgår från. Men jag tar med krysset på mitt större system.

7. Reading - Millwall X2

Vi har klivit på många favoriter och om vi ska ha någon chans på lite större utdelning måste vi såklart också fälla några favoriter. Här tycker jag Reading blivit alldeles för stora favoriter på kupongen där laget är streckade till över 50%. Även om tabellen säger något annat tycker jag dessa lag ska värderas som jämna och även om Reading ska vara favoriter på hemmaplan ska de inte ha 50% chans till seger. Spelbolagen ger Millwall nästan 60% chans till poäng här och X2 till under 50% känns riktigt bra och det blir mitt val.

8. Cardiff - Coventry X2

Även här tycker jag vi har en favorit i fara när Cardiff tar emot Coventry och ettan har blivit rejält överstreckad. Det skiljer endast sex poäng mellan lagen och jag tycker Cardiff inte imponerat spelmässigt de senaste veckorna och laget hade en hel del flyt i den senaste vinsten borta mot Rotherham. Faktum är att jag inte ens ger Cardiff 50% chans till seger här och nu när ettan är streckad till över 60% ser jag ingen anledning att ta med ettan här. Spelvärdet ligger på X2 som blir mitt val.

9. Birmingham - Luton 1X2

Nästjumbon Birmingham går fortsatt trögt med endast en seger på lagets fem senaste matcher. Men här tycker jag ändå Birmingham ska kunna plocka tre poäng och Birmingham går också in som favoriter här hemma mot Luton. Sett till tabellen är det fördel Luton som gör det bra sett till sina förutsättningar. Men i grunden tycker jag inte det skiljer särskilt mycket mellan dessa två lag och jag tror vi kan förvänta oss en tight och målsnål match. Jag ser inget större spelvärde här och känner mig tryggast i en helgardering som blir mitt val.

10. Derby - Middlesbrough 2

Bottenlaget Derby har vaknat till liv de senaste veckorna med några vinster i ryggen men jag tycker fortfarande säsongens upplaga av Derby är väldigt svagt även om jag ändå värderar laget bättre än sin tabellposition och jag tror laget löser ett nytt kontrakt denna säsong. Nu får de besök av ligasjuan Middlesbrough och precis som tabellen visar ska gästerna värderas om det bättre laget här och jag håller inte med svenska folkets värdering här där Derby blivit streckade till 40% mot Middlesbrough på 30%. Jag tror gästerna kommer styra denna match och jag kommer utgå från tvåan men tar med krysset på mitt större system.

11. Huddersfield - Wycombe X2

Två formsvaga lag där båda lagen kommer med fem raka utan seger men det är ändå inget snack om att Huddersfield ska gå in som klara favoriter här då det trots allt skiljer 17 poäng mellan lagen till Huddersfields fördel som dessutom går in med hemmafördelen här. Men samtidigt tycker jag Huddersfield blivit för stora favoriter på kupongen och jag tycker inte att Huddersfield med nuvarande form ska ha över 70% chans till seger här. Wycombe tog en pinne mot Huddesfield senast och ska absolut kunna störa igen. X2 spelas.

12. Sheffield Wed - Swansea 2

Bottenlaget Sheffield Wed är bättre än sin tabellposition då laget fick börja med minuspoäng inför säsongen och sett till poängsnitt är det ett mittenlag vi har att göra med. Nu får de dock besök av ligatrean Swansea som har en fin form i ryggen även om de inte hade mycket att säga till om i veckans cupmatch mot Man City. Trots bortaplan ska Swansea gå in som relativt klara favoriter här och jag tror vi kommer att få se en matchbild som gästerna dominerar. Jag utgår från tvåan men tar med krysset på mitt större system.

13. Sunderland - Doncaster 1

Vi avslutar kupongen i League One och en viktig match mellan två lag som det endast skiljer sju poäng mellan där båda lagen krigar om en playoff-plats denna säsong. Dessa lag ska värderas som relativt jämna även om Doncaster står sig bättre till i tabellen och Sunderland ska gå in som favoriter med sin hemmafördel. Men det är två lag som kommer att gå för seger och det brukar bli en hel del mål när dessa lag spelar. Ettan är det troligaste utfallet och det val jag kommer utgå från. Men på mitt större system tar jag även med tvåan då jag inte tror krysset ligger särskilt nära till hands.

Stora systemet - 2304kr

 1. Man City - Tottenham 1
 2. Crystal Palace - Burnley X2
 3. Brighton - Aston Villa 1X2
 4. Watford - Bristol City 1
 5. Norwich - Stoke 1X
 6. Rotherham - QPR 1
 7. Reading - Millwall X2
 8. Cardiff - Coventry X2
 9. Birmingham - Luton 1X2
 10. Derby - Middlesbrough X2
 11. Huddersfield - Wycombe X2
 12. Sheffield Wed - Swansea X2
 13. Sunderland - Doncaster 1 2

Lycka till med din rad!

Gå direkt till Stryktipset

Köp en andel hos Bettingstugans andelssida

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Åldergräns 18 år.
Ring Stödlinjen: 020-819100. Spelalagom.se

Gilla rek om du håller med Poolarn

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
26 feb.
19:30
Odense - Herlev
Metal Ligaen
Spel: Herlev vinner
 
27 feb.
20:00
Melodifestivalen 2021 - deltävling 4
Melodifestivalen
Spel: The Mamas 1-2
 
28 feb.
13:00
IFK Göteborg - GIF Sundsvall
Svenska Cupen
Spel: båda lagen gör mål & ö 2,5 mål
 
28 feb.
15:00
Oskarshamn AIK - Hammarby IF
Svenska Cupen
Spel: Hammarby ö 2,5 mål
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Melodifestivalen 2021 deltävling 4 - han vinner!

Melodifestivalen 23 februari 2021

Det är dags för den sista deltävlingen i Melodifestivalen 2021 - deltävling 4. Tävlingen avgörs i Annexet i Stockholm och denna vecka är det en solklar favorit till att gå direkt ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.7)

Premier League 18 februari 2021

Ny lördag och nytt Stryktips på gång! Denna lördag är det tre matcher från Premier League och nio från Championship som ska analyseras. Våra experter har gjort jobbet och nu kan ... Läs mer

Bet365 startar med insättningar via Swish

17 februari 2021

Bet365 kommer med en ny uppdatering där det nu är möjligt att använda Swish som inbetalningsmetod. Detta gör insättningarna trygga, säkra och framförallt blixtsnabba! Ta del av ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.6)

Premier League 12 februari 2021

Veckans Stryktips är här igen med en spännande rad att analysera! När det kommer till Stryktipset är det alltid hög omsättning så räkna med att det kan komma att bli en riktigt ... Läs mer

Vinnare av Champions League 2020/21 - Odds och favoriter

Champions League 11 februari 2021

Vi lever minst sagt i speciella tider för tillfället och för oss fotbollsfans så har en del förändrats, men mycket är sig dock likt. Champions League rullar på enligt schemat, det ... Läs mer