Stryktipset idag » Lördag 23 januari » Analys, Tips & Förslag

Bild från Bildbyrån

Stryktipset 23/1 » Tips, Analys & Förslag

Här kommer analys, tips och spelförslag inför Stryktipset på lördag den 23 januari hos Svenska Spel. Nu med cirka 12 miljoner i jackpot!

🔩 Kupongens spik

 • Sheffield Utd

💥 Kupongens skräll

 • Nottingham

1. Aston Villa - Newcastle 1

Aston Villa hade inte mycket att säga till om i veckans match borta mot Man City där siffrorna blev 2-0 men där det lika gärna kunnat sluta 6-2. Aston Villa spelade fartfyllt och coronan i truppen verkar vara bortblåst. Nu ska laget ha väldigt goda chanser att studsa tillbaka på hemmaplan mot ett Newcastle som går väldigt svagt med fyra raka förluster i ryggen. Jag tycker det skiljer mycket mellan dessa två lag denna säsong och jag ger Aston Villa ett klart favoritskap här. Favoritskapet är förvisso pressat men jag tror ändå stenhårt på Villa här och jag tycker ettan är en vettig spik att inleda kupongen med.

2. Swansea - Nottingham X2

16-delsfinal i FA-cupen mellan två formstarka lag där Swansea kommer med fyra vinster på lagets fem senaste matcher och Nottingham med endast en förlust på lagets åtta senaste matcher där förlusten kom senast hemma mot Middlesbrough. Swansea står sig klart bättre till i Championship och ska ses som det bättre laget här samt få favoritskapet med sin hemmafördel. Men det är risk för rotation då ligan fortfarande är prioritet för båda lagen där framförallt Swansea har en viktig veckomatch nästa vecka och jag tror absolut Forest ska kunna störa här. Nuvarande odds kan justeras rejält när elvorna kommer men i skrivande stund är Swansea överstreckade och jag tror de kommer att vara det även vid spelstopp. Vi måste hitta skrällar och här gillar jag X2 som spelas.

3. West Ham - Doncaster 1

West Ham kommer med en väldigt fin form med fyra raka vinster i ryggen och på hemmaplan mot League One laget Doncaster ska de ha goda chanser att förlänga den sviten. Visst finns det risk att Moyes väljer att rotera här men jag tror ändå vi får se en hygglig startelva som ska gå in som väldigt stora favoriter inför denna match. Doncaster gör det bra i League One men det är ändå otroligt stor skillnad i både spets och bredd mellan dessa två klubbar och jag förväntar mig full dominans från hemmalaget. Jag utgår från ettan men tar ändå med krysset på mitt större system med risken för rotation.

4. Barnsley - Norwich X2

Vi fortsätter med FA-cupen och med en match mellan två lag som till vardags huserar i Championship. Barnsley placerar sig i mitten av tabellen och står nu inför en tuff uppgift mot ett Norwich som går oerhört starkt och toppar Championship efter 25 omgångar. Norwich med fyra raka vinster i ryggen ska såklart gå in som favoriter här trots bortaplan. Som vanligt måste jag understryka att det finns risk för rotation och mitt bästa tips inför denna kupong är att vänta sålänge som möjligt med att lämna in raden. Med tanke på att Norwich toppar ligan tror jag det är där fokuset ligger och jag tror chansen för rotation är större hos gästerna kontra hos Barnsley. Men jag utgår ändå från X2 men helgarderar på mitt större system.

5. Millwall - Bristol City 1

En väldigt lurig match mellan två lag som jag värderar som relativt jämna och Millwall ska gå in som favoriter med sin hemmafördel. Båda lagen hat blandat och gett de senaste veckorna och jag tror ändå vi får se två starka elvor här. Jag tycker Millwall stått för bra prestationer de senaste veckorna och spelmässigt har de presterat bättre än vad tabellen visar. Om ettan kan hålla sig under 50% tycker jag det är en vettig spik att utgå ifrån men samtidigt är det verkligen inte fel att gardera upp här. Återigen vill jag vänta in startelvor och se hur marknaden reagerar på dessa innan jag tar mitt slutgiltiga beslut. Men jag kommer att utgå från ettan om den kan hålla sig kring 50% men på mitt större system tar jag med krysset.

