Betting tips Topptipset - Tisdag 14/11

VM-Kval och träningslandskamper på kvällens kupong

Kvällens kupong på Topptipset består till 100% av landskamper men den enda matchen som har någon större betydelse ikväll är Irland - Danmark där en VM-plats står på spel. Då de andra lanskamperna saknar motivationsfaktorn gäller det att värdera trupperna mot varandra samt jämföra svenska folkets streckning mot oddsen för att kunna hitta värde. Här är mina analyser och tips inför kvällens kupong.

Irland - Danmark 1X2

I första matchen i Köpenhamn var Irland klara underdogs men lyckades få med sig 0-0. Nu är matchen helt öppen och spelbolagen håller Danmark som knappa favoriter. Vi har sett många 0-0 matcher i dessa playoff matcher och det skulle inte förvåna mig om det här slutar 0-0. Jag tror det blir små marginaler som avgör kvällens möte, Danmark besitter mer spets i sin startelva samtidigt som Irland har hemmafördel ikväll vilket har stor betydelse i det här sammanhanget. Danmark dominerade bollinnehavet första matchen men kom samtidigt inte till några större målchanser, frågan är om Irland kommer tillåta Danmark att dominera på samma sett nu när det är på hemmaplan? Som sagt är det här en helt öppen match och man gör bäst i att helgardera här.

Senegal - Sydafrika 1

VM-kval förvisso men matchen är helt betydelselös sett till att Senegal har säkrat VM-avancemang och Sydafrikas chanser på VM är sedan länge körda. Nationerna möttes så sent som förra veckan då Senegal vann på bortaplan med 2-0. Om det ska finnas en gnutta motivationsskillnad här så borde det vara fördel till Senegal som vill avsluta fint framför sina fans och fira VM-avancemang. Motivationen hos Sydafrika lär inte vara på topp då det är bortamatch och man har absolut inget att spela för. Dessutom har Senegal en betydligt starkare trupp än Sydafrika även om man ikväll saknar sin bästa spelare Mané. Senegal är klara favoriter ikväll och står i oddset 1.50, samtidigt är man inte överstreckade på kupongen och då känns det bra att spika ettan här. 

England - Brasilien X2

Träningslandskamp mellan två stornationer som sedan länge är klara för VM 2018. På Wembley är England starka samtidigt som Brasilien har sett riktigt bra ut under en lång period nu. Brasilien har en förlust på senaste 16 matcherna och har bara släppt in fem mål under dessa 16 matcherna. Båda länderna spelade match i fredags då England kryssade hemma mot Tyskland och Brasilien städade av Japan enkelt och vann med 3-1. Brasilien väntas ställa upp med i princip bästa startelvan ikväll med världsklasspelare på samtliga positioner. England har inte alls samma kvaliteter i laget varken på bredden eller spetsen. Brasilien är klara favoriter ikväll och är samtidigt understreckade kupongen. Men jag vill ändå ha med krysset då England är riktigt svårspelade på hemmaplan och kan absolut göra det svårt för brassarna. Jag spelar X2.

Tyskland - Frankrike 1X2

Stormöte mellan två riktigt namnstarka nationer. Även om matchen inte har någon betydelse officiellt är det här en stormatch som jag tror alla spelare är motiverade till. Båda nationerna vann sina VM-kvalgrupper där Tyskland var dem som imponerade mest i en förvisso relativt enkel grupp. Tyskland har inte förlorat en match på över ett och ett halvt år och det var just mot Frankrike i EM 2016. Tyskland har en bredd i sin trupp som få nationer kan mäta sig med. Men är det någon nation som kan mäta sig med både bredden och spetsen i truppen så är det Frankrike som besitter en helt otrolig spelartrupp men som ändå inte riktigt fått till det spelmässigt. Streckningen på kupongen ligger ganska korrekt sett till oddsen här och jag väljer att helgardera denna svårlästa match.

Rumänien - Nederländerna X2

Två nationer som inte alls fick till det i VM-kvalet och som båda missade VM-avancemang. Nationerna är inte så bra som man är vana vid att dem brukar vara iallafall i Nederländerna som verkligen inte har en startelva i världsklass längre. Dock så besitter man en bättre spelartrupp än kvällens motståndare Rumänien, men frågan är om motivationen finns där när man precis har missat ett VM-avancemang och många spelare redan i helgen ska spela klubblagsfotboll igen. Jag håller dock med om att Nederländerna ska vara favoriter här men någon spiktvåa är det inte tal om. Rumänien är svårslagna hemma och kommer absolut inte låta Nederländerna köra över dem. Jag spelar X2 men en helgardering ligger nära här.

