Speltips Sverige - Frankrike

Bild från Bildbyrån

Sverige går för ny storseger!

Två matcher, det är vad som återstår ifrån gruppspelet av Hockey-VM som pågår i Tjeckien och för svensk del är det gruppseger i sikte. Med en match mindre spelad än tabelltvåan USA toppar Tre Kronor gruppen med två poängsmarginal och min idé är att blågult drygar ut försprånget ytterligare efter måndagens möte med Frankrike.

Tankar inför nedsläpp

Sverige har verkligen inte gjort bort sig i hockey-VM hittills. Med fem matcher spelade har Sam Hallam fört landslaget till fem raka segrar och gällande målskillnad är det just nu 26-7 och senaste segern i mästerskapet togs mot Lettland med glasklara 7-2. 

Den segern kom välbehövligt då de i matchen innan bara slog Kazakstan med 3-1 och nu väntar Frankrike i nästa runda och den här uppgiften tror jag kan passa Sverige bra. 

"Frankrike slåss för överlevnad, men duger inte mot Sverige"

Frankrike har hittills i VM tagit fyra poäng på fem matcher och deras målskillnad så här långt är 9-17. Sämst i gruppen är Polen och de har bara tagit en poäng i mästerskapet, vilket innebär att Frankrike fortfarande är med i racet om jumboplatsen, men jag tror att de är bra nog att hålla sig därifrån. 

Fransmännen kommer från 5-0 i baken mot USA och allra senast föll de också mot Slovakien med 4-2. Sverige har som tidigare nämnt gått som tåget i Tjeckien hittills och har gruppsegern i sikte. Senast de mötte Frankrike, det var i VM i fjol och då slutade det 4-0 och samma resultat blev det också i VM så sent som 2018. 

Speltips Sverige - Frankrike
Johan Videll

Johan Videll

Sverige är storfavoriter inför mötet med Frankrike och med tanke på uppvisningen vi fick se mot Lettland senast är det med stor sannolikhet ett spelsuget landslag igen. Jag tror på ny storseger och jag tror att Lucas Raymond fortsätter producera poäng!

Sverige -3 (asian) kombinerat med att just Raymond gör poäng i matchen, det är mitt speltips denna måndagseftermiddag från hockey-VM.

Lycka till vid rygg!

Oddsjämförelse Sverige - Frankrike

  • Sverige -3 (asian) + Lucas Raymond över 0,5 poäng

    1.65

  • Sverige -3 (asian) + Lucas Raymond över 0,5 poäng

    1.65