Stryktipset idag » Lördag 18 augusti » Analys, Tips & Förslag

Bild från Bildbyrån

Stryktipset idag 17/8 » Tips, Analys & Förslag

Analys, tips och spelförslag inför Stryktipset på lördag den 18 augusti hos Svenska Spel. Nu med 15 miljoner i jackpott!

🔩 Kupongens spik

 • Hammarby

💥 Kupongens skräll

 • Bournemouth

1. Man City - Tottenham 1

Vi inleder jackpot-kupongen med en toppmatch när Man City tar emot Tottenham och även om det är två förväntade topplag ska City ses som stora favoriter på hemmaplan. Det är trots allt en rejäl skillnad i klass mellan dessa två lag även om Spurs förvisso slog ut City i CL förra säsongen. Kan ettan hålla sig under 70% tycker jag det är en vettig spik. Men vill man vara ensam på 13 rätt denna omgången bör nog även krysset och tvåan följa med. Jag utgår från ettan iallafall.

2. Southampton - Liverpool 2

Southampton blev överkörda i premiären borta mot Burnley som slutade med en 3-0 förlust. Sett till matchbild var resultatet i överkant men Southampton har en hel del att jobba på. Nu väntar tuff motstånd i form av Liverpool som förvisso spelade 120 minuter redan i onsdags. Liverpool ska ändå gå in som klara favoriter men här vill jag gardera på mitt större system för att ha chans på de större utdelningarna. Utgår från tvåan men tar med krysset på mitt större system.

3. Aston Villa - Bournemouth 2

Aston Villa tog förvisso ledningen mot Spurs men det slutade med en 3-1 förlust och jag blev inte särskilt imponerad av Aston Villa som jag tror kommer få en jobbig säsong. Bournemouth fick bara en poäng hemma mot en annan nykomling i Sheffield Utd men ska ändå ses som det bättre laget här. Att Aston Villa är streckade till 55% mot Bournemouth på 19% köper jag inte och tycker det finns fint värde i tvåan som jag utgår ifrån.

4. Everton - Watford 1x2

Lurig match. Everton fick med sig en poäng borta mot Palace vilket inte säger så mycket, desto mer säger Watfords 0-3 förlust hemma mot Brighton. Förvisso var resultatet i överkant men det var ändå en riktigt svag prestation från Watford. Everton ska såklart gå in som favoriter här men jag tycker laget börjar bli lite väl högt streckade mot 70%. Tar med alla tecken.

5. Brighton - West Ham 2

Som ovan nämnt fick Potter en lovande start som tränare för Brighton när de i premiären slog Watford borta med klara 3-0. En seger ska dock inte överskattas och här tycker jag svenska folket överskattar Brightons chanser rejält. Spelbolagen ger inte ens Brighton 40% chans till seger men på Stryket är ettan streckad till 50%. Utgår från tvåan men tar med krysset på mitt större system. Skippa ettan.

6. Norwich - Newcastle 1x

Nykomlingarna Norwich förlorade sin premiär borta mot Liverpool med 4-1 vilket inte säger särskilt mycket. Laget spelade lite naivt men jag tror deras spelidé kan fungera bättre, mot exempelvis helgens motstånd Newcastle. Gästerna Newcastle har haft en stökig sommar och förlorade premiären mot Arsenal efter en riktigt svag insats. Jag tror verkligen Norwich får med sig minst en poäng här och 1X spelas.

7. Hammarby - Sundsvall 1

Hammarby har fortfarande häng på toppstriden och formen går inte att klaga på då laget fortsätter att rada upp vinster (undantag krysset borta mot KFF). Nu gästar ett Sundsvall som går väldigt svagt och jag kan inte se hur Giffarna ska kunna stå emot här på Tele2. Ettan är rejält högt streckad men jag kliver ändå på just ettan här.

8. Barnsley - Charlton 1x

Championship går in i omgång tre och jag varnar samtliga att undvika att kolla på tabellen som inte säger något än sålänge. Barnsley står på tre poäng och tar nu emot ett Charlton som vunnit sina två inledande matcher. Med det sagt ska Charlton inte ses som det bättre laget utan Barnsley ska gå in som favoriter här inte enbart tack vare sin hemmafördel. Ettan till 44% är fin men jag tar även med krysset.

9. Blackburn - Middlesbrough 1x

Svårläst match mellan två lag som inte riktigt fått den start de hade hoppats på. Middlesbrough ska ses som det bättre laget och har också sett något bättre ut under de två inledande matcherna. Men jag tycker ändå att Blackburn ska gå in som favoriter med sin hemmafördel. Men jag finner inget större spelvärde här. Utgår från 1X men helgarderar snabbt på mitt större system.

