Speltips Tre Kronor-Kanada

Bild från Bildbyrån

Köper inte favoritskapet – Sverige bör stå lägre

Gruppspelet i VM är avklarat och nu tar det roliga vid – slutspelet. För Tre Kronors del väntar tufft motstånd redan i kvartsfinalen när Kanada ska besegras.

Många var kritiska inför mästerskapet, men faktum är att Tre Kronor gjort en väldigt bra turnering så här långt. En andraplats, sju segrar och blott en förlust får anses som starka papper.

Nu väntar dock VM:s hittills svåraste prov i form av Kanada, som inte haft en helt enkel resa genom gruppspelet. Kanadensarna slutade "bara" trea i gruppen och föll bland annat mot Danmark och Schweiz.

Kanadensarna har dock en förmåga att kunna skruva upp saker och ting i slutspel. Men räcker det? I mina ögon har Tre Kronor till skillnad från Kanada verkligen spelat som ett lag så här långt. Och när det dessutom spetsades med William Nylander så blev den här upplagan än mer spännande. Defensiven har fungerat på ett exemplariskt sätt och det är någonstans så man vinner mästerskap.

Med tanke på hur saker och ting sett ut i gruppspelet, att Sverige haft en förmåga att höja sig i viktiga matcher tidigare i turneringen, att man har en William Nylander i storform så tycker jag att Sverige att vinna matchen till 1.93 är ett fint odds.

Den vågade plockar segern vid fulltid, men jag väljer att plocka med övertid och straffar. Sverige har fått ihop det bättre i turneringen och bör inte stå högre än Kanada att vinna matchen.

4 units investeras.