6. Brighton - Blackpool 1X

Brighton tog en efterlängtad och välförtjänt seger senast borta mot Leeds och det var verkligen på tiden för Potter. Jag tycker Brighton har presterat bra under hela säsongen men resultaten har inte riktigt gått vägen. Nu är det cupen och på hemmaplan mot League One laget Blackpool ska Brighton såklart gå in som stora favoriter. Men med tanke på att Brighton är pressade att ta poäng i ligan finns det såklart stor risk att Potter väljer att rotera här mot ett lag som de ändå bör klara av relativt enkelt. Med tanke på risken för rotation vill jag ändå få med krysset här och med 1X bör vi sitta trygga.

7. Sheffield Utd - Plymouth 1

Sheffield Utd har minst sagt en tuff säsong och prioritet just nu måste ligga på att säkra ett nytt kontrakt snarare än att gå långt i FA-cupen. Men här ska de ändå ha väldigt goda chanser till avancemang mot League One laget Plymouth. Även om jag tror på en viss rotation från hemmalaget så är det en bred trupp som finns tillgänglig och bänkspelarna från Premier League lagen håller klart högre nivå än League One. Favoritskapet är föga förvånande pressat men jag tror ändå på en bekväm hemmaseger här och om ettan inte sticker upp mot 75% tycker jag ettan är en bra spik på de lite mindre systemen och det blir mitt val.

8. QPR - Derby X2

Vi tar oss till Championship och ett viktigt bottenmöte när QPR tar emot Derby där QPR står sig bättre till i tabellen men jag värderar ändå Derby som det bättre laget på pappret. Derby har dessutom presterat bättre än vad tabellen visar och de har verkligen haft en hel del oflyt. Nu tog de en tung seger hemma mot Bournemouth senast och ska ha goda chanser att störa QPR. Jag köper att QPR ska få ett litet favoritskap men jag tycker inte hemmalaget ska ha över 45% chans till seger som nuvarande streck visar. Jag tycker värdet ligger på gästerna och X2 blir mitt val.

9. Gillingham - Rochdale 1X

Mittenmöte i League One där hemmalaget Gillingham placerar sig fem placeringar och sju poäng bättre än dagens motstånd Rochdale. Även om formen är svag för hemmalaget med fyra förluster på lagets fem senaste matcher ska Gillingham ha goda chanser att studsa tillbaka här. Rochdale går också väldigt svagt och senast lagen möttes i December vann Gillingham bekvämt med 4-1 på bortaplan. Jag tror kanske inte på en lika övertygande seger här men jag tror Gillingham ska ha goda chanser att lösa minst en poäng och 1X bör räcka långt.

10. Ipswich - Peterborough 2

Det märks att Ipswich är ett klassiskt stryktipslag för de blir i princip alltid överstreckade, framförallt på hemmaplan. Här har svenska folket streckat Ipswich till favoriter mot ett klart bättre Peterborough och kollar vi hos spelbolagen är det gästerna som går in som favoriter. Gästerna kommer med en mycket fin form och en lång förlustfri svit och jag tror laget förlänger den sviten här. Ettan är överstreckad och vi får värde på både tvåan och krysset. Jag kommer att utgå från den troliga tvåan men tar med krysset på mitt större system,

11. Portsmouth - Hull 1X2

Toppmatch i League One när ligatrean Portsmouth tar emot serieledarna Hull och det skiljer endast en poäng mellan lagen där Portsmouth dock har en match mindre spelad. Båda lagen tog en övertygande seger senast där Portsmouth slog Wimbledon hemma med 4-0 och Hull vann bekvämt hemma mot Accrington med 3-0. Precis som tabellen visar ska lagen ses som jämna och Portsmouth ska få ett litet favoritskap med sin hemmafördel. Men jag tycker både odds och streck sitter korrekt och jag finner inget större spelvärde här. Helgardering.

