Speltips Tyskland - Serbien

Bild från Bildbyrån

VM ska avgöras och inget USA i finalen

Det var en riktigt underhållande semifinal när Tyskland slog ut USA med 113-111 under fredagen. Tyskarna tog kontroll tidigt och kontrollerade sedan matchen även om det blev dramatiskt i slutskedet så släppte de aldrig ledningen. Det var ett bättre lag som slog USA inget snack och jag är otroligt imponerad över hur de klarade att hålla ut trots att USA närmade sig i slutet.

Jag har rekat många sporter genom året här på Bettingstugan men aldrig basket och gör alltså debut. Men det många kanske inte vet är att jag är uppväxt med basket och spelat i många år (ska faktiskt göra comeback denna säsong som spelare). Det var min första stora kärlek och var faktiskt i USA i början av 2000-talet och provspelade för ett College. Nu blev det inget stipendium och karriären stoppades av en skada men jag har bra koll på sporten som spelare och ska nu här försöka skriva ett vinnande speltips på den sport som jag en gång älskade så mycket. Jag följer inte basket längre på samma sätt men när det vankas OS och VM är jag där och försöker följa så gott det går.

SpelTorsten om Tyskland - Serbien

Tyskland gick in till semifinalerna som det enda obesegrade laget och gjorde jobbet mot USA. Med sitt snabba offensiva spel och ett försvar där alla ger 100% i alla lägen kunde de alltså besegra USA komfortabelt. Jag tror faktiskt de bara låg under två gånger i matchen och kunde växla upp tempo och ta kommando rätt snabbt. De har NBA spelare som Dennis Schroder, Daniel Theis, and Franz and Moritz Wagner som alla levererade mot USA. Det är framför allt Dennis Schröder jag fastnat för i detta tyska lag, han är playmaker och inte speciellt lång men vilken krigare och kämpa. Han spelade i LA Lakers förra säsongen med Lebron James men har nu skrivit på för Toronto inför nästa säsong och blir självklart en nyckel i denna final.

Serbien tippade jag som segrare under sommaren  och var nära att skriva speltips på att de vinner VM till sju gånger pengarna men när sedan deras bästa spelare, Nicola Jokic som vann NBA med Denver Nuggets lämnade återbud fick jag kalla fötter. Oddset för att de skulle vinna VM gick då upp till 21 gånger pengarna och Kanada tog över som näst största favoriter efter USA. Trots att de saknat sin bästa spelare är de alltså i VM final efter att de slog Kanada efter en otroligt fin start och kunde kontrollerat vinna matchen till slut och lyckades hålla undan när Kanada närmade sig.

SPELTIPS

Jag har inte sett alla lagets matcher men det jag sett är två helt olika typer av basket som spelas här där Tyskland vill spela snabb basket med zonförsvar samtidigt som Serberna vill kontroller tempot och sätta upp spelen.

Men Tyskland är obesegrade i turneringen av en anledning och det är faktiskt många experter som hade de som en liten outsider att vinna VM och jag förstår varför. Det har absolut bästa lagmoralen och kämpar och sliter för varandra vilket är en viktig nyckel i ett långt och tufft mästerskap som VM. Detta blir den åttonde matchen på två veckor för båda lagen och jag måste säga att Tyskland ser piggare ut.

Tyskland lyckades dessutom hålla undan USA på ett imponerande sätt och det visar styrka psykiskt och fysiskt. Tyskland vinner VM och vi får 1.87 gånger pengarna på det i denna final och jag slår till med 6/10U

Lägg spelet hos Coolbet