Speltips Sverige - Slovakien

Bild från Bildbyrån

Sverige avslutar gruppspelet snyggt

Vi vänder oss till Hockey VM och avslutande gruppspelsmatchen i grupp B mellan Sverige och Slovakien. Sverige har tagit full pott och kommer vinna gruppen, oavsett resultat i denna match. Sverige har tagit 18 av 18 möjliga poäng och man vill säkerligen avsluta gruppspelet snyggt, genom att gå rent. Slovakien ligger på en 4:e plats, med 12 inspelade poäng. Slovakien har 3 poäng ner till Lettland, som ligger under slutspelsstrecket, och som dessutom möter USA i sista matchen. Sverige kan spela avslappnat och man är ett bättre lag än Slovakien.

Sverige

Sverige har som sagt vunnit 6 av 6 matcher hittills i turneringen, och man kommer gå in i kvartsfinalspelet med bra självförtroende. Sverige har ett bra lag och framförallt har man en överlägsen backsidan, med storstjärnor så som Karlsson, Hedman, Brodin och Dahlin. Sverige vill avsluta gruppspelet snyggt och komma obesegrade in i slutspelet, därför tror jag man vinner även denna match.

Slovakien

Slovakien har gjort det bra och det ser ut att bli slutspel även för dom. Slovakien är 3 poäng före Lettland, har en bättre målskillnad och Lettland möter dessutom USA i sista matchen. När denna match börjar kan Slovakien redan vara klara för slutspel. I senaste matchen blev det förlust för Slovakien mot just Lettland med 2-3 efter straffar. Slovakien kommer till denna match med 4 vinster och 2 förluster. Nu möter man tuffaste motståndet hittills och då tror jag det blir förlust.

Speltips

Sverige är ett bättre lag och man vill säkerligen avsluta gruppspelet snyggt och komma obesegrade in i slutspelet. När denna match börjar tror jag Slovakien redan är klara för kvartsfinal, och dessutom blir det svårt att klättra i tabellen. Mitt speltips i matchen blir därför Sverige -1.5 till oddset

Sverige avslutar gruppspelet snyggt