12. Sunderland - Shrewsbury 1

Sunderland får det inte riktigt att lossna och trots att laget på pappret har ett riktigt bra lag i League One mått så ligger de inte bättre än på niondeplats. Men det är tight i tabellen och här ska de ha goda chanser att avancera uppåt i tabellen hemma mot ett svagt Shrewsbury. Gästerna spelade en tuff match bort mot Southampton i veckan där det slutade med en förlust och jag tror inte laget kommer orka ställa om inför en ny tuff uppgift. Sunderland ska och är klara favoriter och även om det inte är något supervärde tycker jag den troliga ettan är en fin spik som jag hoppar på.

13. Charlton - Swindon 1 2

Charlton krigar om en uppflyttning denna säsong och i en väldigt tight tabell har de inte råd att tappa så mycket poäng som de nu har gjort med endast en seger på lagets fem senaste matcher. Nu ska de dock ha goda chanser att hitta till vinstspåret igen på hemmaplan mot nästjumbon Swindon. Gästerna tog en tung seger senast borta mot Ipswich men en match säger inte jättemycket och jag tror laget får det väldigt tufft här. Ettan är väldigt trolig men det är trots allt jackpot och vi måste få in lite låga procent. Krysset är överstreckat (som vanligt i match 13?) men det finns värde i tvåan som blivit väldigt lågt streckad och mitt val blir 1 2.

 1. Aston Villa - Newcastle 1
 2. Swansea - Nottingham X2
 3. West Ham - Doncaster 1X
 4. Barnsley - Norwich 1X2
 5. Millwall - Bristol City 1X
 6. Brighton - Blackpool 1X
 7. Sheffield Utd - Plymouth 1
 8. QPR - Derby X2
 9. Gillingham - Rochdale 1X
 10. Ipswich - Peterborough X2
 11. Portsmouth - Hull 1X2
 12. Sunderland - Shrewsbury 1
 13. Charlton - Swindon 1 2

Lycka till med din rad!

Gå direkt till Stryktipset

Köp en andel hos Bettingstugans andelssida

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Åldergräns 18 år.
Ring Stödlinjen: 020-819100. Spelalagom.se

Gilla rek om du håller med Poolarn

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
28 feb.
13:00
IFK Göteborg - GIF Sundsvall
Svenska Cupen
Spel: båda lagen gör mål & ö 2,5 mål
 
28 feb.
13:00
Leicester - Arsenal
Premier League
Spel: Båda lagen gör mål
 
28 feb.
15:00
Oskarshamn AIK - Hammarby IF
Svenska Cupen
Spel: Hammarby ö 2,5 mål
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.8)

Premier League 26 februari 2021

13 miljoner i jackpot denna vecka på Stryktipset! Det firar vi in med att slå på stort. Vi har Uppsnack Stryktipset, analyser på hemsidan samt förstås dagens Spikar och skrällar. ... Läs mer

Melodifestivalen 2021 deltävling 4 - han vinner!

Melodifestivalen 23 februari 2021

Det är dags för den sista deltävlingen i Melodifestivalen 2021 - deltävling 4. Tävlingen avgörs i Annexet i Stockholm och denna vecka är det en solklar favorit till att gå direkt ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.7)

Premier League 18 februari 2021

Ny lördag och nytt Stryktips på gång! Denna lördag är det tre matcher från Premier League och nio från Championship som ska analyseras. Våra experter har gjort jobbet och nu kan ... Läs mer

Bet365 startar med insättningar via Swish

17 februari 2021

Bet365 kommer med en ny uppdatering där det nu är möjligt att använda Swish som inbetalningsmetod. Detta gör insättningarna trygga, säkra och framförallt blixtsnabba! Ta del av ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.6)

Premier League 12 februari 2021

Veckans Stryktips är här igen med en spännande rad att analysera! När det kommer till Stryktipset är det alltid hög omsättning så räkna med att det kan komma att bli en riktigt ... Läs mer