Speltips Tyskland - Lettland

Bild från Bildbyrån

Måstematch för Tyskland

Vi vänder oss till Hockey VM omgång 4 i grupp B, och mötet mellan Tyskland och Lettland. Tyskland har efter 3 spelade matcher tagit en vinst och förlorat 2 matcher. Den regerande silvermedaljören bör därför vinna denna match för att ha slutspelsplatsen i egna händer. Lettland har i skrivande stund bara spelat 2 matcher och vunnit båda dessa. Innan matchen mot Tyskland ska man även mot Kazakstan. Tyskland ska vara det bättre laget i denna match och efter 2 ganska stora förluster mot Sverige och USA så tror jag man rycker upp sig och vinner denna match.

Tyskland

Tyskland är en ganska stor hockeynation och den inhemska ligan håller hög europeisk klass. Tyskland är dessutom regerande silvermedaljörer, och många av spelarena som var med då är även med i detta mästerskap. I senaste matchen hade man dock igen chans mot ett bra Sverige och förlorade med hela 6-1. Samma siffror skrevs mot USA och Tyskland har efter 3 matcher bara tagit en seger, detta mot Slovakien med 6-4. Nu väntar liknande motstånd och då tror jag det blir ny vinst.

Lettland

Lettland har börjat turneringen med 2 segrar, detta mot mycket beskedligt motstånd ska sägas. Lettland har slagit Polen med 5-4 efter förlängning, och Frankrike med 3-2 också efter förlängning. Innan matchen mot Tyskland ska man möta Kazakstan. Med match 2 dagar på raken och nu betydligt tuffare motstånd i form av Tyskland, så tror jag det blir förlust för Lettland.

Speltips

Tyskland är ett bättre och bredare lag än Lettland. Lettland har mött mycket enkelt motstånd i början av turneringen, men nu blir det tuffare. Tyskland bör vinna denna match och det tror jag också man gör. Mitt speltips i matchen blir därför att Tyskland vinner till oddset 1.77 gånger insatsen.

Lycka till!

/Åkesson

Måstematch för Tyskland