10. Bristol City - QPR 1x

Bristol har endast knipit en poäng efter två omgångar och får nu besök av ett QPR som inlett starkt. Men jag påminner om att det har gått två omgångar och jag tycker fortfarande det bästa sättet att värdera lagen är genom att jämföra trupperna. Då ska Bristol ses som det bättre laget och på hemmaplan ska de ha goda chanser mot QPR. Inget större spelvärde här men jag utgår från 1X.

11. Millwall - Sheffield Wed 1x

Här tycker jag svenska folket har streckat fel lag som favorit och jag håller inte med om att Sheffield Wed ska vara favoriter trots en bättre start på säsongen. Det kan låta som en klyscha men Millwall är verkligen starka på hemmaplan och står som favoriter hos spelbolagen. Med det sagt ligger spelvärdet på 1X som spelas.

12. Nottingham - Birmingham 1x

Nottingham tog en stark pinne senast borta mot Leeds och i veckan slog laget ut Fleetwood i Ligacupen där det dock roterades friskt och det bör inte påverka helgens match. Birmingham har inte imponerat på mig inledningsvis och resultaten har varit rejält missvisande, exempelvis 1-0 vinsten mot Brentford där Birmingham förlorade skotten med 1-10. Bör vända och jag spelar 1X här.

13. Wigan - Leeds 2

Här ska det vara rejäl klasskillnad och trots bortaplan går Leeds in som stora favoriter med över 50% chans till seger enligt spelbolagen vilket jag håller med om. Leeds brukar allt som oftast bli rejält överstreckade på Stryktipset men i skrivande stund tycker jag tvåan är bra till runt 50%. Börjar tvåan röra sig över 55% kan det vara värt att snegla på garderingar. Men jag utgår från tvåan.

Stora raden - 2304kr

 1. Man City - Tottenham 1
 2. Southampton - Liverpool X2
 3. Aston Villa - Bournemouth X2
 4. Everton - Watford 1X2
 5. Brighton - West Ham X2
 6. Norwich - Newcastle 1X
 7. Hammarby - Sundsvall 1
 8. Barnsley - Charlton 1X
 9. Blackburn - Middlesbrough 1X2
 10. Bristol City - QPR 1X
 11. Millwall - Sheffield Wed 1X
 12. Nottingham - Birmingham 1X
 13. Wigan - Leeds 2

Lycka till med din rad!

Gå direkt till Stryktipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel för dig över 18 år. Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-81910

Gilla rek om du håller med Poolarn

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
16 jan.
13:30
Middlesbrough vs Birmingham City
Championship
Spel: Middlesbrough
 
16 jan.
15:00
Bologna - Veronas
Serie A
Spel: Över 50 kortpoäng
 
16 jan.
16:00
Leeds - Brighton
Premier League
Spel: Leeds
 
16 jan.
16:00
West Ham - Burnley
Premier League
Spel: Under 2,5 mål
 
16 jan.
16:00
Watford vs Huddersfield
Championship
Spel: Watford
 
16 jan.
16:00
Derby County vs Rotherham United
Championship
Spel: Under 2.5 mål
 
16 jan.
18:30
Fulham - Chelsea
Premier League
Spel: Över 2,5 mål
 
17 jan.
15:00
Sheffield United - Tottenham
Premier League
Spel: Under 2,5 mål
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.2)

Premier League 14 januari 2021

Det är dags för ny omgång av Stryktipset. Ett Stryktips som är vad bänkpress är för gymträning. Det som alla pratar om och det som alla vill bli bra på! Några som är just det är ... Läs mer

Veckans dubbel med Weimer och Bobby

Fotboll 14 januari 2021

Våra experter kommer med ett nytt spel till fredagskvällen! Följande dubbel ger fina 2.82 i odds! Dessutom: rygga spelet och få en bonus! Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.1)

FA Cup 7 januari 2021

År 2021 inleds på riktigt på lördag då Stryktipset har sin första omgång detta år! Vi får även en sprakande start på spelåret då inte mindre än 13 FA-cupmatcher ska analyseras. ... Läs mer

Jonas Weimer blev ensam vinnare på Europatipset - Vann 3,1 miljoner

Fotboll 30 december 2020

På tisdagskvällen prickade Bettingstugans expert Jonas Weimer in 13 rätt på Europatipset. Inte nog med det. Han var också ensam i Sverige med den bedriften och totalt landade ... Läs mer

Gratisspel till Newcastle vs Liverpool

Premier League 29 december 2020

Newcastle vs Liverpool på onsdagskvällen. Är du inte sedan tidigare kund hos Betfair Spelbörs får du ett riskfritt spel på 100 kronor till denna match. Lägg ett spel på 100 kronor ... Läs mer