Speltips Sverige - Slovakien

Bild från Bildbyrån

Tre Kronor avslutar med stil

Det är dags för sista gruppspelsmatchen och Sverige ska avsluta gruppspelsfasen med att möta Slovakien. Hittills har Sverige tagit sex segrar av sex möjliga, avslutar de med flaggan i topp? Ja, jag tror det!

Tankar inför nedsläpp

Sverige går som tåget under pågående hockey-VM i Tjeckien. Av sex matcher har de vunnit samtliga och målskillnaden inför den sista gruppspelsmatchen där Slovakien väntar är 29-8. 

Slovakien är tabellfyra med tolv pinnar på sex matcher och målskillnaden för deras del är just nu 25-17. Senast de var i farten så ställdes de mot Lettland och den matchen lämnade de med poäng, men det blev förlust och det med 3-2 efter straffläggning.

Innan den matchen hade slovakerna fyra raka segrar. 4-2 mot Frankrike, 4-0 mot Polen, 5-4 mot USA efter förlängning och 6-2 mot Kazakstan, men nu väntar gruppens tuffaste uppgift då Sverige går för att avsluta med stil.

Sam Hallam och hans Tre Kronor slog Frankrike med 3-1 under gårdagen. I den matchen satt jag på Sverige -3 (asian) och poäng av Lucas Raymond. Det sistnämnda gick vägen då Raymond presenterade sig som målskytt, men trots  38-13 i skott, fördel blågult, blev det alltså bara 3-1-seger och nu väntar Slovakien innan allvaret tar vid.

Speltips Sverige - Slovakien
Johan Videll

Johan Videll

Sverige har sannerligen gjort bra ifrån sig i VM hittills. Sex raka segrar, det är ingen dålig prestation. Faktum är också att Sverige varit bättre mot bättre motstånd. Se bara på premiären, där var de riktigt starka mot USA. Mot Lettland blev det också storseger, 7-2 och samma sak mot Tyskland som slogs med 6-1. Men mot de lite sämre nationerna, så som Kazakstan och Frankrike har det "bara" blivit 3-1-segrar båda gångerna. Polen då? De slog Sverige med 5-1. De har alltså vunnit alla matcher med marginal och min idé inför mötet med slovakerna är att det fortsätter så.

Lycka till vid rygg!

Oddsjämförelse Sverige - Slovakien