Ryssland - Spanien 2

Ryssland är sedan lång tid redan klara för VM då man är landet som anordnar VM 2018. Det har inneburit att landet endast spelat träningslandskamper under ett års tid där man blandat och gett vilket kanske inte är helt optimalt. Spanien däremot gick vidare ur sin grupp obesegrade och landet har inte förlorat en match sedan EM 2016. Båda länderna spelade i lördags träningslandskamper där Ryssland förlorade hemma mot Argentina med 0-1 samtidigt som Spanien mosade Costa Rica och vann med 5-0. Det går inte ens att jämföra Rysslands och Spaniens trupper mot varandra då kvällens bortanation har ett ohyggligt mycket bättre lag. Ikväll är Spanien klara favoriter och jag kan bara hålla med då jag tror Spanien kommer ta en bekväm seger. Spelar rak tvåa.

Österrike - Uruguay 1X2

Svårläst träningslandskamp där jag håller kvällens bortanation Uruguay som snäppet bättre. Österrike missade VM-avancemang efter ett dåligt kvalspel samtidigt som Uruguay blev Sydamerikas näst bästa lag i ett oerhört tufft Sydamerikansk kval. Uruguay är knappa favoriter ikväll samtidigt som att man är överstreckade på kupongen. Österrike står värderas till en 35% chans att vinna ikväll men på kupongen är man bara streckade till 28%. Värdet ligger helt klart på hemmanationen här men jag väljer att helgardera då det är en väldigt jämn och svårläst match.

Belgien - Japan 1

Alla vet vilken trupp Belgien besitter där man har världsklasspelare i samtliga lagdelar. I kvalet gick man obesegrade ur en förvisso ganska enkel kvalgrupp och laget har femton raka matcher utan förlust nu. Japan är verkligen ingen blåbärsnation även om man inte kan jämföra sig med Belgien spelare för spelare. Båda länderna spelade match i fredags där Belgien spelade 3-3 mot Mexico och Japan blev utspelade av Brasilien och förlorade med 1-3. Belgien är superfavoriter ikväll och det lockar lite att testa skrällen här. Belgiens har en gyllene generation som ska toppa under VM 2018 och då är det dags att redan nu börja hitta formen. Jag tror Belgien städar av Japan relativt enkelt ikväll och spelar rak etta.

Lycka till med ditt Topptips!

/ Wiking

Gilla om du håller med Wiking

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppSpeltips
23 nov
19:00
Östersund - FK Zorya
Europa League
Bet: Östersund vinner
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Målminuten - Tippa när första målet görs och vinn ett Gratisspel hos Betfair

Oddstävling Fotboll 17 november 2017 - 16 maj 2018

Varje vecka erbjuder Bettingstugan dig chansen att helt gratis få ett Free Bet på 250 till 5000 kr hos Betfair, utan att du behöver göra en enda insättning. För att ha möjlighet ... Läs mer

Spela för 200 kr hos Betfair & få 100 kr gratisspel

Riskfritt spel Champions League 20 november 2017 - 22 november 2017

Betfair erbjuder nu alla sina nuvarande kunder chansen att ta del av ett gratisspel värt 100 kr. Det enda du behöver göra är att lägga ett bet för minst 200 kr på någon av dom ... Läs mer

Betfair boostar oddset på Real Madrid

Förhöjda odds Champions League 20 november 2017 - 22 november 2017

Betfair erbjuder ett förhöjt odds till Champions League-matchen mellan Apoel Nicosia och Real Madrid. Spela på att Real Madrid vinner så får du det boostade oddset 4-00 pengarna. ... Läs mer

13.00 pengarna på att PSG, Chelsea & Man Utd vinner

Förhöjda odds Champions League 20 november 2017 - 22 november 2017

På tisdag kväll är det återigen tid för Champions League och i samband med den femte omgången så erbjuder Betfair alla nya kunder ett förhöjt odds på att PSG, Chelsea & Man Utd ... Läs mer

Genomgång av städer & spelschema inför fotbolls-VM 2018

Fotbolls VM 2018 19 november 2017

Inför nästa sommars världsmästerskap i fotboll är det klart att 32 olika länder kommer fördelas ut i elva olika ryska städer. I dagsläget är det endast klart att värdnationen ... Läs mer