Speltips Sverige - Finland

Bild från Bildbyrån

Sverige ångar på!?

Torsdag och det är dags för kvartsfinal i VM. Vilket VM det har varit hitintills och det är nu det äntligen börjar på ”riktigt”
Vi ska bege oss till Ostravar Arena där vi ska få uppleva ett klassiskt möte. Sverige mot Finland!
Lagen har mötts många gånger genom åren och vi svenskar minns vissa möten mer än andra. Tex vändningen i VM 2003 och OS finalen 2006.
Blir det svenskt stål eller finskt SISU som segrar denna gång?

Sverige som har ett stjärnspäckat lag med flera profiler från NHL har verkligen imponerat i gruppspelet. Laget har sju av sju segrar och en målskillnad på 35-9. Sverige vann gruppen före USA och Tyskland.
I den avslutande matchen av gruppspelet så vann Sverige en betydelselös match mot Slovakien med 6-1 där Joel Eriksson stod för två av målen.

Finland förlorade sin sista match i gruppspelet mot Schweiz med 3-1. Laget var dock redan klart för kvartsfinal innan matchen.
Finland slutade fyra i sin grupp och de har blandat och gett kan man minst sagt säga. Bla så åkte de på stryk av Österrike med 3-2, en skräll som heter duga.


Min analys och speltips

Sverige mot Finland är alltid mycket prestige och såklart även denna match.
Jag tycker Sverige har imponerat stort i de matcherna laget har behövt det och defensiven har varit klockren i gruppspelet.
Finland hade det tufft mot lagen som kom före dem i gruppen.
I Sveriges lag finns det flera stjärnor som kan avgöra matcher och jag tror att man maler ner Finland här i kvartsfinalen.

Sverige att vinna -1 blir mitt speltips, dvs pengarna tillbaka om Sverige vinner med exakt ett mål.

GO SVERIGE GO!


Oddsjämförelse