Speltips Sverige - Lettland

Bild från Bildbyrån

Sverige tar sig genom kvartsfinalen bekvämt

Det har äntligen blivit dags för slutspel i Hockey VM och fyra kvartsfinaler spelas under torsdagen. Jag vänder blickarna mot mötet mellan Sverige och Lettland, där Sverige är stora favoriter att ta sig vidare. Sverige slutade på en andraplats i gruppen, efter förlust i sista matchen mot USA. Perfekt för Sverige, då man nu får möta Lettland i kvartsfinal. Lettland som slutade på en tredje plats i sin grupp, efter att man vunnit mot Schweiz i den sista gruppspelsmatchen. Sverige är som sagt stora favoriter och det ska man också vara. Jag tror Sverige vinner denna match bekvämt och tar sig till semifinal.

Sverige

Sverige slutade som sagt 2:a i grupp A, två poäng efter USA. Sverige vann samtliga matcher förutom sista matchen mot just USA, där USA vann med 3-4 efter förlängning. I och med det slapp Sverige möta Tjeckien i kvartsfinal, vilket är en betydligt svårare motståndare än Lettland. Det som stör Sverige är skadan på Rasmus Sandin, som förmodligen missar resten av turneringen. Sverige har dock ett brett lag och man är bättre än Lettland på samtliga positioner.

Lettland

Hemmanationen Lettland har gjort det bra hittills i turneringen. Man slutade som sagt 3:a i grupp B, efter 5 segrar och 2 förluster. Sista matchen slog man ett Schweiz som inte hade något att spela om och tog sig i och med det till slutspel. Nu väntar Sverige och då tror jag resan tar slut.

Speltips

Sverige är bättre på alla positioner och framförallt är man väldigt bra defensivt. Nu saknar man i och för sig viktige Rasmus Sandin, men Lettland ska ändå inte vara några problem. Lettland kommer göra allt i sin makt, men innerst inne är man nog nöjda med att ha tagit sig till kvartsfinal. Mitt speltips i matchen blir därför Sverige -1.5 till oddset 1.87 gånger insatsen.

Lycka till!

/Åkesson